Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Adaptif Sis Fari Projesi


Önerilen Mesajlar

Konuyu actigim yer uygundur umarim

2007 trend aracima sis fari taktirmayi dusunurken aklima bisey geldi bu sis farlarini adaptif hale getiremezmiyiz?

Internette bakindim biraz sinyale bagli moduller satiliyo yani siz donmeden once sinyal verdiginizde o tarafin sis farini yakiyor. Ben direksiyona bagli calisan far istiyorum. Balatalarin ustundeki zimbirti adi kaliperdi sanirim bu parcalarin arkasina (yada daha musait biyere ) birer switch koysak bu switcler kendi tarafindaki sis farini calistirsa aradaki boslukla da direksiyonu ne kadar cevirdiginizde devreye girecegini ayarlasak nasil olur. Elektrik isinden hic anlamiyorum tecrubeli arkadaslarin fikirlerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soylediginiz şekilde Imkansiz gibi

Şu şu sebepten imkansız derseniz anlarım ama  şuanda neden imkansız olduğunu anlamadım.

Elektrikli direksiyonlarda yapılmaz diye birşey yok yapılır..Misal http://www.focusclub...ı-teknolojiler/   Sizinli elektrik destekli, tam elektrikli değil. Gereksiz şey için uğraşmaya değmez..

Hocam sizin verdiğiniz linkteki donanım benimkine göre çok ekstra bi olay benim düşüncem sadece döndüğünüz taraftaki sis farını yakmak zaten direksiyon kutusunda oynama olmayacak yada elektrik desteği her neredeyse ben sadece mekanik olarak hareket eden parçalar arasında bi devre kurup dönme anında devreyi tamamlamayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu şu sebepten imkansız derseniz anlarım ama şuanda neden imkansız olduğunu anlamadım.

Hocam sizin verdiğiniz linkteki donanım benimkine göre çok ekstra bi olay benim düşüncem sadece döndüğünüz taraftaki sis farını yakmak zaten direksiyon kutusunda oynama olmayacak yada elektrik desteği her neredeyse ben sadece mekanik olarak hareket eden parçalar arasında bi devre kurup dönme anında devreyi tamamlamayı düşünüyorum

Kompleks değil hepsi ayrı özellik. Sis farı diğerlerine bağımlı birşey değil yani. Direksiyon mili şu bu ile uğraşacak iş değil bu :D

Şunu da unutmayın mekanik müdahale yetmez yoksa her hızda yanar :) 

Ozan bunu da sizin kasa için elm'den araştırabilirsin aslında

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mekanik olarak,uygulanabilir direksiyon miline,fakat hiç bir suretle verim alınamaz.en küçük direksiyon hareketinde,dahi yanacaktır.Hem eklenecek parçaların ömrü kısa olur,hemde sürekli aç kapa ile sis farları zarar görür.sinyal lambalarından alınacak komut daha verimli olacaktır.Bu kısımda ise işinin erbabı,oto elektrikçisi şart.Mesele şudurki sinyal lambasından direkt hat alınırsa sinyal gibi flaşörlü olur sis lambası.hattı sinyal kolundan almak gerekli.Tabi bu işlevin ne derecede viraj aydınlatacağıda muamma.far açısını,dışa doğru konumlandırmadıktan sonra,bence gereksiz.Bu durumdada sis farları etkinliğini kaybedecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tabi ki zevk meselesi saygım sonsuz ama artık Punto'larda bile var ki bence çok gereksiz bir şey, bozuk gibi döndüğün yöndeki yanıyor falan 

Güzel yanan yanış anı güzel olan tasarımı güzel olan sis farında güzel duruyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kompleks değil hepsi ayrı özellik. Sis farı diğerlerine bağımlı birşey değil yani. Direksiyon mili şu bu ile uğraşacak iş değil bu Şunu da unutmayın mekanik müdahale yetmez yoksa her hızda yanar   Ozan bunu da sizin kasa için elm'den araştırabilirsin aslında
 

Orda farlar da sislerle birlikte hareket edip daha farklı görüş alanları sunuyo anladığım kadarıyla hatta 7 farklı mod olduğu falan yazıyodu kompleksten kastım buydu :)

en küçük direksiyon hareketinde,dahi yanacaktır

koymayı düşündüğüm switch ile temas kurulacak nokta arasındaki uzaklığa göre sizin ne kadar döndürdüğünüzde yanacağınızı ayarlayabilirsiniz bence

eklenecek parçaların ömrü kısa olur,

bu konuyu bende düşündüm aşağıda biyerlerde olduğu zaman sürekli su toz alacak verimsiz olacak yalıtım gerekli

.sinyal lambalarından alınacak komut daha verimli olacaktır.Bu kısımda ise işinin erbabı,oto elektrikçisi şart.Mesele şudurki sinyal lambasından direkt hat alınırsa sinyal gibi flaşörlü olur sis lambası.hattı sinyal kolundan almak gerekli.Tabi bu işlevin ne derecede viraj aydınlatacağıda muamma.

sizinde söylediğiniz gibi burda sürekli bi aydınlatma olmayacağından bence gereksiz bi işlem olur

Arkadaşlar benim asıl sormak istediğim görsellik değil bu şekilde bi uygulama yapılabilirmi hangi aşamalarda sıkıntı çıkabilir e tabi birde elektrik işinden anlayan birileri devre konusunda yardımcı olursa çok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zamanında çok düşünmüştüm.Esp'li araçlarda direksiyon açı sensörü oluyor. Ancak ordaki sinyalleri işleyip yapılabilirdi. O işede cesaret eden olur mu bilmiyorum.

http://www.otosens.com/ sitesinin sahibi  0532 688 86 62 numaralı kişi bu tür işlerle uğraşıyor ücreti mukabilinde :) Follow me home, far sensörü tarzı parçaları tasarlıyor programlıyor satıyor. Bilgisi oldukça yüksek birisi. Direksiyon açı sensörü ile yapabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.