Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ön Koltuk Kafalıkları Değişimi Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Değişmek çözüm değil ki. Takılan üründe aynısı. Hatanın düzeltildiği bir ürün olsa değişimin anlamı olur. Otosan da bunu biliyor ve gereksiz değişim yapmıyor. Bence önemli değil. Arkada oturan hiçkimse 'aaaa burası kararmış' demedi.

Bendeki 2011'in 5. ayı üretilen bir araç ve matlaşma var. Sanırım demirin üstüne krom kaplamayı iyi yapamamışlar. Zamanla dış etken korozyon gibi etkenlerden alttaki demir tabakası ortaya belirgin olarak çıkıyor. Alüminyum olmadığından parlatında yine eski haline dönecektir. Tek çözümü krom kaplamaktır. Bunun içinde demirin üstüne 8 saat boyunca elektroliz ile bakır kaplandıktan sonra bakır yüzeyede krom kaplanmalı. Oldukça maliyetli olacak bu işte.

• Yanıt 34
  • Görüntüleme 10,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Önemli olan şey şu; değişim yapıldığında yine olacak mı ? Eğer marka üretici firma ile değişiklik yapmazsa sonuç alamayız.   Tavsiyem makyaj'a kadar beklemek. Kolay Gelsin

• Murat Arık
    Murat Arık

Benim totalde 4 kez serviste parlatma işlemi yapıldı. Otosan bu uygulamaya daha ne kadar direnecek merak ediyorum. Hoş çok da umurlarında olduğunu sanmıyorum. Değişimi onaylamıyorlar. Yapılan işlem so

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Degisseler bile cok gecmeden eski hallerine geri donecekleri icin bence otosanin yaptigi mantikli. Aslinda yapilmasi gereken o metallerin hammaddesinin degistirilmesi. Onu da ford yapacak. Otosand

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Benim totalde 4 kez serviste parlatma işlemi yapıldı. Otosan bu uygulamaya daha ne kadar direnecek merak ediyorum. Hoş çok da umurlarında olduğunu sanmıyorum. Değişimi onaylamıyorlar. Yapılan işlem sonuç vermiyor. Alışmak en güzeli sanırım :)

Yanıtlama zamanı:

Degisseler bile cok gecmeden eski hallerine geri donecekleri icin bence otosanin yaptigi mantikli.

Aslinda yapilmasi gereken o metallerin hammaddesinin degistirilmesi. Onu da ford yapacak. Otosandan sonra isteyecegiz.:)

Yanıtlama zamanı:

Değiştiren kimse yokmu arkadaşlar?

Yanıtlama zamanı:

var, diyoruz ya işte değişince de aynısı oldu sonra kestiler..Direkt bilgidir.

Varda,

Bana şase numaraları lazım. Özelden gönderin ricası  yaptık gelen bişi yok.

Hack lemeyeceğiz arabaları endişeye mahal yok :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

makyajlı kasada değişeceğini de zannetmiyorum. fabrikanın elindeki o stok bitmeden değişim işi yaş :( fabrika yeni üretim kafalıklara geçtiğini nasıl biliriz oda uzmanlık sorusu işte. en güzeli sanayide parlatma-kaplama işini iyi yapan bir usta bulmak.

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba benimde aracın  ön koltuk kafalıklarında  krom kaplamalarda sorun var. Bugün Ford  müşteri hizmetlerini aradığımda servise götürmemi  ve servisin  göndereceği bilgi formuna göre değişim yapılıp yapılmayacağına karar vereceklermiş. Ben de bir koltuk firması çalışanı olarak  Focus'ların başlık üreticisi olan firma İspanya da ki Vindcorr  fabrikası ciddi anlamda  başlık  krom kaplam tedarikinde sıkıntıları var  ben firma ile görüştüğümde   hatayı kabul ediyorlar , fakat  bunun Ford Türkiye tarafından  talep edilmesi gerekiyor. Bu arada tüm arkadaşlardan ricam Sağ yolcu koltuğunu n alt tarafını kontrol etmesi  sol koltuk komple siyah boyanmış iken sağ koltuk tam  boyalı olmayan koltuk görebilirsiniz. Bunun içinde müşteri şikayeti oluşturulabilir. bu bölgede de paslanma görmeniz muhtemel dir

post-5207-0-33309600-1384282081.jpg

post-5207-0-49077300-1384282101.jpg

post-5207-0-30410600-1384282102.jpg

Yanıtlama zamanı:

Benim hiç dikkatimi çekmedi. bu sorun benim arabada var mı bir bakayım

Yanıtlama zamanı:

Bu demirleri dışarıda kalan bölümü kadar kestirip düzlettirsek, kökten gömsek içeri, sadece kafalık kalsa, demir yok olsa ne güzel olur.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba benimde aracın  ön koltuk kafalıklarında  krom kaplamalarda sorun var. Bugün Ford  müşteri hizmetlerini aradığımda servise götürmemi  ve servisin  göndereceği bilgi formuna göre değişim yapılıp yapılmayacağına karar vereceklermiş. Ben de bir koltuk firması çalışanı olarak  Focus'ların başlık üreticisi olan firma İspanya da ki Vindcorr  fabrikası ciddi anlamda  başlık  krom kaplam tedarikinde sıkıntıları var  ben firma ile görüştüğümde   hatayı kabul ediyorlar , fakat  bunun Ford Türkiye tarafından  talep edilmesi gerekiyor. Bu arada tüm arkadaşlardan ricam Sağ yolcu koltuğunu n alt tarafını kontrol etmesi  sol koltuk komple siyah boyanmış iken sağ koltuk tam  boyalı olmayan koltuk görebilirsiniz. Bunun içinde müşteri şikayeti oluşturulabilir. bu bölgede de paslanma görmeniz muhtemel dir

Arkadaşlar bu hafta sonu Ford Otosan'ın isteği ile  başlıklara  parlata işlemi ve test yapıldı .Servisin yetkili ustası   değişim talebinde bulunacağını ve bu tarz paslanmanın normal olmadığını  rapor ederek Otosan'ın cevabını bekler  durumdayım.

Yanıtlama zamanı:

Otosan ile görüşmemde "kullanımına engel olmadığından" artık değişim yapılmadığını söylediler. Değişselerde aynısı oluyor çünkü. Ford o kısmı bir parlak olmayan bir metaldende üretebilirdi. Pas var mı ? Yok. Sadece kararıyor matlaşıyor. Aslında dedikleri doğru, o mekanizmanın çalışmasına engel değil, satılırkende krom kaplı kafalık boruları diye satılmadı. Oksijenle temas ettiği için zamanla kararması normal der ki birebir dedi bana Otosan yetkilisi, işin içinden çıktılar. 85 model araçlarda bile parlıyor orası bunu Otosanda biliyor.

O cidden ufak bir sorun. Bence önemli olan bijon kapaklarının zamanla düşmesi, ses yapması en önemlisi düşüp bijon anahtarı ile açılamaz hale gelip, patlak lastiği değiştirememek !!! Heleki gece yarısı... Bu bijonları bile değiştirmediler Otosan'a sitem etmeme rağmen. Bende sattım, noter satış kağıdının fotoğrafını ve sırf bu sorun yüzünden sattığımı belirten bir metin ile Otosan'a yolladım. Belki dank eder.

Yanıtlama zamanı:

"kullanımına engel olmadığından" artık değişim yapılmadığını söylediler. Değişselerde aynısı oluyor çünkü

Otosanın bu söylediği çok mantıksız hafta sonu servise gittim bijonların bazılarının kapakları düşmüştü ve servis yenileriyle değiştirdi.

Bu da kullanıma engel olan bir durum değil sadece göze hoş görünmüyor tıpkı koltuk kafalıkları gibi

Demekki insanlar düşen bijonları garantiden değiştirmeye başlarsa bir süre sonra otosan bunlarıda kullanıma engel değil diye değiştirmeyecek

Yanıtlama zamanı:

Otosanın bu söylediği çok mantıksız hafta sonu servise gittim bijonların bazılarının kapakları düşmüştü ve servis yenileriyle değiştirdi.

Bu da kullanıma engel olan bir durum değil sadece göze hoş görünmüyor tıpkı koltuk kafalıkları gibi

Demekki insanlar düşen bijonları garantiden değiştirmeye başlarsa bir süre sonra otosan bunlarıda kullanıma engel değil diye değiştirmeyecek

aksine büyük bir engel, Çağlarında yazdığı gibi kapağı düşmüş bijonu araçla gelen bijon anahtarıyla açamazsınız. Böyle bir durumda lastik patlarsa yolda kaldınız demektir.

Yanıtlama zamanı:

aksine büyük bir engel, Çağlarında yazdığı gibi kapağı düşmüş bijonu araçla gelen bijon anahtarıyla açamazsınız. Böyle bir durumda lastik patlarsa yolda kaldınız demektir.

Buna hiç dikkat etmemiştim

Teşekkürler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.