Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Naim C

Üye
  • Toplam İleti

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

Naim C Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Istanbul
  • Arabam:
    15 Focus Tdci Titanium
  • Meslek:
    Advertising
  • Cinsiyet:
    Bay

Naim C's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. teşekkürler Yakup bey, belki bu konuda güncel bilgisi olan arkadaşımız var mıdır diye ben de yazmak istemiştim.
  2. Merhabalar; Aracımın ilk yıl bakımı geldiği için şöyle bir servis foruma bakarkan bu konuya denk geldim ve açıkçası okuduklarımdan sonra birazcık canım sıkıldı. Akabinde Ford Türkiye ile iletişime geçtim ve konu ile ilgili olarak aldığım cevaptan sonra servisi de aradım, yedek parça sorumlusu ile görüştüm... Sanıyorum ben bir şeyi kaçırıyorum... Bana her iki taraftan gelen yanıtta da ellerinde Castrol 0w30 motor yağı olduğunu ilettiler. Ford Otosan sadece mondeo modeli için zorunlu 0w30 olduğunu, diğer araçlar için ise 5w30'un alternatif olarak kullanılabileceğini iletti. Görüştüğüm servis yetkilisi ise, aynı cevaba ek olarak, ellerinde varil olarak 5w30 olduğunu ve açıktan koymanın daha ekonomik olması ile bu yağın da Ford Otosan standardında "kullanılabilir" kabul edilmesi nedeniyle tercih ettiklerini aktardı. Ayrıca siz isterseniz ve servis kaydı açılırken belirtirseniz, sizin için 0w30 alarak (anladığım kadarıyla perakende satılan ürün gibi mesela 5L alınıyor) o yağ lkullanılır, fakat bu yağ daha maliyetlidir dedi... Benim bu forumda okuduklarımdan sanki TR de hiç Castrol 0w30 yağ yokmuş gibi anladım... Acaba burada bahsedilen 0w30'un farklı bir model ya da versiyonu mu? knouyu servise gitmeden netleştirmek istediğim için desteklerinizi rica edeceğim....
  3. Herkese tekrar merhaba. Aracım 2700 km'ye ulaştı. Tümüyle şehir içi yaptıktan sonra, yine şehir içi 1 kez İstanbul - Sakarya gidiş geliş ile kullanım bilgimi güncellemek istiyorum. 158 TL'lik mazot aldım bu da yaklaşık 41 Lt. yapıyor. Bu tutarla gittiğim yola bakınca 158 / 732 = 0.21 yani km'de 21 kuruş yakmışım. Litre hesabında ise, yine öncekinde olduğu gibi 0.3 daha az gösteriyor bilgisayar. 158 / 3.84 = 41 lt 41 / 7.3 = 5.6 lt / 100km. Yol bilgisayarında 5.3 gösteriyor.
  4. Eyvallah @Yakup Çağatay öyleyse takipte olalım gelişmeleri. Teşekkürler.
  5. Herkese merhaba. Nisan ayının sonunda 44 km'de sıfır olarak Otokoç İstinye'den teslim aldığım (neden 44 anlamadım ama neyse) 1.5 Tdci PWS focus HB aracım ile 2000 km'yi tamamladım. Kullanım kılavuzunda sanırım 2-3 bin km'lik kısımdaki ölçümlerin çok stabil olmayacağından dem vuruyordu. Son aldığım yakıt ve gittiğim km'yi paylaşmak istiyorum. Forumda yeniyim, herkese öncelikle selamlar, hürmetler. Sistemim şu, depoyu sürekli aynı benzinci ve hatta çoğunlukla aynı pompacı arkadaşa doldurtuyorum. Pompa ilk attığı an çıkartmasını rica ediyorum. Akabinde YB'nı sıfırlıyorum. Sonra belirli bir süre gittikten sonra, yine pompanın ilk attığı ana kadarki doluma ve km'ye bakıyorum. Bu sistemle tam olarak 33.39 LT benzin ile (x3.84 = 128.22 TL) 488 km yol gitmişim. %90 aracımı Levent - Şişli iş gidiş ve çıkış saatlerinde kullanıyorum. Bazen dur-kalk yoğun bazen de seyrantepe'den görece daha açık yoldan gidiyorum. Yani trafik / karma kullanım diyebilirim. YB'da 6.5 gösteriyor. Bu hesaba göre 33.39 / 48.8 = 6.8 LT yakmışım. Yani yol bilgisayarı reele yakın bir değer gösteriyor diyebiliriz. Genelde aracı sakin kullandığımı da söyleyebilirim. Şimdilik izlenimim, cruise control'un çok ciddi ekonomi sağladığı, hele ki 80 - 95 km hız aralığında. Umarım önümüzdeki süreçte bu tüketim biraz daha azalır Sevgiler.
  6. Hmmm! Peki bu benim gibi halktan bir kişinin dahi erişebileceği/becerebileceği bir şey midir acaba?
  7. Açıkçası o kadar detaylı bilmiyorum. Sosyal medyada araba görseli paylaşan bazı kişilerde gördüm, Facebook'tan böyle bir şeyi sormaya da utandım biraz kezbanlık olacak diye "aaa sizinkisi videolu mu kardeş?" şeklinde çok cılız bir ümit ile son sorumu sorayım o zaman bu konudaki, bir şekilde dışarıdan müdahele ederek bu özelliği (varsa) aktive etmek veya ekrana görüntü alabilmek söz konusu olabilir mi? söz ben izlemeyeceğim :))
  8. bu cümleden sanırım kaza vb. olumsuzluklara neden olmamak adına şirket politikası gibi anlıyorum doğru mudur? Çünkü bazı VW'lerde (golf özellikle) video oynatan birkaç kişi gördüm o yüzden acaba ben mi beceremedim diye merak ettim. Kullanım kılavuzu 800 küsur sayfa, henüz oraya gelemedim :)) 400'lerde falanım. Teşekkür ederim cevabınız için @Yakup Çağatay
  9. Cevap için teşekkürler. Fakat kusuruma bakmayın lütfen bir şeyi yanlış yazmışım. Ben wmv demek istemiştim aslında. Yanlışlık wma yazmışım. Yani aslında sorum, sync2 ekranında video veya film oynatmak mümkün müdür? Teşekkürler.
  10. Merhaba arkadaşlar; Tam emin olamadığım bir konuda, yeni focus tdci pws aracımdaki sync2 için bilginize danışacağım. kullanma kılavuzunda CD ile wma dosyası oynatmaktan bahsediyor. cd ile hiç denemedim ama acaba usb ile wma oynatıyor mu? ben mo4 olarak denedim görmedi bile dosyaları. wma deneyemedim henüz belki bilgisi olan varsa sormak isterim. sevgiler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.