Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Bijonlar,


Kadircan Yılmaz

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 1

Merhaba Arkadaşlar,

 

Konuyu hortlatmış olacağım ancak açılmış bir konu varken tekrar açmak istemedim. Bir aracın sıkıştırması sonucu lastiğimi kaldırıma vurdum ve yanaktan yarıldı. Mecburen 2 lastik olarak değiştirdim. Lastikçiden çıktıktan sonra iş yerime geldiğimde, somunlardan bir tanesinin eksik olduğunu başka bir lastiğinde kapağının olmadığını farkettim. Aradım lastikçiyi kendisinde olmadığını söyledi. Güvenlik herşeyden önemli olduğu için konuyu uzatmadan servise gittim. Eksik parçayı taktılar, kapağı olmayan somunuda yenisiyle değiştirdiler.

Bu kapaklar ile ilgili olarak servis danışmanı şöyle bir açıklama yaptı. Ford 3-4 kez açılıp sıkıldıktan sonra bu somunların değiştirilmesini istiyormuş. Bizim kapak dediğimiz şey belli bir süre dayanacak şekilde yapılmış. Bu konuyu ford ile çok görüştüklerini ve fordun güvenlik gerekçesiyle bijonların 3-4 kez açılıp kapatıldıktan sonra değişiminin uygun olduğunu belirtiyormuş. 

Açıkçası mantıklı olabilir. Sonuçta sürekli güç ve basınç altında olan bir parça. Değiştirilmesi gerekiyordur. Anca tanesi 13 tl olan bir parçadan bir tekerlekte 5 tane olduğunu düşünürsek, toplam tutar olarak 260 tl para yapar. MAdem öyle bir şey varsa, fiyatının daha makul olması gerekmez mi?

Kaan Zaim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Servisi aradım bijonla kapak birleşik dediler hafif oynaması normal diyorlar,ben sonuna kadar da sıktım bijonu 20 taneside aynı hafif esnek oynuyor

Birleşik tabi olduğu gibi değişiyor. Sıkmala alakası yok zaten dediğim gibi kapak oynuyor. Benim adamın elinde kaldı yapistirdi, bi dahaki geldiginde hepsini değiştirelim dedi, değiştirdiler milim oynamıyor. Havalı tabancalar bozuyor diyorlar ama servislerde havalı kullanıyor.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bijonun üzerindeki nikelaj kapak oynamasıda sök taktan dolayı gayet normal fakat ses yapabiliyor ben sanayideki bir parçacıdan getirtmiştim 5 TL ye fakat serviste yanlış hatırlamıyorsam 7 yada 8 tl olması gerekiyor

Eray Paksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İlk kez söktürdüm daha ,ön arka lastikleri değiştirdim,sonra baktım bu durumdaydı,aklıma hemen havalı tabanca makinası geldi fazla mı sıktı acaba die ,neyse ki normal olduğunu öğrenmiş oldum herhangibi sorun yaratmaz dimi böyle binerim ses filan yapmıyor,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende de 2-3 tanesinin kapağı düştü çoğunda boşluk var. Hava tabancasına gerek yok orijinal bijon anahtarı bile bir tane kapağı yamulttum yerine oturmaz hale geldi.

 

Serviste garantiden değişirler mi acaba diye düşünürken cevabı buldum servise gitmeden. Forumunda en güzel yanlarından biriside bu sanırsam :claps:


Bu arada bir titanium gördüm onunda bir tanesinin kapağı düşmüştü.Demekki farklı bir bijon yok onlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.