Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Bir Kaza Hikayesi.


Umut Akbaba

Soru

Merhabalar, dün akşam saat 8 gibi bir trafik kazası yaptım. ara yoldan ana caddeye çıkarken sol tarafımı 3-4 defa yoklamama rağmen araba gelmediğini gördüm. Az birşey burnunu çıkarttım Ford Connect'in birisi hiç fren yapmadan 60 km hızla sol ön çamurluğumdan vurdu. Arabada 2 yaşlı adam ve ailesi vardı 50 - 55 yaşlarında. Ara yoldan ana caddeye ben çıktığım için %80 ben suçluymuşum. Neyse vurunca araba biraz savruldu hemen indim aşağı abi birşeyin var mı dedim? Gelmiş bana diyor ki işte sen ne yaptın kardeşim benim arabam sıfır. Ne diyosun sen abi dedim bu arabayı sokakta mı bulduk biz dedim. Neyse uzatma ver ruhsatını ehliyetini sigortanı tutanak tutalım fotoğraf çekelim olsun bitsin dedim. Başladı yok polis çağırıcam ben sen görüceksin felan. En sonunda sabır sabır bi yere kadar. Kime neyi gösteriyorsun sen hayırdır sana benden kaç yaş büyüsük terbiyesizlik yapma ağzını topla ben toplarsam kötü olur dedim felan. Git çağırıyorsan çağır dedim ben tutanağı tutar giderim akşama kadar gelmesini beklersin dedim. Sonra sakinleşip Polis bu olaylara bakmaz boşuna arama oda bizim gibi rapor tutup gidecek abi dedim. Gel halledelim olsun bitsin felan dedim. Sonra bizim mahalleli girdi araya zaten bizim mahallede oldu. Yatıştırdılar adamı ikna ettiler fotokopi tutanak fotoğraf felan çektik. Ayrıldık bitti. Ben tutanağa Emel sokaktan sokullu caddesine çıkarken sol taraftan gelen aracı fark etmeyip çıktım yazdım yalan yalnış olmasın dedim. Zaten o adamda acemiymiş. Az birşey kırıp sol yapsa yada frene dokunsa kurtarıcaktık. Frene gram dokunmadı. Ama olan oldu olacağı varmış. Allah hepimizi daha beterlerinden korusun. Benim bir sol çamurluk ezildi. Tamponun çamurlukla birleşen 4 tane tırnağından birisi kırıldı far ve kaputta birşey yok. Jantta az çizikler var. Şimdi benim sorum şu ben aracımı sigortadan yaptıramayacak mıyım? Çamurluğa değişim mi boya mı önerirsiniz? Kasko yok bu arada..

u9k9j.jpg

u9kbh.jpg

u9kdv.jpg

u9kk4.jpg

Fren izi yok.
u9klq.jpg

u9kpd.jpg

u9kr5.jpg

u9ksh.jpg

u9ktu.jpg

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Biber gazı bu tür saldırılara birebir. İster bir ister üç kişi olsun. Veriyorsun gazı sinek gübi yapışık asfalta kıvranıyorlar yandım anam diye. Biber gazı sıkmak yasal olarakta suç değil. Osmanlı tokatı, ju-do, tekvando, kumho, pirelli yapmaya gerek yok. Harcıyacağınız enerji biber gazının üstüne basıp, sibobu açmak :) Polis binlerce kişiyi mahvetti, siz 3-5 çapulcuyu mu alt edemeyeceksiniz ? Basın gitsin :D

bununla ilgili mahkeme kararı var. vatandaşın biri bastı biber gazını olay mahkemeye intikal edince  mahkeme gazı silah saydı ve adam ceza aldı.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Örnek bir de içtihat ekleyelim.

    T.C.
    YARGITAY
    3. Ceza Dairesi

TÜRK MİLLETİ ADINA
Y A R G I T A Y    İ L A M I

Esas No    : 2011/38244    
Karar No    : 2013/6627
Tebliğname No    : 2 - 2009/243174

İNCELENEN KARARIN;
MAHKEMESİ     : İstanbul Anadolu ... Ceza Mahkemesi
TARİHİ    : ..../2009
NUMARASI    : 2008/... (E) ve 2009/... (K)
SANIK    : M.... Y....
HÜKÜM    : Sanığın mahkumiyetine dair
TEMYİZ EDEN    : Sanık ve o yer Cumhuriyet savcısı

    Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
    Gereği görüşülüp düşünüldü;
    Yerinde görülmeyen diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
    1) Duruşmada sanığa okunduğu belirtilen nüfus ve adli sicil kayıtlarının denetime olanak sağlayacak biçimde dosyada bulundurulmaması,
    2) Sanığın suçta kullanmış olduğu biber gazının 5237 sayılı TCK'nin 6. maddesi uyarınca silah niteliğinde olduğu gözetilerek sanığa TCK'nin 86/3-e maddesinin uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi,
    Bozmayı gerektirmiş, sanık ve o yer Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesiyle yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi gereğince talebe uygun olarak BOZULMASINA,  20.02.2013 gününde oy birliğiyle karar verildi.   

2.Heyet Başkanı  Kıdemli Üye Üye Üye Üye Üye

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Biber gazı silah sayılmakta, herhangi bir dövüş veya savunma sporunu sanatını ileri düzey biliyorsanız karşıdaki adama verdiğiniz zarara göre mahkeme yeteneğinizi de değerlendirir çünkü o nevsi müdafa olmaktan çıkıyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Benim hatam sebebiyle gereksizce ortaya çıkan iletileri sildim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
  • 0

Ohh mondiyö, ben Ankara sanmıştım...

 

Bu arada bir ek bilgi, bilinenin aksine Sokullu Mehmet Paşa değil Sokollu Mehmet Paşa'dır..

Benim Nur içinde yatsın büyük büyük babam doktor iken Fransa da da bir süre ikamet etmiş, yani atadan biraz fransızcamız vardır...:):):)):)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İstanbulda bir ay içinde iki kez kullandım, Antalyada 3 ayda bir kişi vuruyor oltaya. Bu zamana kadar bu olaylardan dolayı 2 kez karakolluk oldum. Ne hapise girdim nede dava açıldı. Özellikle egzostunu deldirip açtırıp kasten bağırtanlara,sol şeritte kendini kitleyip gidenlere, emniyet şeridinden gereksiz geçenlere sıktım çıkan kavga sonucunda. Bir komiser veya amir artık herneyse bana '' sen mi düzelteceksin ulan trafiği'' diye çıkış yaptı, cevabınıda verdim altta kalmadım.

Valla bu zamanda silahla planlı kasten adam yarayanlara geçmişide pis olmasına rağmen 3 ay cezaevinde yatıyor. Belkide bunu bilmenin verdiği rahatlıktan ötürü belkide başka şeylere güvendiğimden dolayı biber gazı sıkmaktan hiç korkmadım korkmamda. Adamla kavga edip dayak yeme riskini göz önüne alarak sıkıyorum ve ilk hamle karşıdan geldikten sonra basıyorum. Durduk yere sen şöyle yaptın diye basmıyorum tabiki. 198 boyum 105 kg ağırlığım var, okul zamanı epey patakladığım yaşıtlarımda var fakat gerek yok kavgaya. Kimyasal olarak çökertiyorum adamı :)

Önemli olan vicdan. Keşke yapmasaydım demeyeceğim kişilere , yani hakiki magandalara, konuşmayı bilmeyen ve bana el kaldıranlara yapıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu arada bir ek bilgi, bilinenin aksine Sokullu Mehmet Paşa değil Sokollu Mehmet Paşa'dır..

Öyle yazınca google amca bulamadı :)


198 boyum 105 kg ağırlığım var

Valla kardeş senin için hiçbir şeye gerek yok, arabadan inmen yeterli tırsıp kaçmaları için :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Valla kardeş senin için hiçbir şeye gerek yok, arabadan inmen yeterli tırsıp kaçmaları için

 

Eskiden 185 kilogramdım. Zayıflamış halim bu :) Eski halimle arabadan inişimi gören ''R'' ye takıyordu :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.