Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 201213 yıl comment_133174 Bunu bilmiyordum.6 aylık Ford kullanıcısıyım. Nissan almayı düşünmüş ve o zaman CVT üzerine kısa bir araştırma yapmıştım. Ancak sistemin yakın gelecekte piyasaya hakim olacağı düşüncesindeyim. Otomatik şanzıman kullanıma hava şartlarına ve beslendiği enerjiye çok hassas bir sistem. Aslında tam tersi yani birçok marka CVTyi bıraktı. Fiat mesela Ford'dan danada önce bıraktı audi bıraktı vs artık trend çift kavramalı robotize sanziman. Ornek powershift dsg vs Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 201213 yıl comment_133175 Aslında tam tersi yani birçok marka CVTyi bıraktı. Fiat mesela Ford'dan danada önce bıraktı audi bıraktı vs artık trend çift kavramalı robotize sanziman. Ornek powershift dsg vs Aslında sistem çok güzel kesintisiz artış sağladığından ekonomik ve konforlu. Yalnız yağdan ve yağlamanın sağlıklı devamlılığını sağlamadaki zorluklardan dolayı sorunlar yaşatması avantajını kaybetmesine neden oluyor.yoksa 200000 km. sıkıntısız kullananlarda var. Kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli şey soğuk. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133184 Servise bir uğrayıp sorsanız nedir başka böyle bir şikayetle gelen var mı?.....Geçmiş olsun umarım önemli birşey değildir........ Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133187 Audi'deki adı multitronic idi sanırsam, Honda bir süre Jazz modelinde kullandı, yeni 1.6 benzinli Qashqai'ler de cvt ile satılmakta. Özellikle dizellerde çok sorunlu belirtildiği üzere ve verimli olsa da hissiz bir şanzıman olduğundan çoğu kullanıcı sevmemekte. İkinci bir detay servisler bazen şanzıman için anlaşmalı oldukları şanzımancılara gönderiyorlar arabayı, garanti durumunu bilmiyorum ancak garanti bitmiş ise veya Ford'da var mı bilmiyorum iyi niyet indirimi gibi bir şey yoksa direkt olarak otomatik şanzıman tamiri yapan yerlere de götürüp baktırabilirsiniz. Hissiz derken: Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133195 Hissiz derken: Bizim c-maxde boyle iste bas gaza 3.000 devire ciksin 0dan 120ye kadar 3.000 devirde devam etsin. Sanki tek vitesmi gibi gaz verdikce devir artardi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133197 Benim kullandığım TDCi C-Max de aynı Sabri'nin dediği gibiydi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133227 Bundan önceki Focus 2,5 (benz) da cvt idi ve gerçekten hissiz.... ama şimdiki Ps ile arasında dağlar var.........Yani her açıdan çok daha iyi....... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133228 Bundan önceki Focus 2,5 (benz) da cvt idi ve gerçekten hissiz.... ama şimdiki Ps ile arasında dağlar var.........Yani her açıdan çok daha iyi....... o cvt değildi klasik tork kontrollüydü.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133236 Vitessiz mobiletler gibi aynı burdan öyle anladım Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl comment_133250 o cvt değildi klasik tork kontrollüydü.. He.he ..O zaman arabayı bayiden alırken satış temsilcisi uzun uzun cvt yi anlatmıştı...Bende satarken cvt diye satmıştım..Neyse ki bir sorun olmadn şimdi öğreniyorum gerçeği....Ama şimdiki kesin Ps bunu iyi biliyorum....... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 12, 201213 yıl Yazar comment_133261 Servise bir uğrayıp sorsanız nedir başka böyle bir şikayetle gelen var mı?.....Geçmiş olsun umarım önemli birşey değildir........ Teşekkürler . Bi gidicem. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 13, 201213 yıl comment_133405 mevcut sıkıntınız iklim şartları veya kullanım koşullarından kaynaklanmıyor.şanzıman dişlilerinde oluşan aşınmaya bağlı olarak üretikleri çapakların şanzıman yağı ile girdikleri tepkime sonucu senkromenç aralıklarının arasında oluşturdukları katı maddelerin zamanla sertleşmesi ile vites geçiş senkromençlerinden geçiş yapamamasıdır yanı tarifiniz doğrultusunda aracın titreyerek 3. vitesteymiş gibi hantal ve zorlanarak kalkması bu sebeptendir evet motor sıcakken yapmaz soğukken belli eder kendini sıcaklık yiyen katı çapaklar sıvılaşınca sorun ortadan kalkmış gibi gözükür gelelim çözümüne bilindiği üzere bor katkı maddeleri riskli kullanılan katkılardır çoğu arabada performans artışı sağlamasına karşın bazı araçların dengesinide bozduğu görülmüştür yapacağınız şey şanzıman yağını komple vakum sistemi kullanmaksızın yağı süzerek değiştirmek ve koyulan yeni yağ ile beraber motosilk otomatik şanzıman bor katkısı ile beslemektir bahsettiğim katkı parçalar arası uyumda sıkıntı yaşayan direnç gösteren dişli bilezik vs. bir çok parçanın çapak üretmesini engelliyecektir. çünkü gözle görülmeyen kılcal çatlakların içini doldurmaktadır ve sürtünmeyi en az %40 rahatlatan bir katkı bu diğer katkılara nazaran biraz tuzlu bir rakamı var fakat cvt gibi parçalar arası uyum sıkıntısı çeken prototip gearbox(şanzıman kutusu)lar ancak katkı maddeleri ile ileriye dönük sıkıntı çıkarması engellenebilir ilgili link: http://www.petboy.com.tr/motosilk.htm Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 13, 201213 yıl Yazar comment_133436 mevcut sıkıntınız iklim şartları veya kullanım koşullarından kaynaklanmıyor.şanzıman dişlilerinde oluşan aşınmaya bağlı olarak üretikleri çapakların şanzıman yağı ile girdikleri tepkime sonucu senkromenç aralıklarının arasında oluşturdukları katı maddelerin zamanla sertleşmesi ile vites geçiş senkromençlerinden geçiş yapamamasıdır yanı tarifiniz doğrultusunda aracın titreyerek 3. vitesteymiş gibi hantal ve zorlanarak kalkması bu sebeptendir evet motor sıcakken yapmaz soğukken belli eder kendini sıcaklık yiyen katı çapaklar sıvılaşınca sorun ortadan kalkmış gibi gözükür gelelim çözümüne bilindiği üzere bor katkı maddeleri riskli kullanılan katkılardır çoğu arabada performans artışı sağlamasına karşın bazı araçların dengesinide bozduğu görülmüştür yapacağınız şey şanzıman yağını komple vakum sistemi kullanmaksızın yağı süzerek değiştirmek ve koyulan yeni yağ ile beraber motosilk otomatik şanzıman bor katkısı ile beslemektir bahsettiğim katkı parçalar arası uyumda sıkıntı yaşayan direnç gösteren dişli bilezik vs. bir çok parçanın çapak üretmesini engelliyecektir. çünkü gözle görülmeyen kılcal çatlakların içini doldurmaktadır ve sürtünmeyi en az %40 rahatlatan bir katkı bu diğer katkılara nazaran biraz tuzlu bir rakamı var fakat cvt gibi parçalar arası uyum sıkıntısı çeken prototip gearbox(şanzıman kutusu)lar ancak katkı maddeleri ile ileriye dönük sıkıntı çıkarması engellenebilir ilgili link: http://www.petboy.com.tr/motosilk.htm Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201213 yıl comment_140432 Gökhan bey,sonuç ne oldu acaba? sorun çıktı mı takrardan Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın