Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Ile Yaşadığım Sorunlar


Murat U.

Soru

  Malumunuz aracımdaki bazı sorunları biliyorsunuz. Otosan'ın kayıtsızlığına yapacak bir şeyim yok ne yazıkki bazı imkansızlıklar nedeniyle. Önümüzdeki hafta içi gidip serviste yaptıracağım. Cumartesi günü gibip bir ön görüşme yaptım servisle tahmini yapılacak işlemlerle ilgili. Bu daha çok endişelerimi gidermek adınaydı. Şimdi sorunları sıralayıp yapılacak olası işlemleri ve kesinlikle yaptırmayacağım işlemleri sizlerle paylaşmak istedim.

 

1. Bagaj kapısının simetri sorunu: Bagaj kapısının sökülüp yeniden takılması gerekiyordu. Bunu yaptırmayacağım.

2. Tavan döşemesinde hata var. Sağ arka kapının üstündeki yerde. Bunu da elletmeyeceğim. Gözüme o kadar batmıyor.

3. Klimanın sol altındaki plastik aksam birleşiminde açıklık var, biraz esneme yapmış gibi görünüyor. Yaptırmayacağım.

4. 1,5 aydır bagaj kapısı kilitlendi ve açılmıyor. Kilidin değişmesi gerekebilir dendi. Nasıl açılacağını sordum değişmesi için. Bir zorlama olmayacağı, elektrik verilerek açılacağı söylendi. Pek anlamadım sistemi ama, deforme olmayacağına göre sorun yok. Yapsınlar bari. Sinirimden yaptırmıyordum. Artık yaptıracağım.

5. Sürücü koltuğum abartısız yaylı yatak gibi, oturduğumda, azıcık kıpırdadığımda yada azıcık aracın yaylanmasını sağlayacak bir zeminde gacır gucur ediyor. Koltuğun yerinden sökülüp inceleneceği söylendi.

6. Arka koltuklar yine biraz bozuk yola girdiğimde ses çıkartıyor. Yalıtım malzemesiyle kaplanarak sorunun giderileceği ifade edildi. Bunu da yaptıracağız haliyle.

7. Sol ön klima havalandırmasının birleşimleri zaman zaman tık tık şeklinde ses çıkarıyor. İnceler bakarız dendi. Kolay bir şeyse yapılacak. Bazen göğsü sökmek gerekebiliyormuş. E yuh artık öyle bir şey olursa söktürmem tabiki.

 

Araç Özeti:

Focus 2012 1.0 Eco Titanium + Smart Paket

Kilometre: 2500, Yaklaşık 1,5 aylık aracım.

 

Forda lanet ettim mi ettim. Bir daha ford alırmıyım? Tövbe. Daha önce de yeni fiesta araç almıştım sıfır. O bile bu kadar sorun çıkartmadı. Bazı ses, tıkırtı sorunları oldu ama bir yaşını doldurdu ve öyle başladı. E, yapacak bir şey yok. Arabamla barışacağım. Arabanın donanımına, teknolojisine lafım yok. Çokta severek almıştım. Hala sevmek istiyorum. Ama işçilikte işte can sıkan şeyler var. Lütfen, madem canını sıktı sat kurtul demeyin :) Malum o kadar kolay mal sahibi olunmuyor.  Aslında arabadan ziyate, otosan can sıkan. Otosanın müşteri memnuniyeti politikasının yalan olduğunu anladım. Ha, bir de şu FKasko hani navigasyon cihazı hediye ediyordu. Onu da Ford gönderiyor. Dün elime geçti. Açtım, inceledim çalışıyor. Fakat ekranda pixel hatası var mesela. Sol üsten aşağıya doğru boydan boya pembe bir çizgi. Defolu ürünleri hediye ediyorlar herhalde :) Aramadım bile bu ürün arızalı diye. Ne gereği var, arayacağım yine can sıkacaklar. Kısmetse ben bu araca uzun yıllar bineceğim. Yeniden bir araç almak bir gün nasip olursa işte o zaman Ford almadan önce bin defa düşüneceğim.

Murat U. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
sizi gayet iyi anlıyorum,çünkü aynı sıkıntı bendede var.Birdaha bana fordu bedava verseler almam.Arabayı alalı daha 3 ay oldu nefret ettirdiler.FORDDA müşteri memnuyeti satana kadar sonra birdaha tanımazlar.Lafı fazla uzatmadan hemen opel bayisine gidip sıfır dizel astra almak için görüşmeye gittiğimde ağustos ayını bekleyin astralara 1.6cdti 160 beygir motor konacak dediler.Eylül ayına kadar focusa katlanmaya çalışacağım.FORDA BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM.

 

Yanlış söylemişler 1.6 136 ps olacak :yeah: 

Hayırlı olsun şimdiden.İncelemelerinizi bekleriz forumda

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
ne yani o zaman aracı alalım sorun cıksın, hata olabilir desınler alsın  servis eline parçalasınlar..ben aracı aldım 400 km de olan sorunum 15000 olmasına ragmen devam ediyor..eger bir adam 400 km de servise geldiyse al değiştir o arabayı daha neyin tamirinin peşindesin..direkt baktıgında görülebilen bir sorunsa ve teslim alırken o heyecanla fark edersen aracı teslim almazsın ama içeride birşeyse örnegın motorla ilgili bi sıkıntıysa bir süre kullanmadan anlayamazsın..bana bu konusmalar araba pazarında 2.el arac alırken yaptıgım konusmalara benzedi gibi geldi,bu risk 2.el arac alımında vardır sıkıntı cıkarsa motor asagı iner yapılır ve sen birşey yapamazsın..bunlar olmasın diye sıfır arac al,bunda hata var indiricez motoru,böyle bir şey olamaz...al sen bu aracı indir motorunu bana fabrika hatası olmayan bir arac ver..eger ben dünya markasıyım diyorsan birak dik dur ve bunu yap,müşterini mağdur etme,memnuniyetsiz bırakma,alıdıgına pişman etme

epeyde focuszede varmış

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu forumda bazı akadaşların araçları ile problemleri oldu. Bende enbaşta bazı noktalar çok hoşuma gitmemişti. Ancak zaman geçtikçe alıştık ve arabayı kullanırken bazı yönleri ön plana çıktı. Mesela arabanın dizel olmasına rağmen sessiz oluşu. Uzun yolda 403 ün ön koltuğunda gidiyormuş gibi hissettiriyor. bu özellik bile pekçok şeye değer.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

hocamın başlığının konusunu opel e döndürdüm ama diğer forumlarda astrayı inceleyerek aklnızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz..

 

Yok, yok, bu başlık artık benden çıktı zaten. :) Böylesi daha iyi, şimşekleri üzerime çekmem artık :)  Üzerine eklemelerle, geliştirme yapıyoruz. Bilgi paylaşıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konuyu kitliyorum. Başlık temizlenecek :yeah: Bilgi vermek isteyen kendi başlığını açarsa seviniriz. ------ Başlık temizlendi. Konu başlığı dışında alakasız marka muhabbetleri genel başlığa taşındı. Bundan sonra devam ederse silinecektir. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Konu kilitlenip açılmış sanırım. Sevgili adminim kilitleme yaw konumu :) Ben daha gelişmeleri paylaşacağım. Dün servise gittim. Aracın bagaj kilit motoru bozulmuş. Onun siparişi verildi. Bagajı zor açtılar. Kilidi çıkarmak için alttaki plastik bölümü de kırmak zorunda kaldılar. Hem kilit motoru hem de plastik aksamın siparişi verildi.Sürücü koltuğu gıcırtısı koltuk yağlanarak giderildi. Şimdilik ses yok. Arka koltuklardaki ses, metal bağlantı kısmı bantlanıp yağlanarak kesildi.Bu arka koltuk sesi fiestamda da vardı. Çözümü basit. Fakat fordun bir üst sınıf arabada bile bu basit sorunu fabrikasyon olarak daha estetik bir şekilde gidermemesini yadırgıyorum.

 

Arka koltuk sesi için yapılan uygulama

jj3vt.jpg

 

Değişicek olan parça

jj40s.jpg

 

jj428.jpg

 

 

Bir çift sözde araçla ilgili yapılmış olan dedikolara yönelik söyleyeyim. Kendi adıma, işçilik hatalarına / otosana yönelik çok şey söyleyebilir bu yönde olumsuz eleştirilerde bulunabilirim. Başkaları bulunduğunda da karşı çıkmam. Ancak iş 1.0 ecoboost motora gelince, tarasımına, konforuna gelince orada dur derim.

Daha bugün aracımı sadece dıştan görüp kaç 1.6 mı diye yöneltilen soruya 1.0 deyince alaycı, hatta aptalmısın sen bu arabayı almışsın bakışını yedim. Bunu diyen arkadaş 2 hafta önce yeni bir araç almış, marka verip tartışma yaratmayayım.E buyur bir test sürüşü yapalım dedim. Test sürüşü sırasında otomatik park, ses sistemi, sesli kontrol vs.. özelliklerini uygulamalı olarak gösterdim. 1.0 motorun araca fazlasıyla yettiğini de gördü. Sonra onun arabasına baktık. Abartısız adamın morali bozuldu, kendi arabasından soğudu :)) Ecoboosta laf yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bütün forumu ve konuları aman bizim arabamız ne güzel araba diye dolduracak değiliz. Sorun ve sıkıntıları paylaşıyoruz zaten. Önemli olan iyi niyet. 1.0 aracında vardır sıkıntıları veya zamanla olabilir. Konuşur kızar şikayet ederiz. Önemli olan kaliteli seviyeli saygılı paylaşım yapmak. Dostluk ortamını korumak.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dün sipariş edilen parça için tekrar sevisin yolunu tuttum, malum bir hafta oldu. Bagaj kilidi otosanda yokmuş. Fabrikaya sipariş geçilmiş ama henüz fabrikanın bilmem neyine düşmediği için sipariş ne zaman geleceği konusunda bilgi verilemiyor. Otosana bir tekbirkte bundan ötürü çakıyorum. Ülen zaten 1,5 ay kendi sinirimden yaptırmadım. Şimdi bir de parça yokluğundan... daha ne kadar bagaj kilitli bir şekilde dolaşacağım. Alış veriş yaparken eşyaları arka koltuğu açıp kapayarak bagaja yerleştirmenin lezzeti gibisi yok. :ban:

 

Yoo, yooo hayır o bedevi ben olamam :muha:

Murat U. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bugün bagaj kilidi geldi ve serviste halledildi. Artık benim de kapandığı zaman açılabilen bagaj kapısına sahip bir Focus 3'üm var yuppiii :) Bir de daha önce teklif edilen ama kabul etmediğim ücretsiz 15 bin bakımını bu defa ben istedim ve aldım. Gerçi bu süreçte harcadığım parayla 15 bin bakım ücretini kıyaslarsam hala içerdeyim ama neylersin, zararın neresinden dönersem kardır dedik.  Bu sayfayı kapatıp aracımın ( 51 bin liramın ) keyfini süreceğim artık :) Artık hiç bir şeyi dert etmemek en güzeli. Yaşasın Polyanna :)

Murat U. tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.