Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Bir Ses Daha

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Öncelikle herkese iyi forumlar.Araçlarımızda 1'den 2 ye geçerken ki "tık" sesine alışmıştık fakat bendeki bu sesin çapı biraz genişledi. 1000 kmlik bir yolculuğa çıktım yolculuğun ortalarına doğru bu yeni sesle tanıştım.Şöyle ki vites değiştirirken ayağımı gazdan çekip istenilen vitese atıp tekrar gaza bastığımda tık diye bi ses geliyor.Aynı sesi diyelim ki 6. viteste basmış gidiyorsunuz ayağınızı gazdan tamamen çekip bir daha gaza bastığınızda da yapıyor.Benim aklıma şanzıman takozunun araya taş,çakıl vs bişi kaçmış olma ihtimali geliyor.Buna benzer bi sorun yaşayan ya da bu sorunla ilgili bi fikri olan var mı?Herkese teşekekürler.

• Yanıt 31
  • Görüntüleme 10,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yani şimdi aracı bir test edelim deyip sonra bildiğin kapalı bir alana yere gidelim demek bilemedim şimdi :)

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Abi benzer bişeydi ama bende şöyleydi. Sol ön tekerden sürtme sesi vardı frena bastıkça artıyordu. Serviste test sürüşüne çıkınca mutlaka kapalı alanda denet. Dışarıda ses duyulmuyor sanırım

• Hasan Şahin
    Hasan Şahin

Bendede var aynısı sıkıntı etmeyin bence forda binen müziğin sesini açar derler... Duymamazlıktan geliyorum ben...

Yanıtlama zamanı:

o benzer ses gaza basınca mı debriyaj en üst seviyeye gelince mi, benimde başlığım var ve sadece kalkarken yapıyor.. ilerki dur kalklarda yok.

baskı-balata-volan ı değiştirdiler, yine devam ediyor diyen arkadaş var.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

o benzer ses gaza basınca mı debriyaj en üst seviyeye gelince mi, benimde başlığım var ve sadece kalkarken yapıyor.. ilerki dur kalklarda yok.

baskı-balata-volan ı değiştirdiler, yine devam ediyor diyen arkadaş var.

Her zaman yapmıyor.Mesela bugün servise giderken yapmadı.Bende gaza basınca yapıyor.Herhangi viteste giderken gazdan ayağını tamamen çekip tekrar bastığında yapıyor.

Yanıtlama zamanı:

benim 2006 focusum yapıyordu.ayağını gazdan çekince veya tekrar dokununca tık diye bir ses geliyordu.ben servise gitmemiştim sıkıntı yoktur diye.

Faruk Çevik tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Km yüksek araçlarda takozdan olma ihtimali yüksek

Eksi megane ımda başıma gelmişti

Ancak yeni araçta ihtimal vermiyorum takozdan olduğuna

Yanıtlama zamanı:

Volanlar çift kütleli. Zamanla içindeki yaylarda boşluk olabiliyor. Oda lık luk ses olarak gazı basıp çekmede geliyor. Dual mass flywhell yazın youtube'a. Videoları görünce daha iyi anlayacaksınız sesin nasıl geldiğini. 1000 km lik araçtada olur 100.000 km lik araçtada. Çok aşırı ses olmadığı sürece değiştirmiyorlar. Mobilden girdiğim için video paylaşamıyorum. İmla hatası varsa affola :)

Yanıtlama zamanı:

bende de var 750 km yaptım bugün, her seferde yapmasa da 4-5e geçerken yapıyor. yavaş yaparsan olmuyor sanki, ayrıca gaza bastığımda ilk seferde geliyor geldi ama artık dinlememeye çalışıyorum :)

Yanıtlama zamanı:

Bendede var aynısı sıkıntı etmeyin bence forda binen müziğin sesini açar derler...

Duymamazlıktan geliyorum ben...

Yanıtlama zamanı:

Bendede var aynısı sıkıntı etmeyin bence forda binen müziğin sesini açar derler...

Duymamazlıktan geliyorum ben...

'forda binen müziğin sesini açar'  bu güzelmiş :)

Yanıtlama zamanı:
  • Aynı sorun benim araçta da var. benimki 72000 de. 75000 bakımına gittiğimde göstereceğim servise.önceden yoktu, sanırım araba km yaptıkça meydana geldi. 
  • Benimkinin bir diğer sorunu da şu, mesela 4 . viteste gidiyorsunuz 3. vitese düştünüz gaza basmıyorsunuz araba kendi halinde giderken motordan       tık          tık           tık          şeklinde bir ses geliyor. Sanki lastiğin dişine taş girmişte teker döndükçe ses yapıyormuş gibi o peryotta yani. İlk başta böyle bir ses olduğunu sandım fakat ses başka biryerden geliyor. Bunuda göstereceğim servise.
Yanıtlama zamanı:

Bence işin özü ;

bir avuç vidaya bir torba para verince herşeyin en iyisini istiyoruz, ses gelmeyecek kusursuz olacak mükemmel olacak fakat öyle olmuyor bu sadece Ford için değil diğer markalardada geçerli

Yanıtlama zamanı:

Bence işin özü ;

bir avuç vidaya bir torba para verince herşeyin en iyisini istiyoruz, ses gelmeyecek kusursuz olacak mükemmel olacak fakat öyle olmuyor bu sadece Ford için değil diğer markalardada geçerli

Kesinlikle bir çoğu zaten ordan buradan duyma sözler premiumlarda bile ses var insan alışınca böyle ufak tefek sesleri umursamıyor bile.

belli başlı normal olmayacak şeyler hariç tabiki

Yanıtlama zamanı:

• Aynı sorun benim araçta da var. benimki 72000 de. 75000 bakımına gittiğimde göstereceğim servise.önceden yoktu, sanırım araba km yaptıkça meydana geldi. 
  • Benimkinin bir diğer sorunu da şu, mesela 4 . viteste gidiyorsunuz 3. vitese düştünüz gaza basmıyorsunuz araba kendi halinde giderken motordan       tık          tık           tık          şeklinde bir ses geliyor. Sanki lastiğin dişine taş girmişte teker döndükçe ses yapıyormuş gibi o peryotta yani. İlk başta böyle bir ses olduğunu sandım fakat ses başka biryerden geliyor. Bunuda göstereceğim servise.

30.000 De aracım, 

2. olarak betimlediğiniz sorun bende de var.( TIK TIK TIK ) Her hangi bir sonuç alırsanız haberleşelim.

Yanıtlama zamanı:

Bu sorunları okudukça arabadan soğudum yeminle... ne sorunlu araçmış bunlar...

Yanıtlama zamanı:

Böyle düşünmemekte fayda var. Önemli olan sorunların çözülebilir olması....

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.