Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömür Ölmez

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömür Ölmez tarafından yazılan her şey

  1. Arıza kodunu hatırlamıyorum , Ustayı aradım şimdi o da hatırlamıyor , bana söylediği EGR'nin değişmesi gerektiği.. Tiner ile temizleyip takacak , 2-3 gün denerim , aynı sorun devam ederse değiştiririm artık. Hafta sonu uzun yola gideceğim sorun yaşamak istemiyorum açıkçası.
  2. Benimkin de işin garibi herhangi bir arıza ışığı falan yanmadı. Araç çekişten düştü , 2500 deviri geçmedi.. Bunu sürekli yapmıyor , arabayı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor.3-5 gün yapmıyor , beklemediğim bir anda yapmaya başlıyor. Dengesiz bir şekilde bu sorunu yapıyor. Stabil birşey değil. Ustama EGR'yi tinerle temizlettim , Cuma günü uzun yola gideceğim , yüksek devirde sabit hızda sürüp açılması konusunu deneyeceğim.
  3. Arkadaşlar Merhaba, 2011 Focus Titanium TDCI Aracımın EGR'si arızalı , sizce değiştirmeli miyim yoksa temizliğini yaptırıp tekrar test etmeli miyim ? Yetkili servis 2000 TL parça fiyatı verdi , yedek parça firmaları Orjinal olursa 650 TL , Yan sanayi 550 TL fiyat veriyor. Arızayı sürekli yapmıyor. Çok nadir yapıyor , aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor.. Yani sık olan bir sorun değil. Hafta sonu uzun yola gideceğim için kararsız kaldım. Temizletip 3-4 gün kullanmayı düşünüyorum , sorun devam ederse değiştireceğim mecburen. Uzun yolda sabit hızla gidince açılır gibisinden rivayetler var ama bilmiyorum. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
  4. Kışlıklar da kullanıyorum Teşekkürler. --0 dakika sonra eklendi-- 1250 TL KDV DAHİL aldım. --2 dakika sonra eklendi-- jANTLAR 17 '' , lASTİKLER 225 45 17 --2 dakika sonra eklendi-- Teşekkürler
  5. geçmiş olsun , ufak bir şey gibi görünüyor ama baktırmanız da fayda var. Ankara dasınız sanırım , ustanız yoksa önerebileceğim yerler var. Bu işler de güvenilir usta çok önemli.
  6. Daha yeni yaptırdım denemeye fırsat olmadı , bugün depoyu doldurup 1 hafta içinde deneyeceğim.
  7. Buyrun Hocam , 1 ay oldu takalı ama ancak atabildim ?
  8. 4000 tl masrafı neye göre çıkardınız hocam ? Garantili olarak enjektör temizliği ,tamir takımı değişimini yaptırdım , enjektörler şu an iyi durumda , partikül içinde bilgisayara bağlatıp baktıracağım , EGR için birşey yapamıyorum arıza verirse bakılabilir diyorlar.
  9. Gittiğim mesafe de kırmızı ışıkta beklemiyorum dahi , otoparktan çıkıyorum 2,5-3 km sonra arabayı stop ediyorum. Sabah akşam bu şekilde. Ama akşam ve haftasonu kullanımlarım bu şekilde değil tabii ki. Uzun yolda denemek nasip olmadı daha 3 aydır araç bende. Maalesef Enjektörlere baktıracağım , temizlik sonrası büyük ihtimal tamir takımı değişiyor diye tahmin ediyorum , partikül temizliğini de düşünüyorum ona da baktıracağım , bunlara baktırmışken EGR baktırmadan da olmaz tabii ki
  10. Depoyu tabanca atana kadar doldurdum , 331 km yol yaptım. Yaptığım km ve litreyi oranladığım zaman çıkıyor yakıt tüketimi. Yakıt tüketimi hesaplamayı biliyorum üstad Örneğin total'i denerken boş depoyu totalden doldurdum , 300 km yol yaptım , sonra tekrar doldurdum totalden ve öyle hesapladım. Opet içinde aynısı geçerli. Total'i geçen ay hesapladım , Opet'i bu ay hesapladım. Aracı günde toplasanız maksimum 15 km kullanıyoruzdur , kısa mesafe de kullanıyoruz , ondan dolayı da yakıt tüketimi yüksek olabilir diye düşünüyorum. yakıt bana fazla geldi açıkçası.
  11. Merhaba, 2011 Focus 2 Titanium H.b 110 bg Dizel aracımın yakıt yüketimi Şehir içi 7,8 -8,1 LT / 100 km olarak değişiyor. Total'den aldığım zaman 7,8 lt , Opetten aldığımda 8,1 lt ortalama çıktı. her iki alımda da aynı hızlarda ve mesafelerde araç kullandım diyebilirim. Araç 104.000 km. Yakıt tüketimi yol bilgisayarında ortalama 6,6 LT görünüyor. 8 litre bana biraz fazla geldi. Enjektörleri temizlettirmeyi ve baktırmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili başka bir tavsiyeniz var mı ? Yardımlarınızı rica ediyorum.
  12. 500 ml için 70 TL istiyorlar çok değil mi ?
  13. Teşekkür Ederim. Bulabilirsem mk3 için yapılan nikelajlı rüzgarlıklardan araştırıyorum. Sizin yeni yaptığınızın fotosu var mı? --0 dakika sonra eklendi-- Tşkler Yakup Bey.
  14. uzay mekiği gibi olur bence , hoş durmaz diye düşünüyorum.
  15. Lastikleri ve jantları bu hafta değiştireceğim Mustafa Bey , ondan çok önemsemedim ve anında su döktüm. Aslında lastikleri söküp yapmak dediğiniz gibi daha iyi ve sağlıklı olur.
  16. Arkadaşlar Herkese Merhaba, 1 ay önce almış olduğum 2011 Titanium H.B Focusumun jantları çok kirliydi. Artık balata tozları katran bağlamıştı. Çok araştırdım ne yapabilirim diye En sonunda lastikcim tuz ruhu ve jant temizleyiciyi karıştır ve diş fırçasıyla iyice fırçala ve hemen arkasından su dök dedi. Dün uygulamayı yaptım ve sizlerle paylaşıyorum.
  17. Merhaba Arkadaşlar, 2011 titanium H.b aracıma cam rüzgârlığı almak istiyorum. Piyasada çok farklı çeşitler ve fiyatlar var. Sizce alırken neye dikkat etmeliyim ? Ben spor ve güzel bir şey olsun istiyorum. Önereceğiniz bir marka ve model var mı ?
  18. 2017 üretim lastikleri bekliyorum sabırsızlıkla takar takmaz paylaşacağım sizlerle.
  19. Sağolun Cihat Bey , Allah razı olsun.
  20. Merhaba, 2011 Titanium aracıma aşağıdaki jantları aldım. 17 '' olarak taktırıyorum. Üzerindeki orjinal jantları 16 '' onları da kışlık lastiklerle kullanacağım. 2017 üretim lastikler bayiye gelince montajını yaptıracağım. Umarım beğenirsiniz.
  21. Teşekkürler , Ben ST jantlarından arıyorum.
  22. Allah razı olsun Cihat Bey. Difüzör kolay iş ama jantlar çok pahalı , temiz çıkma jant arıyorum bulabilirsem eğer.
  23. Merhaba, 2011 Focus H.B Titanium aracımı yeni aldım. Daha önce 2011 Comfort sahibiydim. Araca cam filmi ve plakalıkları yaptırdım , fotoğrafları paylaşıyorum. Bunların yanı sıra Mondeo Titanium jantı takmayı düşünüyorum , sizce 16-17 '' hangisini takmalıyım ? 17'' aracı yorar diyorlar ama kararsız kaldım. Ön,arka tamponları değiştirmek yerine ön tampona ek düşünüyorum, arka tampona da difüzör takıp çift egzoz yapmayı düşünüyorum. Sizce başka neler yapmalıyım ? Herkese teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.