Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bakımdan 4000Km Sonra Yağı Değiş Uyarısı ???

Featured Replies

Solved by Ümit Vaysaloğlu

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar biraz daha açıklayıcı bilgi verir misiniz?

1)Kontak hangi konuma getirilmeli(I-II-III ?)

2)fren ve gaz pedallarına hangi şiddette basmalıyız?dip gaz mı mesela?

3)ne kadar süre bu pozisyonda beklemeliyiz?

Bunlara cevap verirseniz benzer durumdaki arkadaşlar için daha sağlıklı olacaktır.Cevaplarınızı bekliyorum

1-yağ ve akü ışıklarının yandığı konum

2- ikiside sonuna kadar( dip gaz)

3- ekranda uyarı çıkıyor zaten....

• Yanıt 83
  • Görüntüleme 93,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Bu gün benim de başıma geldi,  Aracım 37000 km ye geldi.  30,000 bakımını Çorum Evlüce otomotiv de yaptırmıştım. Bu gün uyarı geldi. Acayip sinirlendim yalnız. Çünkü en yakın servis 120-130

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Aklınızda bulunsun 10.000 km'de bir motor yağı değiştirmenin motor sağlığına bir etkisi olmaz, olsa olsa gittiğiniz servisin finans durumuna olumlu bir katkısı olur, sizin de bütçenize zarar verir. 

• Tam heyecanla ben cevaplayacaktım ki Ümit açık ve anlaşılır biçimde yanıtlamış...:)):: Bende servis yönlendirmesi ile tatildeyken reset atmıştım.....

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar biraz daha açıklayıcı bilgi verir misiniz? 1)Kontak hangi konuma getirilmeli(I-II-III ?) 2)fren ve gaz pedallarına hangi şiddette basmalıyız?dip gaz mı mesela? 3)ne kadar süre bu pozisyonda beklemeliyiz?   Bunlara cevap verirseniz benzer durumdaki arkadaşlar için daha sağlıklı olacaktır.Cevaplarınızı bekliyorum

Benim aracımın donanımı titanium olduğu için kontak konumu diye bir şey yok.

Ancak tahminim,

1- Gaza ve frene sonuna kadar basıp

2- Basılı haldeyken kontak sıfır konumundayken göstergedeki ışıkları vs yakıncaya kadar açın.

3- bekleyin (5-10 sn. kadar) ve oil reset gibi bir yazı çıkması gerekir.  

Yanıtlama zamanı:

Benim aracımın donanımı titanium olduğu için kontak konumu diye bir şey yok.

olmaz olurmu, 3 konumu var

1 kapalı

2 kontak açık

3 marş

:) yani debriyaja basmadan düğmeye basınca 2 konumuna almış oluyorsun veya stop ettirince 2 konumunda kalmış oluyor. zaten normal kontakta marş sonrası 2 konumuna döner :)

bu işlem içinde 2 konumu lazımdır diye düşünüyorum yoksa deli gibi bağıracak araba :) 

Yanıtlama zamanı:

Ben bunların hepsini harfiyen uyguladığım ve defalarca denediğim halde niye hala başaramadım :) bendemi bir sorun var yoksa aracın yazılımındamı...

Yanıtlama zamanı:

Sabırla denendi ve başarıldı :)

Önce kontağı ışıkların yandığı evreye getirdim.Sonra önce Fren ardından gaza sonuna kadar bastım.(dip gaz)..en az 10 sn felan bekledim.Ekranda oil reset yazısı çıktı ama direksiyonun solundaki ok tuşuna basmam yönünde bir komut alamadım bende bastım yazıda bi değişiklik olmadı biraz daha pedallara basılı tuttum ve bıraktım.Artık motor yağı değişim zamanı diye bir uyarı almıyorum.Sanırım oldu.:).Teşekkürler yol gösteren arkadaşlara

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bence bir telefon açin ustaya sorun. Belki de sizde farklidir bilemezsiniz. En azindan bur sorun olursa allah korusun arac yatak sarar yag lambasi yakar vs sorunluluk serviste olur.

Yanıtlama zamanı:

Bence bir telefon açin ustaya sorun. Belki de sizde farklidir bilemezsiniz. En azindan bur sorun olursa allah korusun arac yatak sarar yag lambasi yakar vs sorunluluk serviste olur.

Öyle bi durumda zaten silinmez ve kırmızı yağ lambası yakar. Bu sadece kmye bağlı uyarı.
  • 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

benım araçtada olmuyor bu . kontak aç fren gaz yazı falan gelmıyor. baya bir denedim ama yazı falan gelmiyor.

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aynı sorunu 2011 Focus 2 den yaşadım ve Ümit abinin dediği yolu izledim hiç sorunsuz bir kerede hallettim. Bende teşekkür ederim :)

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Teşekkürler Ümit, forumda aramayla postu buldum. tatbik ederek sorunu çözdüm. kolaylıklar.

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar araç 2014 focus tdı style  ortalama 3-4 ayda bir sürekli yağ değişim uyarısı veriyor. serviste bir sorun olmadığını söylüyorlar. yaklaşık 7 kez uyarı kapattılar. 

aracı yüksek devirle  en az 15-20 dakika kullanmamı istiyorlar.  şehir için dur kak kullandığı için böyle bir uyarı çıkıyor dediler. 

uzun yol kullanmamı istiyorlar. Mantıklı bir açıklaması nedir sizce

• Yakup Ç. A., bu konuyu kilitledi
  • 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Focus 3 titanyum start stop için yazıyorum.

1- debriyaja basmadan starta basın.

2- gaz ve frene aynı anda sonuna kadar basılı tutup herhangi bir uyarı beklemeden

3- direksiyon üzerinde sağ taraftaki ok tuşuna basın. İşlem tamam. 

Fren ve gaza bastıktan sonra uyarı beklemeden ok tuşuna basacaksınız.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.