Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Powershift Silkelenme, Vites Değiştirememe Sorunu,


Alparslan Kaplan

Soru

Merhaba,

 

Aracımda son 1500 km dir (araç şuan 9700 km de) bazı sorunlar yaşıyorum bunları kısaca anlatmak gerekirse

 

1. PS şanzuman vites değiştirirken silkeleme yapıyor tarif etmek gerekirse manuel viteste ayağınızı debriyajdan hızlı çekersinizde araç silkelenir ya aynı o şekilde

 

bu 50 km hızdada oluyor  120 km hızdada oluyor tabii bu ikisinin arasındada. Bu arada kesinlikle aracımı sert kullanmam. Dün akşam Kırıkkale - Ankara - Kırıkkale yaptım sanırım en az 10 kez bu sorunu yapmıştır.

 

2. Bazen PS şanzuman vites değiştirmeyi unutuyor.  Örneğin rampa çıkıyorsunuz rampa bitiyor araç  vites yükseltmesi gerekirken vites yükseltmiyor, bu arada araç kendi kendine gaz veriyor  ( hız sabitleme kapalı) Vitese manuel müdahale ediyorum vites değişiyor ve gaz normale dönüyor. Bu problemle ilgili serviste ustalar kendi aralarında konuşurlarken kulak misafiri oldum bu arabadada kendi kendine gaz verme problemi varmış diyorlardı.

 

Bu problemleri yaşayan varmı acaba?

 

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

İnşallah yazılımsaldır



Focus 3 Powershift Titreme - Sorular ve Sorunlar Servise başvurun, şanzımanın kafası karışmış...

 

Cem bey oradaki sorunu okudum işin açıkçası titreme falan yok ama dediğim gibi silkeleme yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Alparslan Bey Merhaba,

 

Bir nebze de olsa ben vesile oldum arabanı almana, bir şeyler yazmamak ayıp olurdu.

 

1- 28000km'ye geldi benim araba, silkeleme olarak tabir edemeyeceğim, ancak çok övündüğümüz sarsıntısız vites geçişlerinde oldukça nadir de olsa vites değişimini hissettiğim zamanlar oluyor. Ancak sarsıntı, titreme vs. henüz devir almamışken, şanzıman ısınmamışken veya olağanüstü durumlarda birkaç kez yaşadım. Bu sorununu mutlaka servisler görüşmen gerekiyor.

 

2- Bu söylediğini ben de zaman zaman yaşıyorum. Netice de yapay zeka bir makine. Arada Cem Hocamın da söylediği gibi kafası karışabiliyor. Bir + tuşuna basmaya çekinme bu tür durumlarda. Manuel araç kullandığın günleri hatırla, taş attın da kolun mu yoruldu. Bir vitesi de tuşa basarak geçir. Bu konunun bin türlü sebebi olabilir. Çok üzerinde düşünmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

 

Servisle olan görüşmenin sonuçlarını da bildirirsen sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Alparslan Bey Merhaba, Bir nebze de olsa ben vesile oldum arabanı almana, bir şeyler yazmamak ayıp olurdu. 1- 28000km'ye geldi benim araba, silkeleme olarak tabir edemeyeceğim, ancak çok övündüğümüz sarsıntısız vites geçişlerinde oldukça nadir de olsa vites değişimini hissettiğim zamanlar oluyor. Ancak sarsıntı, titreme vs. henüz devir almamışken, şanzıman ısınmamışken veya olağanüstü durumlarda birkaç kez yaşadım. Bu sorununu mutlaka servisler görüşmen gerekiyor. 2- Bu söylediğini ben de zaman zaman yaşıyorum. Netice de yapay zeka bir makine. Arada Cem Hocamın da söylediği gibi kafası karışabiliyor. Bir + tuşuna basmaya çekinme bu tür durumlarda. Manuel araç kullandığın günleri hatırla, taş attın da kolun mu yoruldu. Bir vitesi de tuşa basarak geçir. Bu konunun bin türlü sebebi olabilir. Çok üzerinde düşünmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Servisle olan görüşmenin sonuçlarını da bildirirsen sevinirim.

 

Önder bey merhaba sizi buralarda görmek çok güzel

 

Daha önce bu tür vites geçişleri yoktu muhtemelen yazılım güncellemesi veya modülü  resetlemek sorunu çözebilir

 

Benim endişem DSG şanzumanlarda yaşanan sorunları bizde yaşamayalım ( iki şanzumanı da üreten getrag firması )

 

yarın garanti biter ve servis bana derseki kardeşim bu arızalı fatura 15 000 lira derlerse o zaman maddi ve manevi anlamda sıkıntı yaşarım.

 

Hazır garanti içerisindeyken varsa bir sorun çözülsün yoksa arabadan çok memnunum severek biniyorum :)

 

Servise en kısa zamanda gideceğim sonucu mutlaka paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2 numaralı sorunu uzun yolda birkaç kez ben de yaşadım... Manuel vites değiştirince çözülüyor ama bir sorun mudur yoksa klasik yapay zeka karmaşıklığı mıdır bilemiyorum. Tekrarlayan birşey olmadığı için serviste sözünü etme ihtiyacı duymadım, daha doğrusu aklıma dahi gelmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Umarım çözülür .. Bu sıkıntı ilk başta gaza basarken, aracın spor kullanım olarak algılamasından kaynaklanıyor olabilir.. Normal şartlarda ekonomi odaklı bir sürüş sunduğu için, en ufak bir fazla yüklenmede spor moda geçmeye programlandığını düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benzer olay şantiye şeflerimize tahsisen verilen dsg şanzımanlı volkswagen caddy tip araçlarımızda meydana gelmişti yokuşlarda ve düzlüğe çıkarken ideal vitese geçmiyordu nedeni ise programlanırken 3 5 mühendis kendilerince bizim ülke yollarımızın şartlarına göre vites kutusu karakterini ayarlamış olarak gönderdi ve burada kullanılmaya başlanınca benzer sıkıntılarla başvuran müşterilerden ötürü vites kutuları isteğe bağlı daha doğrusu bilinçli tüketiciye bağlı update edilip sıkıntılar giderildi genelde  ilk seri araçlarda  yeni elektronik parçaların adaptasyonu tam manasıyla ülkemize uyarlanamamış olarak geliyor çünkü arkadaşlar burayı afrika&asya gibi görüyorlar hala yazılım güncellemesi ile sıkıntınız giderilecektir..

 

silkme problemide buna bağlı olarak düzelecektir çünkü dişli oranları çakıştığından akıcılığı yitirilmekte ve bununda adı silkme oluyor

 

anlayacağınız yazılım düzenleyen mühendisler şanzumanı randımansız hale getiriyor çünkü vites değiştirme komutları beyinden  dişli akış skalası dışında komut veriyor ...  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

her iki problem benim araçta da var. gazı azaltırken gazlaması, gazlayınca yığılması, silkeleme,  ayrıca vites geçişlerini kaçıra kaçıra yapması (devir saati dalgalanarak) bir türlü kavramaması, titreme,

gazdan ayağınız çekili iken gaz verdiğinizde 2 sn kadar beklemesi... gaza basıp downshift yaptığında ancak 4-5 sn sonra kendine gelip tam hızlanmaya başlaması...

şimdi aklıma gelmeyen diğer problemler.. araç 41000 de... 

bu arada dsg yi getrag üretmiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar aynı sorunu şu an için yaşamaktayım. 

2017 focus 1.6 cvv powershift henüz 2.750 km de. Alt devirlerde 1 ve 2. Viteslerde Vites geçişlerinde vuruntu ve sarsıntı yapmakta.üst devirlerde de bariz vurmakta bu konu kabul edilecek veya önemsenmeyecek gibi değil. Sorun için servise gitti.usta başı  bu sorunun varoldugunu Ford un bu sorun için çözüm üretmeye çalıştığını ve gelismelerden haberdar edilecegimizi belirtti.Bayram tatili için uzun yola çıktığımda hiçte önemsenmeyecek bir sorun olduğunu  düşünemedim çünkü 86.500 tl verip aldığım aracı bu şekil bir sorunu varken neden kabulleneyim.bayram dönüşü ilk işim servise gitmek olacaktır. . El almış arkadaşlar belki sorun sonradan olmuştur kullanıcı hatası diyebilirler ama ben bu aracı 0 aldım ilk ben çalıştırdım. 2.750 km emin olun ne oluyor anmaya çalışmakla geçti. Ama bu seyahat sonrası eminim powershift hatalı are çalışması yapılmamış bir projedir .başlamadan sonlandırılması gereklidir.insanlar madur olmasınlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
12 saat önce, Yavuz Karaca yazdı:

eminim powershift hatalı are çalışması yapılmamış bir projedir .başlamadan sonlandırılması gereklidir.insanlar madur olmasınlar.

Bunlar gereksiz iddialı ve amacını aşan sözler. Binlerce PS kullanıcısı var. Az sayıda sorunlu vites kutusu oldu ve bunların hemen hepsinin sorunları yetkili servislerce çözüldü. 

Şanssızlığınızdan kaynaklı hayal kırıklığını anlıyorum ama sabırlı olursanız sorununuzun yetkili serviste çözüleceğinden eminim. 

Ford müşteri ilişkileri hattını da kullanabilirsiniz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.