Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gökhan Timur

Üye
  • Toplam İleti

    91
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gökhan Timur tarafından yazılan her şey

  1. Aır wick veya konfort sprint gibi içinde itici gaz bulunmayan bir oda parfümünü akşam aracınızdan çıkarken araç içine bir kere sıkıp aracınıza binerken biraz havalandırınca her hangi bir rahatsızlık hissetmeden aracınızdaki kötü kokuyu giderebilirsiniz.
  2. omsa tunıngde şu ürün var. konsolun arkasındaki göze geçme olarak kullanılıyor.daha önce kullanan varsa yorum alabilirmiyiz http://www.omsatuning.com/Yeni-FORD-FOCUS-Kol-Dayama-Alt-FiberUst-Abs-Suni-Deri-Siyah-2011-Sonrasi,PR-10379.html
  3. Mertolbey son öğrendiğim verilere göre benzini 1.45 tl gibi bir rakamdan ihraç ediyolar.bunun karşılığındada 160 küsürlerden motorin ithal ediyolar buda cari açıkta çok büyük bir yer tutuyor.Ayrıyetten tüpraş tamamen özel bir kuruluş değil.yüzde 50 devlet payı devam etmekte.çama yönetim koçta.
  4. Bizim ülkemizde vergiden para toplamak işin kolay tarafı olduğundan hep bu yola gidiliyor. Bildiğim bazı şeyler bana garip geliyor. Ülkemizde yıllık 17-20 milyon ton civarı motorin, 1.5-2 milyon ton arasıda benzin tüketiliyor.Yalnız bizim rafinerilerimizin üretiminin %40'ı motorin, %60'ı benzin olarak gerçekleşiyor.Bu üretim miktarlarıyla motorin tüketimimize yetmiyor benzin ise fazla geliyor.Böyle olunca benzin fazlamızı 1.80 tl gibi rakamlardan ihraç ediyoruz ama yüklü miktardada motorin ithal ediyoruz. Bunları göz önünde bulundurarak tüpraş genel müdürünün hazırlayıp enerji bakanlığına verdiği teklif çok mantıklı geliyor.teklif şöyle motorinin vergisini 9 kuruş artırıp benzinin vergisini 60 kuruş düşürerek toplamda aynı vergiyi alıp benzin sarfiyatını artırarak,motorin ithalatını düşürüp bu konudaki dışa bağımlılığıda birazdaha azaltmak. Durum böyle olursa biz araç sahipleride yeni araç aluırken daha pahalı ve bakım masrafları daha yüksek olan dizel araçlar yerine benzinli araçları tercih ederken çekinmeyiz.Tabi bu bazı kesimlerin işine gelirmi bilinmez.
  5. Kendimin değil ama abimin tecrübesini aktarayım.Abim istanbulda hatlı minübüs işletiyor ve yakıtı opet kullanıyor.Bir sohbetimizde neden shell kullanmadığını sordum bana günlük %5-10 civarı sarfiyatının arttığını söyledi.her gün aynı koşullarda ve mesafede araç kullandıklarından akşam ceplerinden çıkanı takip edebiliyorlar.
  6. Arkadaşlar şu anda total ve shell in ortak kullandıkları akaryakıt depolama tesisinden shell firmasına ait depolardan totalın aldığı 3100 ton motorini totalın başka bşir depolama tesisine götürmek üzere yükleme yapıyoruz.Yani shelin yakıtını total istasyonlarında satılmak üzere başka tesise taşıyoruz. Bu durum bazen tam terside olabiliyor totalın malı shell istasyonlarında satılabiliyor veya opet ürünleri opet tesislerinden satın alınıp diğer firmaların istasyonlarında kullanıcıya sunulabiliyor. Bu mal takası tüm firmalar için geçerli.Doğal olarak hemen hemen tüm firmalar aynı yakıtı satıyor diyebiliriz.
  7. Yakışmış.Aklımdaki şeylerden biriydi, bu kadar oturacağını tahmin etmiyodum.görmek iyi oldu.keyifli sürüşler.
  8. Haziran/2012 aynısının şeker kırmızısı 47.000 tl
  9. Aslında sistem çok güzel kesintisiz artış sağladığından ekonomik ve konforlu. Yalnız yağdan ve yağlamanın sağlıklı devamlılığını sağlamadaki zorluklardan dolayı sorunlar yaşatması avantajını kaybetmesine neden oluyor.yoksa 200000 km. sıkıntısız kullananlarda var. Kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli şey soğuk.
  10. Ben fordun CVT kullandığını bilmiyordum.Böylece benim yanlış veya eksik bildiğim bir şey düzeltilmiş oldu.Bunlar için forumlarda paylaşım yapıyoruz.
  11. Bunu bilmiyordum.6 aylık Ford kullanıcısıyım. Nissan almayı düşünmüş ve o zaman CVT üzerine kısa bir araştırma yapmıştım. Ancak sistemin yakın gelecekte piyasaya hakim olacağı düşüncesindeyim. Otomatik şanzıman kullanıma hava şartlarına ve beslendiği enerjiye çok hassas bir sistem.
  12. Ben arıza yapmaz demedim. Yeni otomatik ile CVT arasındaki temel farkı anlatmaya çalıştım. Ford da kullanılan CVT bu bildiğimiz Nissan da kullanılan teknoloji ile aynımı.
  13. Merhaba yeni nesil robotik şanzımanların dsg,edc,powershift(ford) ve benzeri şanzımanların kullanıma bağlı olarak kronik arızalar yaşattığı doğrudur.Yanlız bir yanlış bilgiyi düzeltmek isterim bu şanzımanların hiç biri CVT değildir. CVT şanzımanlarla diğer otomatiklerin çalışma şekiller i birbirlerine hiç benzemez. Otomatik şanzımanlar kademeli yani vites geçişli artışlar yaparken CVT de vites geçiş olayı yoktur kesintisiz devir artışı sağlar. Cvt aslen ufak vespa tarzı motorlarda kullanılan ama sonyıllarda otomotiv sektöründe kullanımı hızla artmaya başlayan çok kullanışlı bir sistemdir.
  14. Benim aracımdada cam etrafındakimplastik aksaamda leke oluyor.Ama sudan kaynaklandığını düşünüyordum.bende servise göndericem. Kireç lekesine gelince Ayvalıkta yaşıyorum ve buraların suyu aşırı kireçli.Bundan önceki aracımda çok fazla leke oldu.Benim yıkamacı sirkeli suyla yıkadı aracı leke meke kalmadı sonrada cila attı süper oldu.Ama sirkeden sonra arabayı bol suyla durulamakta fayda var.
  15. Benim aracında ön alt tarafından arasıra bir lakırtı geliyor.Servise gitmeyi düşünüyorum.
  16. Zaten bir motorun uzun ömürlü olması için özellile dizellerde uygun yağ kulalnımı,motor ayarlarının(özellile timing) uygun aralıklarla kontrol edilmesinde büyük fayda var.Tabi kişilerin sürüş tarzları burda çok önemli bir noktaya oturuyor.
  17. Bu tür kıyaslamalarda motorun ana parçalarından çok donanımlarının durumuna bakmak daha doğru olur kanısındayım.Turbo charger,yakıt pompası,enjektör benzeri parçalar kullanıcıyı daha fazla üzecek şeylerdir.
  18. Doğru söylüyosun sonuçta KKTC avrupa tarafından tanınmıyor.Sisteminde buna göre yapılması normal.
  19. Olaya öyle bakınca çözüm çok.Ama merak ettiğim bu büyük üretici kim.
  20. Aynen öyle aracı aldın yurt dışına çıkıyosun nav tırt.
  21. Biraz önce hürriyette okuduğum bir haberi paylaşmak istedim. Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden biri, araçlardaki navigasyonda Kıbrıs'ı tek parça olarak gösterince kriz çıktı. Harita Genel Komutanlığı onaylamadı.Şirket çareyi Türkiye dışında tüm dünyayı navigasyondan silmekte buldu. Olay ilginç değil ama çözüm çok ilginç geldi bana.
  22. iti köpeği sokağa salıp profları,vekilleri,generalleri içerde tutarsan daha çok olay olur böyle.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.