Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aydınlatma Çalışmalarım

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Maşallah ellerine sağlık abi. Bir focus sahibi olarak kıskandım :)

• Yanıt 130
  • Görüntüleme 37,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yeni İnsignia Cosmo far modifiyesi videomuz bunda yanış halleri daha net anlaşılıyor.

• Oktay Toker
    Oktay Toker

Ankara'dan bir arkadaşımızın 2012 Astra j aracının halojen farlarına Rabbimin izni ile yaptığım mercek çalışmasında halojen farlarına yeni tip Hella bi-xenon,Gen 5 balast 4300k Philips xenon apuller i

• Oktay Toker
    Oktay Toker

Ankara'dan bir arkadaşımızın Golf4 aracı için oldukca uzun süren ama genelinde arge ağırlıklı olarak vakit harcayarak Ledli ayna sinyal çalışmasına Rabbimin izni ile resimlerdeki gibi bir çalışma ile

Yanıtlama zamanı:

Emeğine sağlık abim mükemmel olmuş

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Belirli mesafelerden gündüz farımızın görünüşü.Sanırım fazlası ile tatmin edici olmuş.Halka mecburi yerleşiminden dolayı kenarlardan kesik görünüyor ama canlı gözle daha iyi göründügünü düşünüyorum.

tgWqjvI.jpg

i865gsi.jpg

tXF4p9x.jpg

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus 2.5 makyajlı kasa farları bilinen orjinal H7 mercekli versiyon.Mercekleri yeni nesil Hella ile uğraştırıcı montajlama tekniği ile orjinal mercek sabitleme kasasına takılarak değişti.Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul seti kullanıldı.Sinyal kısmına ledlerden Amerikan park yapıldı.Bu farda farklı olarak Mercek şapkası kenarlarına siyah kuşak atıldı.Amaç uzun hüzme önündeki siyah parça ile sinyal camındaki bütünleyici parçayı tamamlaması ve merceğin içteki siyah şapkasınında bütünlüğe iştirak ederek ortaya değişik bir görüntü çıkarmasıdır.Arkadaşımız tam yetkiyi verdiği için bunu birazda tereddütlü olarak ben uyguladım pişman değilim.

Boyama işini elimden geldiği kadar düzğün yapmaya çalıştım.Çok küçük kusurları olmasına rağmen kuşagımız fena değil.

Resimlerle farın son durumu.

8GO6tJt.jpg

5u1Nao8.jpg

p3Iu6Vs.jpg

ux2vHke.jpg

Far camının içini temizleyince kullandığım pamuğun son hali artık bu şekilde idi,resimde biraz daha beyazımsı çıkmış ama bundan daha siyah,siz karar verin içten ne kadar is yaptıgını.Bu siyahlıgın uzun süre kullanılan mercekte de olduğunu da unutmayın.Bu durum bütün marka araçlara içinde geçerli.

2W16NPE.jpg

D1s Osram xenon.Hella merceği bu montaj sonunda arka toz kapagında işlem yapmadım.Yaklaşık 8mm boşluk var.Ama ayar sonrası boşluk nasıl bilmiyorum,Yinede aşagı yukarı oynama mesafesi tahmini olarak yinede 5mm falan boşluk olduğunu söyleyebilirim.

9e7DUGG.jpg

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus aracı için Valeo bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram 4300k,Bmw orjinal mercek kapagı boyanarak yapıldı.

DZuYZIq.jpg

d2afDtk.jpg

3daixQi.jpg

Yanıtlama zamanı:

Oktay Abi;

Focus 3 için hiç mercekli far montajı yaptın mı şu ana kadar?

manuel çalışan yükseklik ayarını bir şekilde bi-xenon fara adapte etme şansımız var mı? sokette giriş yerlerini değiştirsek çalışır mı?

Yanıtlama zamanı:

Oktay Abi;

Focus 3 için hiç mercekli far montajı yaptın mı şu ana kadar?

manuel çalışan yükseklik ayarını bir şekilde bi-xenon fara adapte etme şansımız var mı? sokette giriş yerlerini değiştirsek çalışır mı?

Koş tam senin konun.

Yanıtlama zamanı:

sokette giriş yerlerini değiştirsek çalışır mı?

Malesef hayır abi, oktay abi daha önce farların sökülüp motorlarının değişmesi gerektiğini söylemişti. sonrasında bu fardan açtı ama motorları ve bağlantıları inceledimi bilmiyorum. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Konumdada resimleri olan far içinde yükseklik motoru normaldi.Eğer içinde servo tip motor var ise değişecek normal motor ise sokete giden uçlar doğru bağlanınca kesinlikle çalışır.Bu farlar ile halojen farlardaki soket pin sıralaması mecburen değişiyor.Ehil elde Pin düzenlemesi ile kesinlikle çalışır.

Yanıtlama zamanı:

Konumdada resimleri olan far içinde yükseklik motoru normaldi.Eğer içinde servo tip motor var ise değişecek normal motor ise sokete giden uçlar doğru bağlanınca kesinlikle çalışır.Bu farlar ile halojen farlardaki soket pin sıralaması mecburen değişiyor.Ehil elde Pin düzenlemesi ile kesinlikle çalışır.

nerde yanlış yapmış olabilirim abi?

Yanıtlama zamanı:

nerde yanlış yapmış olabilirim abi?

Sokette belirlenen sıralamada hata olabilir mi?

Aynı sıralama benim beyaz zeminlilere uymamıştı; elektrikçi tek tek deneyerek bulmuştu.

Oktay Abi teşekkürler.

Peki bu motorun yeri nerede acaba? Farın içini açtığında resmini çekmiş olabilirmisin?

Yanıtlama zamanı:

Sokette belirlenen sıralamada hata olabilir mi?

Aynı sıralama benim beyaz zeminlilere uymamıştı; elektrikçi tek tek deneyerek bulmuştu.

Oktay Abi teşekkürler.

Peki bu motorun yeri nerede acaba? Farın içini açtığında resmini çekmiş olabilirmisin?

Bi yanlışlık olmasın abi bende diğer herşey aynıydı.

Yanıtlama zamanı:

Bi yanlışlık olmasın abi bende diğer herşey aynıydı.

Bende aynı değildi. Yanlışlık yok, Mertol'ün verdiği şemaya göre yaptığımızda farlar yanmadı. Elektrikçi içeriden kabloları kontrol edip ulaştığı soketleri bulmuştu. Köprü yapmıştı hatta boş pine.

Yanıtlama zamanı:

Bende aynı değildi. Yanlışlık yok, Mertol'ün verdiği şemaya göre yaptığımızda farlar yanmadı. Elektrikçi içeriden kabloları kontrol edip ulaştığı soketleri bulmuştu. Köprü yapmıştı hatta boş pine.

Basta bende öyle sandımda sonra baktım ayniymis. Seninkide aynıydi. Mertol abinin fara gelen kablolar tam oldugundan ayrıca yazma gereği duymamış ama listeye bakınca yazıyor kısa far sase diye :)
Yanıtlama zamanı:

Basta bende öyle sandımda sonra baktım ayniymis. Seninkide aynıydi. Mertol abinin fara gelen kablolar tam oldugundan ayrıca yazma gereği duymamış ama listeye bakınca yazıyor kısa far sase diye :)

Eee o zaman neden çalışmadı dersin bu yükseklik ayar motoru?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.