Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alper Karakuyu

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alper Karakuyu tarafından yazılan her şey

  1. 1 senedir besafe kullanıyorum. diğer koltuklara göre artısı koltuğun yüksek konumlandırılmış olması. dolayısı ile çocuk araç içinde sıkılmıyor dışarıyı rahat izleyebiliyor ve uzun süre oturabiliyor. besafe yıllardır en güvenli oto koltuğu seçiliyor. linkteki modelini kullanıyorum. aynı modelin isofiksli olanı ile fiyat farkı çok olduğu için bu modeli aldım. emniyet kemeri ile sabitlenmesi ise güven veriyor hiçbir sıkıntı yok. tavsiye ederim.
  2. daha 1 hafta önce servis 1.5 litre dpf sıvısı için 700 lira fiyat verdi. kabul etmedim dışarıdan temin et dolduralım o zaman dediler bende istanbulda 2 litresini 220 liraya buldum.
  3. Benimde gaza bastıkça üfleme iyice artırıyordı ve o parça bildiğin çatlağı bariz belli oluyordu. Sizin o parça sağlam görünüyor alt tarafında çatlak yoksa tabi. Yağ birikintilerine gelince enjektörden kaynaklanıyor. Oring ve pulları değişecek basit ve maliyetsiz birşey üfleme sesinin orayla alakası yok. Bu arada dediğim parça sert plastik olduğu için el yordamıyla altında çatlak olup olmadığı anlaşılmaz.alt tarafında oyuntunun içinde çatlak olma ihtimali yüksek o parça sökülmeden anlaşılmaz. Sökün o parçayı öyle bakın.
  4. ok o parçanın heryerine iyice bakın. inş. o parçadır problem çıkaran 100 liraya halledersiniz
  5. emin misiniz kaloriferden geldiğine. aynı üfleme sesi benim aracımda da geliyordu. önce kaloriferden gelen üfleme sesi sandım. meğerse aracı çok zorlamaktan turbo hava emiş plastiği çatlamış oradan çıkan basınçlı hava ön kaputa alttan çarpıyormuş. bende farkedemedim. daha sonra çatlağı bulduk kaynak yaptırdık dikiş tutmadı değiştirdik bizde. parçanın fotoğrafını aşağıya yüklüyorum. bu parçaya kesin baktır yüzde 80 problem bu parçada.
  6. Geçen hafta sancaktepede gördüm. Direksiyon sağda idi içinde 3-4 tane laptop vardı. Test yapıyoruz dediler. Yeni fiesta mı bu dedim tamponları farklı sis farlarının yeri bile farklı dedim. Yok onları biz kendimiz değiştirdik yeni fiesta bu değil dediler:) hiçbişey anlamadan okuluma girdim.
  7. Arkadaşım dediği doğru olabilir. Havalar dünden beri çok iyi ve sabahları frenim yumuşak bir şekilde buluyorum. Dünden beri problem ortadan kalktı tşk ediyorum arkadaşlar
  8. Bugün frenim sert değildi şaşırdım bende. Aynı araca sahip arkadaşlar neden yazmıyor sizde de arada oluyor mu normal mi.
  9. araç stop halde iken bir kaç kere basınca sertleşir onu biliyorum. fakat ben hiç basmamama rağmen araca binince sert vaziyette buluyorum. dediğiniz gibi bir kaç kere basınca sertleşir ben hiç basmadan sertleşmiş oluyor.
  10. Alper Karakuyu

    Fren şişmesi

    Arkadaşlar 2011 2.5 kasa dizel focusum var. 3-4 gündür sabahları aracıma oturuyorum henüz çalıştırmadan bir bakıyorum fren taş gibi şişmiş. çalışınca yumuşuyor ve kullanırken herhangi bir sıkıntım yok. yalnız stop halde iken 2-3 saat sonra bile araca binsem fren yine şişmiş vaziyette buluyorum. bu bir sorun mudur sizlerde durum nasıl bunun için servise gitmeli miyim?
  11. eline sağlık bizlede uygulayabilir miyiz kendi araçlarımızda bunu elimden pek böyle şeyler gelmez ama
  12. 3000 lira ise bedava Allahtan araç dizel değil bırak rektefeyi bizim araçlarda sadece enjektörve turbo gitse en az 5-6 bin lira geçmiş olsun. ustalık iyi ise motor düzen tutar inş. eskisinden iyi olur.
  13. 5 yılda 200000 devirmişsiniz araç şirket aracı mı? ya da iş icabı mı kullanılıyor?
  14. arkadaşlar benim aracım full yalıtıma sahip eski sahibi baya titizmiş bu konuda kapı lastiklerine hortum uygulamasından tutun kapı içleri konsol bagaj heryere yalıtım uygulatmış başka bir focusa binmedim şayet ben aracımın hala gürültülü olduğu kaanatindeyim
  15. iyide 0-100 arası 11-12 sn oldu demişsiniz bu rakam iyi bir rakam değil bana göre zaten şuan 10-11 civarına sahibiz
  16. benimkide focus dizel 2.5 titanium 2011 km olarak 83000 oldu bende bu konuda kararsızım gereksiz evham mı yapıyorum acaba cem abiye katılıyorum bu konuda
  17. merhaba kolay gelsin 2011 focus 2 TDCİ titanium (110bg) modelin orjinal yağ hava mazot polen filtreleri ile castrol magnatec 5w30 a1 yağ almak istiyorum fiyat bilgisi alabilir miyim. ya da standartları karşılayan farklı bir yağ tavsiyeniz varsa oda olabilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.