Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_222935 Hızı 113 km/h sabitledim. GPS ile ölçtüğümde de GPS te görünen hız kadrandaki hızımdan 3-4 km/h düşük çıkıyor. Radarda hangisini ölçer? 113 km/h mi? Yoksa GPSteki mi? Mart 2, 201412 yıl Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_222952 hocam fotoğrafta kadrandaki hız 115'in altında. 5'in katı bi hızda daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz. (gps ile aradaki farktan bahsetmişsiniz. yanlış anlamışım ) Mart 2, 201412 yıl Anıl Polat tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_222954 kadran gerçek hızdan fazla gösterir her zaman (araçtaki lastik ayarı düzgünse tabii) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl Solution comment_222963 Hocam radar düşük olana yakın ölçer. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_222971 gösterge ile hız sabitleyici aynı gösteriyor. ve gerçek hızdan düşük gösteriyor. Aradaki fark sabit mi kalıyor, hızlandıkça artıyor mu diye bakacaktık hani. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_222974 bu arada hızı sabitledikten sonra ortalama hızı sıfırlarsanız bir kaç saniyeliğine gerçek hızı gösteriyor, sonra oda kadrandaki hızı gösteriyor. Aradaki fark sabit mi kalıyor, hızlandıkça artıyor mu diye bakacaktık hani. bakarız Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl Yazar comment_222987 Şimdi Ayhan'a ceza gelirse:) forumdan Yakup radar düşüğü algılarmış deyip ödemecekmi:): Olur mu hiç öyle şey? Nerede görülmüş öğrenci adama hesap ödetildiği... Ama GPS'te yol bilgisayarı ile araç göstergesi arasındaki 3-4km/h lik fark nasıl açıklanacak? Polislere Yakup desem olmaz... "Ben yaptım" derim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_222996 Olur mu hiç öyle şey? Nerede görülmüş öğrenci adama hesap ödetildiği... Ama GPS'te yol bilgisayarı ile araç göstergesi arasındaki 3-4km/h lik fark nasıl açıklanacak? Polislere Yakup desem olmaz... "Ben yaptım" derim. Avrupa yasalarında, hız göstergesi gerçek hızdan fazla gösteremez gibi bir madde var, bu yüzden tüm üreticiler kadran gerçek hızdan bir miktar fazla gösterecek şekilde ayarlanıyor. Ayrıca mesela eski lastik ile yeni lastik arasında ki çap farkı bile %1e kadar sapma yaratabilir. Radar ise gerçek hızı ölçer, sorun olmaz. Ben uzun yolda 123e sabitlerim mesela, kışık lastiklerle gerçeği 119 ediyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_223101 Radar ortalama 5km daha az ölçer. Benden duymuş olmayın Bu rakam değişiklik gösterebilir tabiki ama kesinlikle artı hız olarak ölçmez. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_223107 Radar ortalama 5km daha az ölçer. Benden duymuş olmayın Bu rakam değişiklik gösterebilir tabiki ama kesinlikle artı hız olarak ölçmez. Bilmeyen yok zaten onun adıda kadran sapması radarın az ölçmesi değil Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 201412 yıl comment_223125 Bilmeyen yok zaten onun adıda kadran sapması radarın az ölçmesi değil Terim kullanmadan daha anlaşılır bir dille yazmak istediğim için öyle yazmıştım Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 3, 201412 yıl comment_223416 Bu konu da defaten tartışıldı. AB normlarına göre hız göstergesi asla reel değerinden az gösteremez ve sapma oranı %7'yi aşamaz. Bu nedenle tüm üreticiler buna uygun kalibrasyon yaparlar ve genelde hız göstergesi %2 ile %5 arasında sapma gösterir. Aralığın geniş olmasının değişik nedenleri var, kullanılan lastiğin çapı (ebad aynı olsa bile yeni-eski lastik farkı ve marka farkı sapmaya neden olur), üretim sürecindeki toleranslar, iklim koşulları bunların başında gelir. GPS eğer yeterli uydu ile kalıcı bağlantı sağlanmışsa reel hıza çok yakın bir değer verir ve radarda görülecek değere en yakın değeri verir. Ancak sinyalin zayıfladığı durumlarda onda da hata oranı artar. Ayrıca radar cihazlarının da kalibrasyonunun düzgün olması gerekir, o da ayrı mesele. Pratiğe dönersek; hız limitine göre güvenli hız sabitleyici ayarları 50 -> 55 70 -> 78 90 -> 101 110 -> 124 120 -> 135 Ancak yokuş aşağıya dikkat! Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 4, 201412 yıl comment_223760 Bu konu da defaten tartışıldı. AB normlarına göre hız göstergesi asla reel değerinden az gösteremez ve sapma oranı %7'yi aşamaz. Bu nedenle tüm üreticiler buna uygun kalibrasyon yaparlar ve genelde hız göstergesi %2 ile %5 arasında sapma gösterir. Aralığın geniş olmasının değişik nedenleri var, kullanılan lastiğin çapı (ebad aynı olsa bile yeni-eski lastik farkı ve marka farkı sapmaya neden olur), üretim sürecindeki toleranslar, iklim koşulları bunların başında gelir. GPS eğer yeterli uydu ile kalıcı bağlantı sağlanmışsa reel hıza çok yakın bir değer verir ve radarda görülecek değere en yakın değeri verir. Ancak sinyalin zayıfladığı durumlarda onda da hata oranı artar. Ayrıca radar cihazlarının da kalibrasyonunun düzgün olması gerekir, o da ayrı mesele. Pratiğe dönersek; hız limitine göre güvenli hız sabitleyici ayarları 50 -> 55 70 -> 78 90 -> 101 110 -> 124 120 -> 135 Ancak yokuş aşağıya dikkat! Yolun eğiminize hesaba katmak gerekmezmi.Cem abi en altta değinmiş.Ben çok denk geldim 100 km hız sabitleyip 120 km ile gitmeye.Maalesef arabalarımızda hız sabitleyicinin fren yapma özelliği yok.(Ben öyle biliyorum) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 4, 201412 yıl comment_223763 Yolun eğiminize hesaba katmak gerekmezmi.Cem abi en altta değinmiş.Ben çok denk geldim 100 km hız sabitleyip 120 km ile gitmeye.Maalesef arabalarımızda hız sabitleyicinin fren yapma özelliği yok.(Ben öyle biliyorum) Hiz limitörünü kullanin hizlanmaz... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 4, 201412 yıl comment_223765 Hiz limitörünü kullanin hizlanmaz... Denemiştim diye hatırlıyorum ama bu seferde hız sabitleyici devreye girmiyor.Yani hız sabitleyiciyle hız sınırlandırıcı aynı anda çalışmıyor.Başka otomobil firmalarında yanlış bilmiyorsam hız sabitleyici 120 ayarlıysa ne 119 ne 121 km ye çıkıp inmiyor. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın