Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.5 Tdci Powershift Yakıt Tüketim Değerleri

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
Cümleten Selamun Aleyküm. 10 gün önce aranıza FORD FOCUS 1.5 TDCİ POWERSHİFT TİTANYUM araç ile katıldım hamdolsun. Rabbim herkese gönlüne göre versin İnşallah. 88.000 TL ye Kayseri Ford Metinlerden sıfır kilometre olmasada 30 km :öp:kullanılmış olarak aldım. yaklaşık 250 km kullandım. şehir içi ortalama 28 km hızla 7.0 lt/100 km yakıt tüketimim var İnanıyorum ki (İnşallah) katalok verilerini yakalayamasak da şehir içi 6.0 lt/100 km yakalarsak şükredeceğiz Otomatik ve 120 bg bir araç için çok da güzel değerler diye düşünüyor ve soruyorum sizce şehir içi sakin kullanım 6.0 lt/100 km tüketim değerleri normal mi? hepinize saygılar sunar, Kazasız ve arızasız sürüşler diliyorum Cenabı Hak'dan..

88 bine octavia alınırdı dsg.

• 2 ay sonra...
  • Yanıt 219
  • Görüntüleme 76,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• orkun üzüm
    orkun üzüm

50 TL,İzmir şehir içi ve çevre yolu,ortalama 38 km 'lik hızla karma tüketim.

• çok iyi...ibretlik. dur bi camdan atlayıp geliyorum.

• Soner Erik
    Soner Erik

Haftasonu Altınoluk'a bir gittim geldim. Cuma gece 02:00 gibi İstanbul-Avcılar'dan yola çıktım. 60 km paralı otoban ve feribot olmak üzere 428 Km yol yaptım. Otoban 130 km/s , karayolunda ise hız kura

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
21 dakika önce, Zafer Yusoğlu said:

Çoğunlukla şehir içi ve klima açık. 3 kere köye çıkmışımdır. Bu 3.5 lt ortalama nedir yahuuu.

IMG_20160704_163258.jpg

Mümkünmü böyle bir şey

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Değil tabii ki :yeah: (Sürekli akıcı ve pozitif eğimsiz, 90 ile akıcı koşulda tutar o )

İnsanlara yardımcı olmak için açılmış bir başlık maalesef böyle paylaşımlara mahal vermiş oluyor :)

Yanıtlama zamanı:

E peki o ekrandaki rakam ne? Ha bi arada da bu alet ne kadar gidiyor diye bi bastım. 180 i rahat gördü dahada zorlamadım. Yol bilgisayarı kandırıyormu beni yani... 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
10 dakika önce, Zafer Yusoğlu said:

E peki o ekrandaki rakam ne? Ha bi arada da bu alet ne kadar gidiyor diye bi bastım. 180 i rahat gördü dahada zorlamadım. Yol bilgisayarı kandırıyormu beni yani... 

Rize şehiriçi ve köye çıkış tüketimi bu olamaz hocam :) Rakamlar 3 ve 5.

Yanıtlama zamanı:

Tersten yazınca rakamları 53 yani Rize plakası. E iyide 1 nisanıda geçtik o rakam ne ozaman. Açıklayın, açıklamazsanız  yarın belgelerle ben açıklayacağım :)

Zafer Yusoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Burada yazılanlara göre ben içler acısı durumdayım :)

Eski aracım 1.6 Benzinli PWS ile 10.5 - 11 arası olan ortalamam yeni 1.5 tdci PWS ile 7 - 7.5 arası dolaşıyor.

Çıkan sonuç; ben araba kullanmayı beceremiyorum arkadaş :) 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
17 dakika önce, Cem Kamil said:

Burada yazılanlara göre ben içler acısı durumdayım :)

Eski aracım 1.6 Benzinli PWS ile 10.5 - 11 arası olan ortalamam yeni 1.5 tdci PWS ile 7 - 7.5 arası dolaşıyor.

Çıkan sonuç; ben araba kullanmayı beceremiyorum arkadaş :) 

Est. ecomode bölümündeki yaprak doluysa sıkışık trafiktesiniz demektir. O da normal bir sonuca gebe.

Yanıtlama zamanı:
21 saat önce, Yakup Çağatay said:

Est. ecomode bölümündeki yaprak doluysa sıkışık trafiktesiniz demektir. O da normal bir sonuca gebe.

Şöyle bir görüntü var, yeşil olması dolu anlamına mı geliyor? Ort hız bölümünde de 26 km/h görünüyor.

Bu arada yanlış anlaşılmasın yakıt tüketimi ve performansı konusunda çok memnunum.

IMG_6494.JPG

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
23 dakika önce, Cem Kamil said:

Şöyle bir görüntü var, yeşil olması dolu anlamına mı geliyor? Ort hız bölümünde de 26 km/h görünüyor.

Bu arada yanlış anlaşılmasın yakıt tüketimi ve performansı konusunda çok memnunum.

IMG_6494.JPG

Öngörü yüksek yani şöförlük iyi :) Sorun yok.

Memnuniyetin devamı dileğiyle...

Yanıtlama zamanı:
On 13.05.2015 at 13:57, Yakup Çağatay said:

Kullanıcı deneyimlerini burada paylaşıyoruz. 

Diğer motor ve model başlıkları için kontrol edilecek kategori:

http://www.focusclubtr.com/forum/78-yakıt-ve-lpg-konuları/

Ortalama yakıt tuketimim 3,4 lt..batmana nda bir tuhaflık var..kendim olctugum zaman şehir dışı 4.6 lt , şehir içi 5,5 lt.. ama gosterge neden böyle anlamadım..basina böyle birsey gelen var mi?

IMG_20160706_094541.jpg

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1 dakika önce, önder yıldız said:

Ortalama yakıt tuketimim 3,4 lt..batmana nda bir tuhaflık var..kendim olctugum zaman şehir dışı 4.6 lt , şehir içi 5,5 lt.. ama gosterge neden böyle anlamadım..basina böyle birsey gelen var mi?

Merhaba, değerlerden eminseniz bu şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

http://www.focusclubtr.com/topic/3033-yol-bilgisayarı-ortalama-tüketim-değeri-kalibrasyonu/

Yanıtlama zamanı:

Herkese merhaba.
Nisan ayının sonunda 44 km'de sıfır olarak Otokoç İstinye'den teslim aldığım (neden 44 anlamadım ama neyse) 1.5 Tdci PWS focus HB aracım ile 2000 km'yi tamamladım. Kullanım kılavuzunda sanırım 2-3 bin km'lik kısımdaki ölçümlerin çok stabil olmayacağından dem vuruyordu. Son aldığım yakıt ve gittiğim km'yi paylaşmak istiyorum. Forumda yeniyim, herkese öncelikle selamlar, hürmetler. 

Sistemim şu, depoyu sürekli aynı benzinci ve hatta çoğunlukla aynı pompacı arkadaşa doldurtuyorum.

Pompa ilk attığı an çıkartmasını rica ediyorum. Akabinde YB'nı sıfırlıyorum. 

Sonra belirli bir süre gittikten sonra, yine pompanın ilk attığı ana kadarki doluma ve km'ye bakıyorum.

Bu sistemle tam olarak 33.39 LT benzin ile (x3.84 = 128.22 TL) 488 km yol gitmişim.

%90 aracımı Levent - Şişli iş gidiş ve çıkış saatlerinde kullanıyorum. Bazen dur-kalk yoğun bazen de seyrantepe'den görece daha açık yoldan gidiyorum. Yani trafik / karma kullanım diyebilirim. 

YB'da 6.5 gösteriyor. Bu hesaba göre 33.39 / 48.8 = 6.8 LT yakmışım. Yani yol bilgisayarı reele yakın bir değer gösteriyor diyebiliriz. Genelde aracı sakin kullandığımı da söyleyebilirim. Şimdilik izlenimim, cruise control'un çok ciddi ekonomi sağladığı, hele ki 80 - 95 km hız aralığında.

Umarım önümüzdeki süreçte bu tüketim biraz daha azalır :)

Sevgiler. 

screen-shot.PNG

Naim C tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Alın size ortalama en son Ayder e çıkış ordanda köye çıkışta dahil. Araba çıldırdı... Bu nedu yaaaa 

IMG_20160712_190215.jpg

Zafer Yusoğlu tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.