Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Eray Paksoy

Üye
  • Toplam İleti

    55
  • Katılım

  • Son ziyaret

Eray Paksoy tarafından yazılan her şey

  1. Debriyaj sisteminde debriyaj balatası baskı ve volanın arasında sıkışmak suretiyle devreye giren bir parçadır debriyajda yanma meydana geldiyse volan ve baskıda yani her ikisindede problem olur burda sadece baskının değil şayet yapıldıysa her ikisininde tornalanması gerekir baskının tornalanması kesin bir çözüm olmamakla beraber bu tarz sıkıntılar çıkarır parça değişiminde debriyaj sistemi baskı balata bilya olarak set halinde değişimi mantıklı yapılacak olan değişimdir tornalama işlemi belli bir ölçüde yapılabilir fakat yukarıda arkadaşlarında belirtmiş olduğu bazı arızalara yol açma şanzınız varki bununda en başında kalkışlarda titreme, baskı şemsiyelerinde ayırmama, viteslere geçmeme gibi sorunlarda oluşabilir.
  2. Merhaba arkadşlar 1 takım 2008-2011arası Titanıum X paketin mercekli farını buldum ama farın bakıma ve temizliğe ihtiyacı var bakım ve temizlik yaptıraileceğim bir yer önerebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  3. benim beğenim siyah focustaki çubuklu jant yada BBS olabilir
  4. Benim farlar çok hoşuma gitti. Farlardaki mercek montajı kaça maal oldu sakıncası yoksa örenebilirmiyim ve yaptırabileceğim bi yer varmıdır .
  5. çok hoş olmuş iyi günlerde eskitirsin inşallah
  6. Servislerde bildiğim kadarı ile Sachs ve look iki ayrı marka olarak debriyaj seti kullanılıyor
  7. Şu anki focus aracıma yaptırmadım fakat daha önceki dizel araçlarıma carbon clean temizliği 3 bakımda bir yaptırıyordum size şöyle tarif edeyimki aracın yakıt sistemindeki kurumların temizlenmesinde ve aracınızın çekişinde fark sağlayacağını biliyorum artı olarak motor iç temizliği yapılıyor şu anda servislerde oda aracın tüm yağlama kanallarının temizlenmesinde çok faydalı bununla birlikte turbonuzda temizlenmiş oluyor
  8. Benim düşüncem aracın dizel ve günümüz şartlarında memleketimizdeki yakıtların pekte sağlıklı olmadığını düşünürsek mazot filitresi değişimi dahil bütün filitreleri değiştirmeni öneririm carbon clean,DPF temizliğine gelince daha önce yaptırmadı isen sağlıklı olur 2yada 3 bakımda bir yaptırmanda fayda var diyebilirim ama enjektörlerinde bir şikayetin yoksa bence enjektör temizliğine gerek yok.
  9. Kusura bakmayım eyer yanlış konu başlığı açtıysam yardımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler.
  10. Parklar kapalı iken sinyal verildiğinde sinyalle birlikte parklardamı yanıp sönüyor
  11. Merhabalar Aracıma amerikan park modülü takmak istedim ve bir arkadaşımdan tüm araçlara bağlanabilem bir modül ( taş dirençli tip) aldım bağladığımda parkları yakmadığım halde sinyal verdiğimde park ampüllerimde cansız olarak yanıp sönüyor normalde bildiğim kadarı ile parkların sönük olduğu konumda sinyal verildiğinde yanmaması gerektiği konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim ve sağlam kendim bağlayabileceğim bir modül nerden temin edebilirim şimdiden teşekkürler.
  12. Bijonun üzerindeki nikelaj kapak oynamasıda sök taktan dolayı gayet normal fakat ses yapabiliyor ben sanayideki bir parçacıdan getirtmiştim 5 TL ye fakat serviste yanlış hatırlamıyorsam 7 yada 8 tl olması gerekiyor
  13. Merhaba Anladığım kadarı ile aracın debriyaj sisteminde arıza var muhtemelen baskıda ayırmama gibi bir problem var ona sanayide yapılacak işlemde muhtemelen debriyaj sistemi değişimi olacaktır ama sanayideki parçalarla servisteki parçalar çoğu zaman aynı kalitede olmuyor ayrıca söküldüğünde artı olarak çıkabilecek olan arızalarda debriyaj balatası azalması kaçırma gibi olaylar yada volantta yanma olması durumunda titremeler, kaçırma ve çekişte zayıflık olabilir volanttaki yanık gibi durumlarda volantı tornada taşlatabilirsin ama oda kesin çözüm olmaya biliyor sonrasında titreme olabiliyor ama volantta sıkıntı yoksa en sağlıklısı debriyaj gibi bir sistemde baskı balata ve bilya değişimi en uygun olanıdır benim görüşümce. Araçtaki vitese geçmeme olayı debriyaj baskısındandır eyerki debriyaj söküldüğünde baskı tarafında yanık veya başka bir problem varsa kullanıcı hatasıdır eyerki hata yada yanma volant tarafında ise araçla alakalı bir problemdir onunda garanti kapsamına girmesi gerekir. Servisin size söylemiş olduğu standarttır çünki kullanıcı olarak nasıl işlediğini bilmediğiniz bir olayda debriyaj pedalı ile kullanıcı etki ettiği bölgelerde direk kullanıcı hatası deniliyor.
  14. Google aracılığıyla rastladım fakat tanıdığım bir abimle muhhabet esnasında böyle bir sitenin olduğunu örendim ve bir bakmak istedim sonrasında burdayım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.