Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 3

Focus 3 Powershift Titreme


Cem Ergen

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

Dün kavrama değiştiği halde silkeleme yapmaya tekrar başladığını yazmıştım. Bugün şifaen servisi aradım. Bundan sonra ne yapabilir diye. Onlarda getirin otosana yazarız mühendisler bakar bu sefer şanzuman değişir dediler. Ne yapılması gerek ne olması gerek? bi fikir verirmisinz? Sorun olacağına değişim olsun diyebiliriz ama çözüm olurmu? Telefonda araçtan soğumaya başladım satmak istesem fiyat nedir dedim. Onuda gelince öğreniriz dediler? off cok mide bunaltıcı durum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dün kavrama değiştiği halde silkeleme yapmaya tekrar başladığını yazmıştım. Bugün şifaen servisi aradım. Bundan sonra ne yapabilir diye. Onlarda getirin otosana yazarız mühendisler bakar bu sefer şanzuman değişir dediler. Ne yapılması gerek ne olması gerek? bi fikir verirmisinz? Sorun olacağına değişim olsun diyebiliriz ama çözüm olurmu? Telefonda araçtan soğumaya başladım satmak istesem fiyat nedir dedim. Onuda gelince öğreniriz dediler? off cok mide bunaltıcı durum.

 

Çözüm olabilir, miğdeniz bulanmasın sonuçta hepsi parça parça ve sonra bütün oluyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eeee biz dedik ama inanmadı kimse :P İnş sorunsuz devam edersiniz.

 

PowerShift iyidir. 2.0 Tdci ile çok üzmemişti takip ettiğim kadarıyla. 

2.0 ların neden 350 nm tork dayanımlı ıslak kavrama olduğunu belirtmediniz

-yanılıyorsam düzeltin şanzıman kodlarıda farklı-

1. Ben 9 yılı dolduruyor cvt focusa hani o sorunlu denene biniyorum
2. Km çok çok düşük olduğundan halen sorun yaşamadım
3. Çok kibar ve usturuplu kullandığımdan sorun yaşamadım.
4. Lakin sırf ben sorun yaşamadım diye sanki fordun avukatıymışım gibi bu araç kusursuz hacı binde bir çıkıyor o sorunlar o sorunlar şu seriden sonra şu kasada çıkıyor gibi beylik lafları etmem edeninde tarafsızlığına şüphe ederim.
5. Ben bu şanzıman sayesinde bir çok şanzımanın çalışma mekaniğini öğremdim çift kavradım araaştıra araştıra.
6. Servis dahi benden iyi bilmiyor servise soruyorum bu böyşe böyleymöiş diye "Yaaaaaa, abi bırak ya yalan söylüyorlar yok öyle bir şey, varsada sen abartıyorsun, bozulsa dahi ses etme biz rahat edelim" edelim yollu şeyler söylüyorlar. Bende servise gittiğimde yanımda kürek götürüyorum ağzının üstüne geçirmek için.
7. Dsg den yola çıkalım dsg için ilk başta ne dediler
-Abi bunlar kuru kavrama u yüzden arız yapıyor yağlama yok oysaki dsg nin de içinde yağlanan kısımlar var.
-Abi bunların baskı balata yüksek torka dayanmıyor, oysa ki fındık motorlu torqsuz benzinli poloda dahi 5000 de arıza çıkaran oldu.
-Abi c kodlu yeni kavrama geldi 7 ileriler için her şey düzelecek. Yok öyle bir şey adam c kodluyu 30.000 de taktırmış 50 binde yine titreme
-Abi bunlar kuru kavrama uzun süre beklediğinde boşa al. Ben mi şanzıman için çalışıyorum o mu benim için güya burdakilere sorsak boşa almak kötü.
-Abi ıslak kavramalarda sorun yoktu yaaaa. Hayır ıslak kavramalarn kuru tipten binde bir daha az sorun çıkarsada çıkarıyor.
7. İşte dsg için hem servis kaynaklı yalanlar ve bazı viraller sürekli yalan pompaladı sorsunzus diye sorun çıkaranıda satış oranına bağladı. Yok öyle bir şey; gelinen son noktada çift kavrama kim yaparsa apsın sorunlu bir teknologidir kardeşim. Nokta
8. Ps ye geçelim az önce dsg için servis kaynaklı ve viralleri kaynaklı yalanları ve fiyaskoları sıraladık aynı şeyi şimdi ford ve viralleri yapıyor kim diyebilir ki jatco 4 ileri 2.0 dizel modeonun şanzımanı sorunlu. Ama birgün herkes kabul edecek tüm çift kavramalar sorunlu. Alınmaz binilmez 2 lt az yakıyor diye o dert o çile çekilmez.!
9. Tüm derdimiz kavrama olsa neyse kavrama bitince bu sefer dsg bulunan ve ps olmayan ps deelektrnik olarak çalışan mekatrnik sistemde zarar görüyor, kavramayı millet avrupadda evinde değiştiri olmuş ya mekatronik gibi pahalı bir parça ya psdeki o elektromekanik sistem? Basit bir tork konbvertörü mü pahalıdır mekatronik balata seti mi? Selonoid mi pahalıdır mekatronik mi?
10. İlerleyen zamanla tork konvertörlü çift kavramalar çıkacak deniyor çıkarsa tam otomatik kadar yakacak bence o zamanda çift kavramanın mantığı olmayacak çift kavrama her haliyle çöptür.
11. Bu arada fordun 2.0 dizel ve üstü motorlarında kullanılan psler 350 nm tork dayanımlı ıslak kavrama  çiftlerdir. BUnlarda da şehir içi 12 lt ortalamayla dolaşanı biliyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konu ile alakası olsaydı araştıracaktım ama sizin direkt böyle şu şu şöyle demeniz beni konudan soğuttu bu sebeple ilgilenmeyeceğim açıkcası :)

 

Bana da size de faydası olacağını düşünmüyorum, kolay gelsin, keyifli sürüşler

 

Siz istediğiniz kadar eski! kafa diyeceğim kusura bakmayın tabir bu çünkü isteyin veya talep edin. Artık onlar bitti. Bu işin emisyon kısmını da unutmayın kolay değil rekabet etmek.

 

Kabul edin veya etmeyin süreç devam ediyor sorunları elbette ki azalacaktır ve gelecek nesiller daha farklı şeyler görünce belki de bu laf attığınız şeylere duacı olacaklar kim bilir :)

 

Neyse benden bu kadar.

 

NOT: 1.0 benzinli araçda powershift mevcut zaten ve satılıyor, hani neden yok diye kızgınmıştınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

8 haziran itibari ile cikmis oldugumuz senelik izinde 5550 km yol yaparak kars iline donduk sag salim cok sukur focusumuzda antalyaya kadar mukemmel bir yolculuk gercekten uzun yolculuk bu aracta cok keyifli bu arada yapilan km karsiligi sehir ici sehirler arasi 1835 tl benzin tuketimi gelelim sorun kismina aracimiz muhtemelen gene keceden yag kacirip kavramayi bozdu daha once tahmini 23000 de kavrama ankara tan otoda degismisti su an 36000 de aracimi otokoc antalyaya goturdum adaptasyon gibi birsey soylendi araci 7000 devire cikarip yapmislar ama yola ciktiktan sonra ayni sorun gene basladi araba ilk arizasina nazaran bu sefer ozellikle 2. viteste titreme yapiyor en kisa zamanda cihan otoya gidicem bu arada aracin direksiyon kutusu bosluk yapmis otokoc beyanimdan sonra tespit etti garantiden degisicekti ancak parca olmadigindan ve zamanim kisitli oldugu icin oda burada yapilacak ps kullanan arkadaslara sunu soylemek istiyorum yapilan km tamami ozenle benim tarafimdan kullanildi ikinci defa ayni ariza olusmussa ki oyle gozukuyor bu sanziman cook bas agritacak gibi gozukuyor servis sonrasi tekrar sonucu yazarim insallah duzelir selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Herkese hayırlı ramazanlar.

Benim araçta ki powershift problemi tekrarladı. Daha önce keçeleri değiştirildi. Değişimden sonra 5000 km yaptım. Problem tekrarladı. Haftaya bende sevise bi göstereceğim. Bakalım bu sefer mühendisler problem mi çözmüşler mi? Erim bey sizde sonuçları aktarır mısınız?

Soner Erik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bekir abi inan hiç bilgim yok o konuda. Bi sormanızda fayda var servise.

Ama benim mantığıma göre,

Aracın normal yağı 15.000km de bir değişiyor. Ve diyelim ki 1 yılın sonunda aracın 8.000km ye geldi. Servise girdiğinde aracına yıllık bakım yapılır ve yağı km beklenmeden değişir. Sebep ise; yağın özelliğini kaybetmesi derler.

Bu powershift şanzuman çok ısınıyor ve bu sebeple 45.000 km de yağ değiştirmesi gerekiyor. Sonuçta bu yağ da yıl sonunda özelliğini kaybediyor olabilir. Ben sabahtan beri işi gücü bıraktım araştırıyorum.

Ama istersen sabahtan öğrenirim otokoçtan, yazarım buraya.

Bende aynı şeyi düşündüm,doğru diyorsun...demekti 45000km / 3 yıl olarak düşünmek gerekiyor... Ama araç zaten garantiden çıkmış oluyor ( 3yıl) o vakit dışarda bakım yaptırmak ve yağıda değiştirtirmek daha hesaplı olacak gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu nedir arkadaş? 875 lira yağı olurmuş? Servise gitmeyen diye ellerinden geleni yapıyorlar. Bence Otosan ps arızasını tüm ps li araç sahiplerinden çıkartıyor. Bu zihniyetle otomatik satışını nasıl yapacaklarsa

 

vw nasıl yapıyorsa öyle yapar dert değil onlar için :D Eğer bu şekilde çözüm olacaksa sorun değil. 45 bin'de değişmesi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Otosan için demedim ki, banane otosandan abicim eğer sorunu bu çözecekse yağ değişirsin nerde değişirsen değiş yapacak birşey yok. Fiyat tartışmasına girmedim zaten :yeah:

Ayrıca yine belirteyim farklı motor ve modelde kullanılan şanzıman ve ayarları birebir aynı değiller. Kıyaslamanın bir anlamı yok.

 

Ayrıca uyarma olayı felan dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir olay :yeah: Çift kavramanın ilk denemeleri bu ufak motorlarla zamanla değişir.

Bunları kullanıcıların kendi araştırması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Valla Yekta beye katılıyorum. Hala içimde uhdedir, keşke ford yerine aynı fiyata honda civik alsaydım. Bende otomatik vites kullanıcısıyım. Fiatın palio'sunu kullandım speedgear şanzıman, inan bundan daha iyi idi. Şanzıman kıyaslaması yaparsak. Getz kullandım otomatik, yağ gibiydi hic sorun yaşamadım. Segment yükseltiyim dedim ford aldim ama pişmanım. Borcu bitsin satarım hiç uğraşamam. Banada ders oldu bundan böyle yeni nesil çıkan eklentileri araştırma yapıp inceleyeceğim. Bu arada 45000 de bir yağ değiştirmesi problemi çözüyor ise benin keçeleri değiştireli 5000 km oldu. Titreme ve kavrama bozukluğu başladı. Bu sallama bir araştırma olmuş bence. Yoksa benim hiç sorun yaşamam lazım.

Soner Erik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende okudukça bilgi sahibi oluyorum. Teşekkürler Yekta bey. Ama araçtan soğudum. Hele ford asla. Japon arabasından devam ederim. Ama araştırip alırım. Clasik otomatik vites fazla yakar ama kafan rahat olur. Kaldı ki ben manuel vites araçta daha fazla yakıt tüketiyorum. Devrinde kullanmak istanbul'da zor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.