Fazıl Arslangiray Oluşturma zamanı: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Temmuz 3, 2012 Bana tarif edebilecek bir arkadaşımız var mı bu ecomode ayarlanıyor mu nasıl ayarlanıyor bir türlü beceremedim:S 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tamer Tekin Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2012 forum sayesinde yeni bir şey daha öğrendim :-) 7 aydır kullanıyorum arabayı, böyle bir şeyden haberim bile yok, en iyisi ben şu kitapçığını okuyayım aracın bir zahmet :-) 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Fazıl Arslangiray Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2012 İlk mesajımda göstermiştim. Hayırlı olsun yakup modum ben onada bakmıştım bulamamıştım heryerine baktım ama bulamadım:) sonradan birden buldum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2012 kullanım durumuna göre yapraklar siliniyor da hatta sanırım... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Arkadaşlar ufak bi soruyla giriş yapabilirim dimi Uzun yol ekonomik kullanım için hangi hızı ve vitesi önerirsiniz mesela 85km/h 6. vites uygunmudur? yada 80 km/h hızda 5. vites dahamı ekonomiktir? 80 km/h nın altına düşmemek kaydıyla hangi hız,hangi vites ekonomktir. Sorumun altında yatan sebeb ecomode herşey tamam 5 yaprak full fakat hız olarak 3 yaprak dolu,80-85 km/h dı ortalama hızım,biraz daha hızlı gitsem dahamı ekonomik olurdu acaba? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 7.07.2012 - 14:51 tarihinde, Alper Albayrak yazdı: Arkadaşlar ufak bi soruyla giriş yapabilirim dimi Uzun yol ekonomik kullanım için hangi hızı ve vitesi önerirsiniz mesela 85km/h 6. vites uygunmudur? yada 80 km/h hızda 5. vites dahamı ekonomiktir? 80 km/h nın altına düşmemek kaydıyla hangi hız,hangi vites ekonomktir. Sorumun altında yatan sebeb ecomode herşey tamam 5 yaprak full fakat hız olarak 3 yaprak dolu,80-85 km/h dı ortalama hızım,biraz daha hızlı gitsem dahamı ekonomik olurdu acaba? Anlık tüketimde ikisine de birazcık bakıverirsen o anki koşula göre bulabilirsin aslında.. Devir olarak 1700 civarını çok da düşme yani 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Anlık tüketimde ikisinede birazcık bakıverirsen o anki koşula göre bulabilirsin aslında.. Devir olarak 1700 civarını çok da düşme yani Anlık tüketim yol şartlarına göre çok değişgenlik gösteriyor,6. vites 1700 devir falan en ekonomik kullanım diyebilriiz yani,teşekkür ettim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bekir B. Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Arkadaşlar ufak bi soruyla giriş yapabilirim dimi Uzun yol ekonomik kullanım için hangi hızı ve vitesi önerirsiniz mesela 85km/h 6. vites uygunmudur? yada 80 km/h hızda 5. vites dahamı ekonomiktir? 80 km/h nın altına düşmemek kaydıyla hangi hız,hangi vites ekonomktir. Sorumun altında yatan sebeb ecomode herşey tamam 5 yaprak full fakat hız olarak 3 yaprak dolu,80-85 km/h dı ortalama hızım,biraz daha hızlı gitsem dahamı ekonomik olurdu acaba? Alperim ben uzun yolda şartar uygunsa 80km de 6.vites le devam ediyorum...önce yoncanın tüm yapraklarını sonrada şampiyonlar liği şampiyonu ilan ediyor....tabii zaman zaman bu hıza sadık kalamadığım oluyor....ama inan çok ekonamik oluyor.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 7.07.2012 - 14:54 tarihinde, Alper Albayrak yazdı: Anlık tüketim yol şartlarına göre çok değişgenlik gösteriyor,6. vites 1700 devir falan en ekonomik kullanım diyebilriiz yani,teşekkür ettim. Misal ben daha 60 km/h ile giderken bile 5. vitesee atıyorum... zaten 5 ileri Dersin tabi maksimum tork'una göre düşünebilirsin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Alperim ben uzun yolda şartar uygunsa 80km de 6.vites le devam ediyorum...önce yoncanın tüm yapraklarını sonrada şampiyonlar liği şampiyonu ilan ediyor....tabii zaman zaman bu hıza sadık kalamadığım oluyor....ama inan çok ekonamik oluyor.... Bende senin dediğine yakın kullanıyorum ama sanki biraz daha hızlansam daha ekonomik olurmu acaba diye bişeyler içimi kemiriyor ondan sorayım dedim,dün gidiş dönüş toplam 130 km yol yaptım,başlangıç soğuk motor,aynı şekil dönüş başlagıcıda soğuk motor,kısa mesafe şehir içi.3 kişi ,inişli çıkışlı yolda 4.4 lt ortalama yakıt tutturdum.(abartıyorum galiba daha ekonomik olabilirmi acaba diye) ama hız yaprakları 3 te kaldı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2012 Uzun yol ekonomik kullanım için hangi hızı ve vitesi önerirsiniz mesela 85km/h 6. vites uygunmudur? yada 80 km/h hızda 5. vites dahamı ekonomiktir? 80 km/h nın altına düşmemek kaydıyla hangi hız,hangi vites ekonomktir. Sorumun altında yatan sebeb ecomode herşey tamam 5 yaprak full fakat hız olarak 3 yaprak dolu,80-85 km/h dı ortalama hızım,biraz daha hızlı gitsem dahamı ekonomik olurdu acaba? Birinci kural, ne kadar yüksek devir, o kadar çok sürtünme, ısı üretimi ve artmış tüketim İkinci kural, ne kadar hız o kadar fazla hava/rüzgar direnci, o kadar fazla tüketim. Üçüncü kural, ne zaman ki yük binecek (araba, sollama, rampa tırmanma) maksimum tork düzeyine yakın devirde olacaksın. Özetle, olabildiğince düşük devirle olabildiğince yavaş. Dizellerin 1500 dd altında bir miktar bayılma eğilimi olacağından >1500 dd, < 2000 dd arası iyidir, hız ise tamamen sabrına bağlı, dizelde 6.vites 1500-1700 dd aralığı 80-90 km/h hız verir ki ekonomi öncelikte en makul seçenek olur, yük bindireceksen geçici vites küçültülebilir. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Birinci kural, ne kadar yüksek devir, o kadar çok sürtünme, ısı üretimi ve artmış tüketim İkinci kural, ne kadar hız o kadar fazla hava/rüzgar direnci, o kadar fazla tüketim. Üçüncü kural, ne zaman ki yük binecek (araba, sollama, rampa tırmanma) maksimum tork düzeyine yakın devirde olacaksın. Özetle, olabildiğince düşük devirle olabildiğince yavaş. Dizellerin 1500 dd altında bir miktar bayılma eğilimi olacağından >1500 dd, < 2000 dd arası iyidir, hız ise tamamen sabrına bağlı, dizelde 6.vites 1500-1700 dd aralığı 80-90 km/h hız verir ki ekonomi öncelikte en makul seçenek olur, yük bindireceksen geçici vites küçültülebilir. Teşekkürler Cem abi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 80km ile de yol bitmiyor. Uzun yolda 100 civarı sabredebilirsen hem ekonomik hemde radar sıkıntısı nispeten az. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Fazıl Arslangiray Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Tekrar merhaba arkadaşlar BEYAZ ANKA powershiftte ecomode u görünce yine aklıma soru işareti düştü. bu ecomode u bilgi ekranında seçtikten sonramı sana notlar vermeye başlıyor. ben ecomode u karıştırıken bulmuştum ama hiç ekranımda şampiyon iyi kötü bişiler yazmadı. şehirlerarası sürüşte 3.4lere 3 lere düştüğümdede ekrana bişi cıkmadı benim ecomode süslük mü acaba Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Tekrar merhaba arkadaşlar BEYAZ ANKA powershiftte ecomode u görünce yine aklıma soru işareti düştü. bu ecomode u bilgi ekranında seçtikten sonramı sana notlar vermeye başlıyor. ben ecomode u karıştırıken bulmuştum ama hiç ekranımda şampiyon iyi kötü bişiler yazmadı. şehirlerarası sürüşte 3.4lere 3 lere düştüğümdede ekrana bişi cıkmadı benim ecomode süslük mü acaba Algılayamamıştır araç. 3lt nedir yahu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2012 Ecomode, 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Fazıl Arslangiray
Bana tarif edebilecek bir arkadaşımız var mı bu ecomode ayarlanıyor mu nasıl ayarlanıyor bir türlü beceremedim:S
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
14
13
12
11
Popular Days
Tem 4
22
Ağs 6
18
Mar 26
8
Mar 15
8
Top Posters For This Question
Yakup Ç. A. 14 posts
Fazıl Arslangiray 13 posts
Cem Boneval 12 posts
Ozan Kar 11 posts
Popular Days
Tem 4 2012
22 posts
Ağs 6 2013
18 posts
Mar 26 2015
8 posts
Mar 15 2014
8 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Sabah sabah gene biraz açıklayıcı bilgi yazmak geldi içimden.... Ecomode nedir diye sorulmuştu... Ecomode ekonomik kullanım ile ilgili geniş çaplı bir verit tabanından elde edilmiş verilerle
Yakup Ç. A.
Siz ayağınızı kontrol ediyorsunuz yani vites değiştirme ikazına göre vites değişikliği yaparsanız buna uymuş oluyorsunuz, yapmazsanı uymamış oluyorsunuz. Kitapçığınızdan; Nedir ?
ferhat tezcan
Ben eco modu ayarlıyorum arkadaşlar.Hemen tarif edeyim yakıt tüketim ortalaması ekranını açıkken sağa doğru basıyorsunuz ve size üç adet seçenek çıkıyor şu an aklımda değil ama dileyen olursa videosun
Posted Images
Bu soruda 161 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap