Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 1.6 Ecoboost Mu, Megane 1.6 Dci 130 Hp Mi?p


İsa

Önerilen Mesajlar

Selamlar,

Performanslı orta düzeyde bir aile aracı alacak olsanız bu iki araçtan hangisini tercih ederdiniz? İki aracıda test eden kullanma imkanı olan arkadaşların performans, yakıt, konfor, sürüş zevki, sorunsuzluk, dayanıklılık, marka imajı vs ... gibi konulardaki karşılaştırmalı görüşlerini ve tespitlerini öğrenmek isterim. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Motor hariç tutarak konuşursak Focus zaten önde. Bahsettiğiniz motor çok iyi olsa bile bunun için Megane alınır mı bence soru işareti? Bir de sadece yakıt olarak bakar satış fiyatları vs konuşmazsak  dizel daha avantajlı olur.  130bg keyifli olsa bile benzinli turbonun keyfine ulaşamaz. Sadece ecoboost için değil diğer benzinli turbolarda daha fazla devir çevirebildiklerinden dizel bunların yanında nefesini daha çabuk tüketecektir.   

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Megane 1.6 dci 130 hp, 320 Nm tork ile ara hızlanmalarda ve performans bakımından Focus ecoobosttan geri kalmaz diye düşünüyorum.

 

Bi Ecoboost değil ama kendi aracımda renaultun bu motoru olmasını isterdim açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Megane 1.6 dci 130 hp, 320 Nm tork ile ara hızlanmalarda ve performans bakımından Focus ecoobosttan geri kalmaz diye düşünüyorum.

Yanılıyorsunuz. :)

O motor anca c sınıfı 1.6 100-120 hplerle yürür öyle çok bir performans beklemeyin siz. Koltuğa yapışırsınız kafanızı çekemezsiniz bu sizi yanıltır kısa sürer. Çok karmaşık bişey çözümleyemiyorum ben :) 

Hatta dizel megane 1.6 ecoboosttan bile seri gelebilir ama yolda 1.6 eb uzar gider yanınızdan.

Geçen akşam bi abimizin arabasıyla eve gidiyorduk aracı 1.5 dci fluence. Virajlı rampa bi yol var baya bi sert gidiyoruz sınırları zorluyor kullanan abi :) Arkadan da deli gibi selektör atıyor bi araç. Ben 5 serisi falan sanıyorum ama. Öyle hırçın geliyor :D Neyse biz fazla dayanamadık bizi geçti gitti o virajlarda nasıl bir gidiş öyle görmeden olmaz anlatamam :) Araba ne diye merak ediyorsunuz tabi şimdi :) Araba titanium focus 3 tü :)  

Fluencenin de meganedan öyle çok bir artısı veya eksisi olacağını sanmıyorum yol tutuş anlamında. Marka prestiji dersekte Ford yine önde. Babamın bir arkadaşı renault sahibi olmasına rağmen sevmezdi bu markanın amblemi bozuk derdi :D 

Gerisi size kalmış artık. 1.0 ecobost focuslara bakın derim Forumda çok bilgi var 1.0 ecobost hakkında. Hatta kullananlardan bilgi alabilirsiniz. Yazılım yaptıranda vardı görünce ''bahsettiğin ben miyim Fatih?'' diye sorcak zaten kulakları çınlasın :D 

Seçim sizin :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.6 ecoboosttan bile seri gelebilir ama yolda 1.6 eb uzar gider yanınızdan.

Denemeden yazmamak lazım.

Yollar trafik ışığından kalkıp boş yolda kesintisiz birkaç km gidecek şekilde olsa haklısın.   

Ama ara hızlanmalar kullanım sürecinin belki de %90-95'ini oluşturuyor. Bu nedenle bu motorun torkunu yabana atmamak lazım.

Söyle yazayım: Antalya'dan Söğütcuması'na 45 km'de 1400 m rakım alan bir dağ yolumuz var. Ben GT Line Megane'ı 130'luk dizeliyle bu yolda denedim ve net yazayım kendimi EB 182PS'de takip ediyor olsam asla geçemezdim. Net ve kesin... 

Özetle Focus benzinli motorun geniş devir bandı ile keyif verirken Renault düşük tüketimle mutlu edecektir, performansları da düz yolda hızlanma testi yapmadığınız sürece çok benzer olacaktır.

Frenler Renault'da daha iyi, kokpit ergonomisi Focus'ta, yola oturma Renault'da en az Focus kadar tatminkar ama Focus ona göre daha konforlu ve yumuşak kalıyor.

Yazdıklarım GT Line için geçerli.

Karar çok kolay değil benim için, %60 Focus %40 Megane derim.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

GT serisi ile Focus u kıyaslarsanız direksiyon, şase limitleri, keyif ve az da olsa frenleri açısından Megane daha etkili ancak....

 

...Focus 3 ün tek güçlü yönü yol tutuşu değil; rafine bir amortisör konforu + yol tutuş.  GT serisinde yukardaki avantajlar için sarsıntı ve yol sesi konforundan ciddi miktarda ödün verilmiş ki şahsen GT serisi kadar sert bir araçla körfez yollarında ne kadar mesud olabilirim bilemiyorum.

 

 

Standart Megane ise yumuşak ve sessiz, dizel motorları da yumuşak ve ekonomikler ancak sürüş keyfi, arka koltuk sırasının darlığı gibi detaylarda Focus dan geride.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.