Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Yazılım Güncellemeleri Hakkında


Alparslan Kaplan

Soru

İyi akşamlar,

 

Aracımda yapılması gereken 3 adet güncelleme var,

 

Gövde kontrol modülü (BCM)

 

Gösterge Tablosu (IPC)

 

Müzik sistemi birimi ön kumanda modülü (ACM)

 

 

 

acaba bu güncellemeler  ile hangi düzeltmeler yapılacak bu bilgiyi öğrenebilme şansımız varmıdır?

 

İyi akşmalar

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Niye servise uğradığını anlamadım, ayrıca ne bilmeleri gerektiğini de, eğer senin aracın yazılım bilgileri ise hiç güncelleme gözükmüyor, dolayısı ile birşey yapılmasına da gerek yok.

Mesela bende gövde kontrol, gösterge, ses sistemi ve direksiyon sistemi modülleri için güncelleme düşmüş, ama henüz uğramadım. Ayrıca ne işe yarayacaklarını da bilmeden güncelletmem. 

Cem bey aracımın bilgisini yayınlıyorum size ve ben bu bilgiyi aldıktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı 3 kere servise uğradım üçünde de söyledim herhangi bir güncelleme olmadığını söylediler. Siz yorumlarısanız sevinirim kendi aracımın sayfasını yayınlıyorum.wOV5M5.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bugün rölantideki titreme nedeniyle servise gittim. Gitmişken 1'inci viteste ayağı gazdan çekince oluşan yığılmayı da söyledim. Servise yazılım durumundan bahsettim, gerekli yazılım güncellemesini yaptılar. 1'inci vitesteki yığılma artık gitti. Kasis vs geçerken ya da dur kalklı trafikte sıkıntı olabiliyordu. Arabanın kullanımı yumuşadı. Güncellenen yazılım sanırım PCM sürüm 1.0 (13.08.2012). Ancak rölantideki titreşim maalesef devam ediyor. Volanda veya motor kulaklarında herhangi bir sıkıntı ve arıza kodu olmadığını, 115'lik motorlarda titreşimin normal olduğunu söylediler. Bende bunu söylemeleri için herhangi başka 115lik Focus'ta aynı titreşim olması gerektiğini ilettim, orada bulunan STYLE paket bi Focus'ta denedik, o da titriyor ancak benim aracım gibi değil. Araç bariz titriyor. Bu husus canımı sıkıyor artık. Araçtan soğuyorum maalesef..

 

Ayrıca nasıl oluyorsa 22bindeki aracın ön balatalarının değişmesi gerektiğin söylediler. Bende 100-150 tl arası bir tutar çıkacağını düşünerek onay verdim. Kaç lira fatura çıktı ön balatalar için , ne siz sorun ne ben söyleyeyim..

Kahraman Karaçoban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Cumartesi günü servis güncelleme yapmıştı hatta benim yanımda yüklediler sonrasında aracı 3 kere aç kapa felan yapmışlardı şimdi ford etise bakıyorum güncelleme yapılmamış gözüküyor nedendir acaba?

Etis genel bir bilgi merkezi, aracınıza özel verileri tutan bir veri tabanı değil.

Şasi numarası ile hangi model gamına dahil olduğunuz tespit ediliyor ve ona göre bilgiler aktarılıyor, salt sizin aracınıza ait değil gördüğünüz veriler.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bekir abi bu güncelleme muhabbetinin biz bi etkisi varmı ?

Aslında gelen güncellemeleri takip etmek gerek ama, güncelleme sonrası zaman zaman yaşanan sıkıntıları duyunca, araçta yazılım amaçlı bir şikayet yoksa ısrarcı olmamak gerek...gerçi zaten servisler bakıma gelen araçlara ihtiyaç varsa sormadan yapıyorlarmış....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bekir abi bu güncelleme muhabbetinin biz bi etkisi varmı ?

Bir kere ve umarım ki son kere yazayım:

  1. Araç serisinde saptanan ve yazılımla giderilmesi gereken bir aksaklık varsa Ford merkezden teknik servis bülteni yayınlayarak hedef kitleyi ve yapılması gereken işi servislere bildiriyor. Bu çerçevede zorunlu ise güncelleme size sormadan yapılır.
  2. Bunun dışında donanım değişiklikleri, donanım uyumsuzlukları vb. nedenlerle ürün serisi geliştikçe güncellemeler yayınlanmakta, ancak bunların aracımıza yönelik bir olumlu etkisi olacağı kuşkuludur, her güncelleme daha iyi şeyler sağlayacak, daha gelişmiş bir işletim sistemimiz olacak diye beklenti içerisinde olmaya gerek yok.
  3. Aracın çalışması ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız ve bunlar rahatsız edici boyutta ise bunların yazılım güncellemesi ile iyileştirilmesi söz konusu olabilir, bunu da servis eğer işini biliyor ve yapmak istiyor ise sizden benden iyi bilecek ve gerekeni yapacaktır.
  4. Kala kala her işin kolayına kaçan, bilgisini tazelememiş, umursamaz servis yapısı kalıyor ki bu  benim tahminimce büyük bir oran teşkil etmeyecektir.

Özetle sorun yoksa "güncellemania"ya da gerek yok. Arabanızın keyfini çıkarın, evdeki bilgisayarınızı güncelleyin.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

genelde düz vites kullanıcılarının sıkıntılarıyla bağlantılı konular ve yorumlar okudum PS kullancıları güncellemeyle neler kazandılar ne gibi sorunlar atlattılar merak ediyorum onun haricinde bilgisayar yorumunu beğendim Cem abi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Cumartesi günü servis güncelleme yapmıştı hatta benim yanımda yüklediler sonrasında aracı 3 kere aç kapa felan yapmışlardı şimdi ford etise bakıyorum güncelleme yapılmamış gözüküyor nedendir acaba?

bende de 4 adet güncelleme gözüküyordu,servise gidip var olan güncellemeleri yapmalarını söyledim,sadece 2 tane güncelleme oldugunu ve yukledıklerını söyledı,ama etiste hala 4 adet güncelleme gözüküyor,sanırım o site güncel verilerin kaydedildiği bir yer değil,çünkü güncelleme sonrası bende farkedılen değişiklikler var ama etiste değişiklik yok

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aslında gelen güncellemeleri takip etmek gerek ama, güncelleme sonrası zaman zaman yaşanan sıkıntıları duyunca, araçta yazılım amaçlı bir şikayet yoksa ısrarcı olmamak gerek...gerçi zaten servisler bakıma gelen araçlara ihtiyaç varsa sormadan yapıyorlarmış...

PS ler için değişiklik yaratan bi durum varmı abi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim arabamda da 2. viteste 1000 - 1100 d/d bandında gidemiyorsun. Acayip şekilde tekleme yapıyor. Hadi diyelim ki motorun gücü yetmiyordur. Fakat gazı bıraktığımız zaman kendi verdiği bir miktar gaz ile oldukça stabil gidiyor. Hem de 700-800 d/d civarında oluyor bu arada. Hafif hızlı gitmek gerektiğinde gaza basıyorsun ama silkelenmeye başlıyor. Yani ciddi problem oluyor sıkışık trafikte. Acaba böyle bir sorun yaşayan ve yazılımla falan çözen oldu mu?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.