Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 201313 yıl comment_150745 Arabam 2005 model C max Trend Tdci eksozdan siyah duman atıyor. Yeni yağını filitrelerini değiştirdim.Yardımcı olursanız sevinirim Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 201313 yıl comment_150748 Bizim c-maxde atiyordu turbosuna yağ kaçmisti. Turbo borulari hasarliydi o yapildi duzledi ama tekrar atmaya basladi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 201313 yıl comment_150750 süreklimi atıyor? bizimki gaza yüklenince atıyor biraz aynadan vs görünmüyor arkasında giderken farkediyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 201313 yıl comment_150766 Manifold kurum bağlamış olabilir(Solventle temizlenmesi lazım). Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 201313 yıl comment_150794 Nasıl yardımcı olabiliriz şuan ? Tam olarak bizden beklentiniz nedir önce bunu anlayalım da Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 201313 yıl comment_150796 Bir ustaya gösterin buradan ancak tahminler gelir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 201313 yıl Yazar comment_151092 Ben aldığımda Ford motor ustasına götrdüm. Araçın motor keçesini,Yağını filitresini değiştirdi. Siyah duman kesildi. Ama eve gelince ertesi gün çalıştırtığımda gaz verdiğimde siyah duman ve kurum attı. Gaza baştığımda siyah duman atıyor. Tamirciye gidildiğinde ilgisiz yerlerden değişik masraflar çıkarıyorlar. Hatanın nerelerden dolayı olabileceğini bilirsen ustanında işimni bilen birisi olduğunu bilir ona göre davranırım.Siz kardeşlerimin arasında böyle bir sorunu olupta halleden var ise bilgi alırsam sevinirim. Teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 201313 yıl comment_151107 bu kadar bilgiye ancak tahmini bir kaç önerimiz olabilir ki benim meganeda tecrübe ettim. *Neyse eğer aracınızın km si 150bine yaklaşmış veya geçmişse ve araç 1000 kmde 1 lt ye yakın yağ yakıyorsa motor bitiyor olabilir. 1- yağ yakmaya başlamışsa enjektör kontrolü yaptırın. eğer işeme varsa tamir takımı alıp enjektörü yenileyin. ancak yinede sorun geçmeyecektir bununla motorun bitmesini engellersiniz. 2- turboya baktırın ses varmı. ses varsa turboyuda değiştirin. 3-eğer çok yağ yakıyorsa, kompresyonunu ölçtürün ve rektefiyeye hazır olun. *eğer araç yağ yakmıyorsa karbon clean, emme manifoldu temizliği, enjektör ölçümü yaptırın. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 201313 yıl Yazar comment_151114 Teşekkürler.Aracımı almadan çorum un ford servisinde kontrolden geçti motoru iyi çıktı.Ayrıca motor yağ yakıyorsa beyaz(Maviye)Yakıt duman atar dediler.Ama beyaz duman atmıyor. Kilometresi 117 binde Teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 201313 yıl comment_151118 Teşekkürler.Aracımı almadan çorum un ford servisinde kontrolden geçti motoru iyi çıktı.Ayrıca motor yağ yakıyorsa beyaz(Maviye)Yakıt duman atar dediler.Ama beyaz duman atmıyor. Kilometresi 117 binde Teşekkürler Mavimsi beyaz yağ yaktiginin gostergesi. Motor performansinda dusme varsa turbodandir diye tahmin ediyorum ben turbo borularini kontrol ettirin Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 201313 yıl comment_151119 Teşekkürler.Aracımı almadan çorum un ford servisinde kontrolden geçti motoru iyi çıktı.Ayrıca motor yağ yakıyorsa beyaz(Maviye)Yakıt duman atar dediler.Ama beyaz duman atmıyor. Kilometresi 117 binde Teşekkürler benim önceki araçta kara duman atıyordu. özellikle sabah çalışınca. yinede aracın yağ tüketimini sürekli kontrol etmek lazım. birde tam olarak enjektör bakımı için km si gelmiş. kesinlikle atlamayın enjektör bakımını bu sıralar yaptırın. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 201313 yıl comment_151120 Dizel araçta egzostan kara duman çıkması silindirden çiğ yakıt çıkması demektir. Bunun nedeni hava - yakıt karışımının dengesizliğidir. Karmaşık nedenlere bakmadan önce hava filtresinin ve MAF sensörünün temiz olduğundan emin olmak gerekir. Ayrıca kışın ideal çalışma ısısına ulaşmayan motordan kara duman daha yoğun çıkabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201313 yıl Yazar comment_151797 Dizel araçta egzostan kara duman çıkması silindirden çiğ yakıt çıkması demektir. Bunun nedeni hava - yakıt karışımının dengesizliğidir. Karmaşık nedenlere bakmadan önce hava filtresinin ve MAF sensörünün temiz olduğundan emin olmak gerekir. Ayrıca kışın ideal çalışma ısısına ulaşmayan motordan kara duman daha yoğun çıkabilir. Pazar günü arabayı ustaya götürdüm.Araçla ilgili yapılanları anlattım. Araca baktı önceki sahibinin kötü yapıt kullanmış olabileceğini ve motorun kurum attığını söyledi.Bende makina ile katkı maddesi katılarak enjektörleri temizlettirdim.Ayrıca enjöktörlerin diplerinde yağ olduğunu gördüler.Enjektörleri n arka kısımlarındaki vidaların gevşek olduğunu görüp sıktılar.Şuan araba hala atıyor.Ama iyi mazot almamı ve zamanla düzeleceğini söylediler... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201313 yıl comment_151800 Pazar günü arabayı ustaya götürdüm.Araçla ilgili yapılanları anlattım. Araca baktı önceki sahibinin kötü yapıt kullanmış olabileceğini ve motorun kurum attığını söyledi.Bende makina ile katkı maddesi katılarak enjektörleri temizlettirdim.Ayrıca enjöktörlerin diplerinde yağ olduğunu gördüler.Enjektörleri n arka kısımlarındaki vidaların gevşek olduğunu görüp sıktılar.Şuan araba hala atıyor.Ama iyi mazot almamı ve zamanla düzeleceğini söylediler... enjektörü ölçtürün Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201313 yıl Yazar comment_152182 enjektörü ölçtürün Hemşerim görev yaptığım çankırıda ford bayisi yok.Tokat izine gittiğimde inşallah serviste dediğini yaptırırım. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın