Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173341 Öncelikle herkese iyi forumlar.Araçlarımızda 1'den 2 ye geçerken ki "tık" sesine alışmıştık fakat bendeki bu sesin çapı biraz genişledi. 1000 kmlik bir yolculuğa çıktım yolculuğun ortalarına doğru bu yeni sesle tanıştım.Şöyle ki vites değiştirirken ayağımı gazdan çekip istenilen vitese atıp tekrar gaza bastığımda tık diye bi ses geliyor.Aynı sesi diyelim ki 6. viteste basmış gidiyorsunuz ayağınızı gazdan tamamen çekip bir daha gaza bastığınızda da yapıyor.Benim aklıma şanzıman takozunun araya taş,çakıl vs bişi kaçmış olma ihtimali geliyor.Buna benzer bi sorun yaşayan ya da bu sorunla ilgili bi fikri olan var mı?Herkese teşekekürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173348 o benzer ses gaza basınca mı debriyaj en üst seviyeye gelince mi, benimde başlığım var ve sadece kalkarken yapıyor.. ilerki dur kalklarda yok. baskı-balata-volan ı değiştirdiler, yine devam ediyor diyen arkadaş var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl Yazar comment_173378 o benzer ses gaza basınca mı debriyaj en üst seviyeye gelince mi, benimde başlığım var ve sadece kalkarken yapıyor.. ilerki dur kalklarda yok. baskı-balata-volan ı değiştirdiler, yine devam ediyor diyen arkadaş var. Her zaman yapmıyor.Mesela bugün servise giderken yapmadı.Bende gaza basınca yapıyor.Herhangi viteste giderken gazdan ayağını tamamen çekip tekrar bastığında yapıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173384 benim 2006 focusum yapıyordu.ayağını gazdan çekince veya tekrar dokununca tık diye bir ses geliyordu.ben servise gitmemiştim sıkıntı yoktur diye. Temmuz 11, 201313 yıl Faruk Çevik tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173386 Km yüksek araçlarda takozdan olma ihtimali yüksek Eksi megane ımda başıma gelmişti Ancak yeni araçta ihtimal vermiyorum takozdan olduğuna Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173388 Volanlar çift kütleli. Zamanla içindeki yaylarda boşluk olabiliyor. Oda lık luk ses olarak gazı basıp çekmede geliyor. Dual mass flywhell yazın youtube'a. Videoları görünce daha iyi anlayacaksınız sesin nasıl geldiğini. 1000 km lik araçtada olur 100.000 km lik araçtada. Çok aşırı ses olmadığı sürece değiştirmiyorlar. Mobilden girdiğim için video paylaşamıyorum. İmla hatası varsa affola Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173392 bende de var 750 km yaptım bugün, her seferde yapmasa da 4-5e geçerken yapıyor. yavaş yaparsan olmuyor sanki, ayrıca gaza bastığımda ilk seferde geliyor geldi ama artık dinlememeye çalışıyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173683 Bendede var aynısı sıkıntı etmeyin bence forda binen müziğin sesini açar derler... Duymamazlıktan geliyorum ben... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173684 Bendede var aynısı sıkıntı etmeyin bence forda binen müziğin sesini açar derler... Duymamazlıktan geliyorum ben... 'forda binen müziğin sesini açar' bu güzelmiş Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173691 Aynı sorun benim araçta da var. benimki 72000 de. 75000 bakımına gittiğimde göstereceğim servise.önceden yoktu, sanırım araba km yaptıkça meydana geldi. Benimkinin bir diğer sorunu da şu, mesela 4 . viteste gidiyorsunuz 3. vitese düştünüz gaza basmıyorsunuz araba kendi halinde giderken motordan tık tık tık şeklinde bir ses geliyor. Sanki lastiğin dişine taş girmişte teker döndükçe ses yapıyormuş gibi o peryotta yani. İlk başta böyle bir ses olduğunu sandım fakat ses başka biryerden geliyor. Bunuda göstereceğim servise. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173723 Bence işin özü ; bir avuç vidaya bir torba para verince herşeyin en iyisini istiyoruz, ses gelmeyecek kusursuz olacak mükemmel olacak fakat öyle olmuyor bu sadece Ford için değil diğer markalardada geçerli Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173759 Bence işin özü ; bir avuç vidaya bir torba para verince herşeyin en iyisini istiyoruz, ses gelmeyecek kusursuz olacak mükemmel olacak fakat öyle olmuyor bu sadece Ford için değil diğer markalardada geçerli Kesinlikle bir çoğu zaten ordan buradan duyma sözler premiumlarda bile ses var insan alışınca böyle ufak tefek sesleri umursamıyor bile. belli başlı normal olmayacak şeyler hariç tabiki Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173766 Aynı sorun benim araçta da var. benimki 72000 de. 75000 bakımına gittiğimde göstereceğim servise.önceden yoktu, sanırım araba km yaptıkça meydana geldi. Benimkinin bir diğer sorunu da şu, mesela 4 . viteste gidiyorsunuz 3. vitese düştünüz gaza basmıyorsunuz araba kendi halinde giderken motordan tık tık tık şeklinde bir ses geliyor. Sanki lastiğin dişine taş girmişte teker döndükçe ses yapıyormuş gibi o peryotta yani. İlk başta böyle bir ses olduğunu sandım fakat ses başka biryerden geliyor. Bunuda göstereceğim servise. 30.000 De aracım, 2. olarak betimlediğiniz sorun bende de var.( TIK TIK TIK ) Her hangi bir sonuç alırsanız haberleşelim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 201313 yıl comment_173777 Bu sorunları okudukça arabadan soğudum yeminle... ne sorunlu araçmış bunlar... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 201313 yıl comment_173815 Böyle düşünmemekte fayda var. Önemli olan sorunların çözülebilir olması.... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın