Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ön takımlardan ses geliyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Cuma aksami Luleburgaz Ford Tuzcular in internet sitesinden online servis formunu doldurdum. Bugun ogleye dogru telefon ettiler, 13.30 a randevu verdiler.

Zamaninda gittim, rutin kayit islemlerinden sonra araci test surusune cikardilar. Donuste herhangi bir olumsuz ses gelmedigini soylediler, ben de bozuk yolda denediniz mi dedim. Evet ancak bir ses duymadik dediler. Sonra beraber lifte gittik. Araci kaldirdilar on takimlara baktilar herhangi bir gevsek oynayan ses yapacak bir sey bulamadilar. Son anda bir eleman bir yag sizintisi tespit etti, sizan yerin fotolarini cekti. Ben de nedir bu, sese bu mu neden oluyor diye sordum. Eleman sag aks kecesinde yag sizintisi var, bu sese neden olmaz dedi.

Ne olacak simdi dedim. Parca sparis edicez gelince degistirecegiz dedi.

Sonuc olarak sese neden olan bir ariza tespit edilmedi. Ancak sag aks kecesinde yag sizintisi tespit edildi. Garanti kapsaminda degisecek.

Bilen arkdaslara sorum, bu parca sese neden olur mu.

Veya aks kecesinde yag sizintisi varsa ne olur ilerde.

ben çok iyi anlamam ama

PicImg_40.jpg

aks keçesi şunun iç kısmındaki dudaın büyük olanı olur genelde toz toprak girmesin diyede dudağı vardır yani. bu keçe olmazsa şanzıman yağ bırakır. sen aksi çukurlara girdiğinde o keçenin yerinde aks oynarsa o keçe yağ kaçırır.

ayrıca sıfır keçe yağ kaçırmaz normalde.5-10 sene de kaçırmaz yani o keçenin eskimesi lazım aşınıp.

yağ terleme şeklindeyse henüz bir şey olmaz ama çoksa şanzıman yağsız kalır şanzıman bozulur.

ama senin de dediğin gibi o sesle o keçenin benim tahminim alakası var diyorum ben. arıza olmasa o mil orada düzgün döse o keçe en az 100000 km iş görür

şanzıman aks birleşimi veya oralarda da arıza olabiir ses oradan da gelebilir

• Yanıt 221
  • Görüntüleme 60,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kusura bakma benim tavan döşemesinin dokusu sendekinden daha güzel. Ancak bu zevk meselesi tabi. Ama neresinden bakarsan bak, arkada tutamaç yeri bırakmamış olmaları geyik ve hatta geyiğinde ötesinde

• Guest Tolga KARACA
    Guest Tolga KARACA

Soğuktan sertleşen lastik sesi. Kendinizi lastik yerine koyun hele bi

• Unutuyorlar, hele ki araç showroomda fazla kalırsa, gezenler yürütmesin diye kaldırıp sonra koymayı unutuyorlar.

Yanıtlama zamanı:

Bu parça Focus II aracım yeniyken garantiden değişmişti, bu parça başta olmak üzere fabrika çıkış motor kapakları vb gevşek de olabiliyor arkadaşlar aklınızda bulunsun.

Yanıtlama zamanı:

benim araçta da benzer bir durum var. Kasisten geçerken garç gurç ses geliyor. Parça sipariş edeceklermiş, ben de uğraşamam dedim 15bin bakımında yapacaklar. Yeterince zamanım gitti zaten.

Yanıtlama zamanı:

Dediğim seslerse parça değişseniz de soğuk havalarda gene duyulabilir, yaylı yatak gıcırtısı gibi bir ses amortisör bağlantılarında soğuktan sertleşen kauçuğun neden olduğu..

Yanıtlama zamanı:

Dediğim seslerse parça değişseniz de soğuk havalarda gene duyulabilir, yaylı yatak gıcırtısı gibi bir ses amortisör bağlantılarında soğuktan sertleşen kauçuğun neden olduğu..

Benim arabadada son günlerde peydah oldu bu ses.

Bir sonraki bakımda amortisörler değişecek bağlantılarıda kontrol ettireyim dikkatlice.

Yanıtlama zamanı:

çok güzel tarif ettin kardeşim, sessi hissettim adeta :D

Yanıtlama zamanı:

Soğuktan sertleşen lastik sesi.

Kendinizi lastik yerine koyun hele bi :D

Yanıtlama zamanı:

Çok üşüyorum havalar soğudu; gıcırdamalıyım :D

İşte.. Empati budur adam biliyor :D

Yanıtlama zamanı:

Cuma aksami Luleburgaz Ford Tuzcular in internet sitesinden online servis formunu doldurdum. Bugun ogleye dogru telefon ettiler, 13.30 a randevu verdiler.

Zamaninda gittim, rutin kayit islemlerinden sonra araci test surusune cikardilar. Donuste herhangi bir olumsuz ses gelmedigini soylediler, ben de bozuk yolda denediniz mi dedim. Evet ancak bir ses duymadik dediler. Sonra beraber lifte gittik. Araci kaldirdilar on takimlara baktilar herhangi bir gevsek oynayan ses yapacak bir sey bulamadilar. Son anda bir eleman bir yag sizintisi tespit etti, sizan yerin fotolarini cekti. Ben de nedir bu, sese bu mu neden oluyor diye sordum. Eleman sag aks kecesinde yag sizintisi var, bu sese neden olmaz dedi.

Ne olacak simdi dedim. Parca sparis edicez gelince degistirecegiz dedi.

Sonuc olarak sese neden olan bir ariza tespit edilmedi. Ancak sag aks kecesinde yag sizintisi tespit edildi. Garanti kapsaminda degisecek.

Bilen arkdaslara sorum, bu parca sese neden olur mu.

Veya aks kecesinde yag sizintisi varsa ne olur ilerde.

aynı sorun bende de var benımde aracın keçesini değiştirdiler ama ses devam ediyor..ön sispanyonlar değişecek sipariş yapıldı servisten cevap bekliyorum
Yanıtlama zamanı:

Sese gelince; bende de 1 aylık Focus Mk3 var, aldıktan yaklaşık 1 hafta sonra küçük engebeli yollarda başlayan tıkırtı ve direksiyonun belli açılarında ön düzende hafif bir kanırtma sesine benzer sesler belirdi, yetkili servis incelemesinde amortisör kule bağlantılarının sorunlu olduğu düşünüldü, parça değişim ihtimaline karşı parça sipariş verildi, gelince de servise davet edileceğim.

Güncelleme.

ön amortisörler ve kule takozları garantiden değiştirildi, sesler şimdilik kesildi.

Bu arada ilk aldığımda eksik verilmiş benzin hunisi ve unutulmuş akü kapağı da temin edildi.

Ayrıca bagaj kapağındaki kauçuk stoperin teki de yoktu, o da yerine takıldı (HB sahipleri bu parçayı yapıştırın, çok kolay çıkabiliyor, ve plastik parçası ile birlikte 26 TL'ye satılıyor, kendi 1 TL etmez bile...)

Sağ olasın Otokoç...

Yanıtlama zamanı:

Cem bey, daha önceleri satın aldığımız Ford larda bize de benzer aksesuar - kitapçıkları vermemişlerdi; müşteri hizmetlerinden arayınca ücretsiz yollamıştı Otosan.

Acaba "almayan olursa bunlardan kar ederiz" diye mi düşünüyorlar nedir..

Yanıtlama zamanı:

Unutuyorlar, hele ki araç showroomda fazla kalırsa, gezenler yürütmesin diye kaldırıp sonra koymayı unutuyorlar.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

dün bizim aracı servise buna benzer nedenlerle götürdük. araçta lastik gıcırtısı gibi değilde çukura falan düştüğünde önlerden takır tukur ses geliyordu. sanırım bu araçların süspansiyonları sert olduğundan bu tür takırtılar olabilir(özellikle kışın). servis danışmanı ile teste de çıktık; seslerin bu araçlar için normal olduğunu söyledi.

araçtan son derece memnunum. içerden gelen ufak tefek tıkırtıları kafaya takmıyorum fazlaca, ama yürüyen aksamdan bu gibi seslerin gelmesi normal mi?? ses, focusların süspansiyon sertliğinden dolayı mıdır?? esasında lifte kaldırıp kontrol etmelerini isteyecektik, vakit yoktu ona da. bunun için servise bir daha gidip kontrol etmeye gerek var mıdır??

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.