Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

30000 Km'de Fren Balataları Değiştirilmeli Mi? Fikirlerinizi Bekliyorum

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

can bey lastikleri lüleburgazdan almışsınız eğer gittiniz ustalardan yana bir korkunuz varsa lüleburgazada gidip gelebiliyorsanız sizi tanıdığım bir özel servise yönlendirim kesinlikle problem yaşamazsınız.az çok bildiğim kadarıylada bitmiş balata fren sırasında boşlama ve ciddi bir ses yapar.

• Yanıt 54
  • Görüntüleme 15,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ford standartlarına uygunsa kabul etmek zorundalar. Aslında orijinal yedek parçayı dahi kendiniz temin edebiliyorsanız kabul etmeleri gerekir diye düşünüyorum. İşçilik ve yedek parça satışı farklı ş

• Cem Boneval
    Cem Boneval

30.000'de balata değiştirenler grubuna ben de katıldım, ses yapmaya başlayınca söktük baktık 2 mm altında et kalınlığı kalmış, değiştirdik. Ön balata yetti, orijinal balata 120 TL (kur farkından zam

• Serdar yaman
    Serdar yaman

balatayı serviste değiştirme zorunluluğunuz yok dışarda değiştirirseniz yarı fiyatına değiştirirsiniz garantilik bir durumu olmaz balatanın...30000 km sorunu değil balata 15-20 bindede biter o sizin k

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Tekrar teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için. Sağa çekme, özellikle rot+balanstan sonra çok çok azaldı. Daireyi 360 dereceden hesaplarsak direksiyonu 3 derece kadar (o kadar az ama yine de belirgin) sola kırarsam araç düz gidiyor. Şehir içi zaten çok az belli ama ben genelde şehirler arası yolculuk yapıyorum ve yüksek hızlarda direksiyonu bırakınca direk belli oluyor.

Şimdi hiç bir işlem yaptırmadım. Sadece 30.000 bakımını tamamladılar, birazdan gidip teslim alacağım. Sonra lastikleri satan kişiyle konuşup çözüm arayacağım sağa çekme sorununa.

Cüneyt Bey, sizin tavsiye edeceğiniz ustayla da bir görüşeyim. Bugüne kadar bu servis çok yardımcı oldu ama bu son olay ve yüksek fiyatlardan sonra artık anahtarı verip "buyur ustam eti, kemiği hepsi senin" bakış açısını bıraktım artık..

Yanıtlama zamanı:

Tekrar teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için. Sağa çekme, özellikle rot+balanstan sonra çok çok azaldı. Daireyi 360 dereceden hesaplarsak direksiyonu 3 derece kadar (o kadar az ama yine de belirgin) sola kırarsam araç düz gidiyor. Şehir içi zaten çok az belli ama ben genelde şehirler arası yolculuk yapıyorum ve yüksek hızlarda direksiyonu bırakınca direk belli oluyor.

Şimdi hiç bir işlem yaptırmadım. Sadece 30.000 bakımını tamamladılar, birazdan gidip teslim alacağım. Sonra lastikleri satan kişiyle konuşup çözüm arayacağım sağa çekme sorununa.

Cüneyt Bey, sizin tavsiye edeceğiniz ustayla da bir görüşeyim. Bugüne kadar bu servis çok yardımcı oldu ama bu son olay ve yüksek fiyatlardan sonra artık anahtarı verip "buyur ustam eti, kemiği hepsi senin" bakış açısını bıraktım artık..

Can bey,lüleburgaz ford uzuncalar özel servisi bülent abi ben bugün kendisine uğrıcam,sizin sorundan bahsederim bakalım onlar ne dicek,sizde bana gidebiliceğiniz gün önceden haber verirseniz arar haber veririm servise. 2012 f3 araç sanırım dimi hb mi ?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Evet; araç kısa, 2012 son kasa.

Mutlu sonu da yazayım; lastiklere ve balatalara hiç bir işlem uygulatmadım. Kısa zaman sonra balataları kendim değiştireceğim. Lastiklere de hiç bir şey yaptırmadım ancak sağa çekme sıkıntısı kalmamış. Yine de yarın lastikçiyle konuşup ustamın bana neyi anlatmaya çalışıp anlatamadığını bir soracağım. Bir de onun açıklamasını dinleyelim.

Servis ücretinin fazla olması konusunda da birazcık pazarlık yaptım, kalıcı olmak istediğimi, diğer bakımlarda da onları tercih etmek istediğimi ancak fiyatların dizelden ettiğim tasarrufu sıfırlayıcı olduğunu söyledim :) 

Toplamda (30 lira da yakıt almışlar, çünkü onlara götürdüğümde dipteydi) 690 olan hesabı 600'e sabitleyip (bu arada umarım bu rakamları paylaşmam yanlış değildir?) 8'e böldüler. 

Faturayı da incelediğim zaman gerçekten yağ ve su gibi bazı masrafların biraz yüksek olduğunu gördüm. Bundan sonra direk anahtarı emanet edip gitmeyeceğim, silecek suyu gibi önemsiz detayları yapmamalarını isteyip yağı da kendim götüreceğim. 

Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. 

Yanıtlama zamanı:

kendi götürdüğünüz yağı kabul etmiyorlar  diye biliyorum 

Yanıtlama zamanı:

kendi götürdüğünüz yağı kabul etmiyorlar  diye biliyorum 

Ford standartlarına uygunsa kabul etmek zorundalar.

Aslında orijinal yedek parçayı dahi kendiniz temin edebiliyorsanız kabul etmeleri gerekir diye düşünüyorum.

İşçilik ve yedek parça satışı farklı şeyler, siz servise garanti kapsamında kalsın diye götürdüğünüzde 1. doğru işlerin yapılmasını, 2. doğru parçanın takılmasını bekliyorsunuz.

İlkini onlar sağlamak zorunda, ikincisinde özgür olmalısınız, sadece onaylamaları gerekir, aynı parçayı onaylamıyorlarsa haksız rekabet, müşteriyi zorlamak vb durumlardan hukuki açıdan sıkıntıya düşerler bence.

Dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz, söz gelimi fren balataları parçacıda 250 yetkili serviste 500 TL'ye satılıyorsa bunda bir terslik var demektir.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Sponsorumuz er-ol otoya ulaşamadım sitesinde de bir sorun var anlamadım o yüzden burdan aldım kargoya 210 toplam 

http://www.yedekparcaford.com/?urun-6634-FOCUS-ON-BALATA-2011-2013---MOTORCRAFT.html

http://www.yedekparcaford.com/?urun-6635-FOCUS-ARKA-BALATA-2011-ORJiNAL.html

Merak ettiğim orjinal deniliyor ama marka motorcraft ? Serviste taktırtsamda bunlar olacaktı değil mi ?

Yanlış mı aldım :( 

Yanıtlama zamanı:

Sponsorumuz er-ol otoya ulaşamadım sitesinde de bir sorun var anlamadım o yüzden burdan aldım kargoya 210 toplam 

http://www.yedekparcaford.com/?urun-6634-FOCUS-ON-BALATA-2011-2013---MOTORCRAFT.html

Merak ettiğim orjinal deniliyor ama marka motorcraft ? Serviste taktırtsamda bunlar olacaktı değil mi ?

sorun yok, evet serviste motorcraft marka takacaktı. motorcraft zaten fordun markası :)

Yanıtlama zamanı:

sorun yok, evet serviste motorcraft marka takacaktı. motorcraft zaten fordun markası :)

Yüreğe su serpilmiştir :)
Yanıtlama zamanı:

Yüreğe su serpilmiştir :)

Erol oto'nun sitesi henüz aktif değil, forumda ilgili konuya mesaj yazarsan dönüyorlar hemen.

Bende f ile başlayan garip bir marka var, performans olarak büyük bir değişiklik yok, ancak daha erken ısındığı aşikar bu da yüksek hızlardaki sert frenlerde performansı düşüreceğinin açık kanıtı malesef.

Yanıtlama zamanı:

Erol oto'nun sitesi henüz aktif değil, forumda ilgili konuya mesaj yazarsan dönüyorlar hemen.

Bende f ile başlayan garip bir marka var, performans olarak büyük bir değişiklik yok, ancak daha erken ısındığı aşikar bu da yüksek hızlardaki sert frenlerde performansı düşüreceğinin açık kanıtı malesef.

Fomoco?
Yanıtlama zamanı:

Hiç hatırlamıyorum bile kırmızı kutulu bir şeydi, ön sete 50 tl bayılmıştım.

Bir dahakine orjinal olacağı kesin.

fomoco orjinal zaten ben senin çakma bişey takmayacağını düşünerek sormuştum :D

Yanıtlama zamanı:

fomoco orjinal zaten ben senin çakma bişey takmayacağını düşünerek sormuştum :D

Valla o ara çok bıkmıştım, ötmesinde ne olursa olsun diyerek özel servisin önerdiğini sorgulamadan taktım.

Çakma derken orjinal dışındaki her şeye çakma diye hitap ediyorum ben. Daha da çakması, merdiven altı sanayisi filan da mı var bu fren işinin?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.