Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Eser Ekinci

Üye
  • Toplam İleti

    99
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Eser Ekinci tarafından yazılan her şey

  1. Eser Ekinci

    Motosiklet Piyasası

    Bakanin aciklamasinda egitim alinacagi ve sinav sartindan bahsetmis. Normalde surucu kursuna giden yine motor egitimini alip direksiyon sinavina giriyordu. Bir fark goremedim ben. Belki koftiden bir sinav olur o ayri ama arada maliyet disinda bir fark olacagini sanmiyorum.
  2. Yeni kasa olarak degilde makyajli kasa sanirim. Urkek goruntusunu atip biraz daha agresif goruntu vermeyi denemisler
  3. Sizin on cam isitmadan beklentiniz nedir bilmiyorum ama hizli bir sekilde buz cozdugunu cok kez deneyimledim. Calistigini kontrol etmenin bir yolu olarak camda bugulanma olustugunda on cam rezistansini calistirin. 1 dk nin altinda bir surede bugulanmanin ortadan kalktigini gozlemlersiniz. On cam isitmayi actiginizda rolantideki anlik tuketimi kontrol edin. Eger aktif olarak calisiyorsa anlik yakit tuketiminde artis goreceksiniz. Kontrol amacli olarak arka cam rezistansinida ayni sekilde kontrol edebilirsiniz.
  4. Delphi marka diskler nasildir? Hic kullanan varmi? Makul olan muadil diskler ile motocraft balata olacak sanirim
  5. Kendilerine mesaj yazdim forum uzerinden. Musait zamanda da telefon ile gorusecegim.
  6. Bende oyle dusunuyorum ama parcalar ve fiyatlari arasinda her yerde farklilik var. Birde malzemenin fasonlugu ne derecede onu kestiremiyorum. Orjinal denilen yerde fason mal cikiyor. Muadil denilen oldukca kaliteli denk geliyor. Tam bir muamma
  7. Arabam 2018 Kuga 1.5 tdci powershift titanyum. Bugun yag degisimi icin eski focus tan beri kullandigim ozel servise gittim. Fren balatasina da bir goz atmasini tembihledim. Biiraz sonra ozel servis sahibi arabanin balatasindan ziyade disklerin sizlere omur oldugunu kenarlarinda paslanma ve curume oldugunu soyleyerek beni cagirdi ve gosterdi. Bu diskler ve balatalar icin yedek parcacilara bakinca ayni parcalarin farkli modellerde de kullanildigini gordum. Benim arabam icin on arka disk ve on arka fren balatasi parca kodlarini nereden bulabilirim. Yetkili servis toplam iscilik dahil 46bin lira maliyet cikardi. Ama parca kodlarini paylasmadi. Yedek parca olarak motocraft, trw, delphi, kale ve bosch markalara rastladim. Servislerinde motocraft kullandigini bilerek geri kalanlarin hangisi f/p olarak daha uygun olur?
  8. 2018 kuga 1.5 tdci titanyum powershift icin on arka disk ve fren balatasi fiyatlarini ogrenebilirmiyim? Orjinl ve muadilleri icin ayri ayri belirtebilirmisiniz?
  9. Yapiliyor. Ben 2012 model focus 3 tdci 1.6 115 hp aracimin enjeksiyon revizyonunu izmirde yaptirmistim. Herhamgi bir sorun kalmamisti.
  10. Eser Ekinci

    Motosiklet Piyasası

    Semih abi ben Manisa Turgutlu ilcesinde yasiyorum. Belkide ilce bazinda Türkiye'de en fazla eski veya yeni model olarak PCX 125 olan yerdir. Bir dostum bilmeden bayiye gittiginde varsa haftaya veya obur aya teslim edilme niyetiyle sormus. Yetkili kisi sira oldugunu ve kasim ayinda gelmesi gerektigini soylemis. Arkadasim nasil yani diye sorunca siraya girmek icin siraya girmesi gerektigini soylemis. Kasimda yeni sira acacaklarmis. Kasim ayinda gelirse yeni siraya dahil olabilecegini demis. Yani o kadar trajik bir durum var. Ayrica siraya yazilinca kimi tanidiklar veya yakin dostlari icin listenin yakin kismina, digerlerini listenin sonuna yazma gibi bir keyfi durum var. Bu sira olayini sektor haline getirmis kisiler de mevcut. Adam 300-400 bin lira hazir sekilde bekliyor. Farkli donemlerde siraya yaziliyor. Sira kendine yaklastiginda ince bir farkla sirayi devrediyor. Bunlara da kulak misafiri oldum.
  11. Abi cocuklarin nukleer enerjiyle calistigini dusunurum ben. Yorgunluktan benim kipirdamaya mecalim kalmaz, ama cocuklar baba parka gidelim, top oynayalim vs. Derler. Yaşlandik galiba
  12. Hocam konuya ilginin azligi memlekette wrc yayini yapan tv kanali olmamasindan olabilirmi?
  13. Merhaba. Bugun Kahramanmaraş Kemak Ford servisinde kuga 2018 1.5 tdci powershift sanziman yagini degistirttim. 6.85 lt castrol transmax duo kullanildi. Sansiman yagi ve yag filtresi icin 4496 lira odedim. %20 indirim ile.sercis icin bana uygun geldi fiyat. Ancak 1 temmuza kadar kredi kartina taksit yapilabilirken bugun tek cekim yapildi. Gerekce olarak servisin yapikredi ile anlasmasinin bittigini ve bu sekilde bir odeme aldiklarini soylediler. Ilginctir ford turkiye ve yapikredj bankasi koc grubunun olmasina karsin aralari bu aralar limoniymis. 😞 acikcasi isime gelmedi ama yapacak bisey yoktu Sercis islemleri sonrasi aracin yikanarak teslim edilmesi proseduru standart sanirim. Ilgilenen teknisyen motor blogununda ilacli temizligijin yapilacagini hatta kendisinin bizzat yapacagini yikama personeline bu konuda guvenemedigini soyledi. Bu ilgiyi sevdim. Ancak d>ş yikama olayinda aracin tavan kisminin yeteri kadar kurulanamadigini tespit etmem kotu oldu. Camtavanda su lekeleri kalmasi beni uzen olay. Artik kendim sirkeli su ve gazete teknolojisi ile bu durumu ortadan kaldirmaya calisacagim.
  14. 25 temmuz sali gunune kuga 1.5 tdci powershift sanziman yagi degisimi icin randevu aldim. Yapilsin hele de onsan sonra fiyatlar ne alemde serviste paylasirim.
  15. Eşimin kullandigi Opel Corsa da anahtardan kapi acmaya 2 defa basinca kisa farlari yakma olayi vardi. Ustune bu secenegi aktif yada pasif yapabilme secenegi vardi. Ki bahsettigim arac 2009 modeldi.
  16. Merhabalar. 2018 model kuga 1.5 tdci powershift icin triger seti v kayisi ve devirdaim pompasi foyatlari ne durumdadir? Mumkunse tum parcalar icin marka ve fiyat seceneklerini paylasabilirmisiniz?
  17. Abi A.Cosar hocamin paylastigi gibi bir kontrol mevcut. On paneldekiler gozluk kabinin saginda ve solunda, arka aydinlatma kontrolleri ise arka kapilarin hemen ustunde sekildeki gibi. OFF konumu yok.
  18. Hocam benim derdim ic lambalati istedigimde acip kapatmak degil. Kapi acildiginca acilmayacak sekilde pasife alabilecegim bir ayari nerde. Onu bulmya calisiyorum. Yinede cevabin icin sagol
  19. 2018kuga mk2 titanyum aracimda kapilara bagli ic aydinlatmayi nasil kapatabilirim? Cam tavanli modeldir. Ic aydinlatmanin off olacagi bir tus veya ayar bulamadim. Bilen banada soylesin. Aksam yolculuklarinda cocuklar uyurken kapiyi acinca arabanin ici aydinlanmasin istiyorumda.
  20. Eser Ekinci

    BLIS ?

    Nissan xtrail de Semih abinin bahsettigi yerde. Sagda ve solda A sutununda
  21. Bugun kuga mk2 beye hankook ventus s1 evo3 k127 lastik aldim. 235/50 r18. Alinmis alinmistir ama bunu kullanan varmi aranizda? Ses olayini gectim yol tutus yakit tuketimi ve dayaniklilik anlaminda nasildir?
  22. Arabayi aldigim plazadaki satis temsilcisine bu araba fiyatlara nereye kadar cikacak diye sordugumda uzaya diye yanit vermisti
  23. Merhabalar. Murat beyin bahsettigi apim degisikliklerini Manisa'da yada Izmir'de yapabilecek kimsecikler varmi? Yoksa bende bunlari aracima yapmis gibi hissetmemeye devammi?
  24. Haklisiniz Ozan hocam. PSA daki EAT sanzikan serisi japon aisin firmasina aitmis. Ama hondalardaki ZF sanzimanla ayni standartlardaymis. Duzelttiginiz icin tesekkurler
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.