Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Mk1 1.6 2.0 1.8 En Son Kaç km/h hız'a ulaşır?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Önemli notlar:

1) Ne kadar bilirsen bil; anlatabileceklerin, karşıdakinin anlayabileceği kadardır.

2) İnsanın bazı bildiklerini idrak edebilmesi öngörülemeyen bir zamanda gerçekleşir. Bu durum(öğrenme) kimi zaman kesintisiz bir süreç sonucunda kimi zaman da bir anda, önceden plan yapılmaksızın örnek olaylar(yaşamsal deneyimler) vasıtasıyla ortaya çıkar.

Yaşamınızda travmalar oluşturacak örnek olaylar yaşamamanız dileğiyle...

• Yanıt 67
  • Görüntüleme 20,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

• Serdar yaman
    Serdar yaman

Siz bu kafayla yoğun yağmurdan yoğun bakıma girmediğinize şükredin......

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

olay adrenalin ise çok daha iyi yöntemler var.    ...öyle para yığmak falan da gerekmiyor, her bahar döneminde Türk Hava Kurumu Paraşütçülük kursları açıyor. O kurslara katılıp bröve alana kadar sta

Yanıtlama zamanı:

Aslında sorulması gereken soru ...

... trafikte güven içinde yolculuk yapmak için, kendi canımızı ve yolu paylaştığımız diğer kişileri korumak için hangi hızda gitmemiz gerekir?

İzninizle bir çıkarım yapayım ... ben hızlı bir şoför değilim (en azından trafikte) diyelim ki hızlı bir şoför ile aynı anda marşa bastım ve İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktık. Diğer şoför arkadaş Allah ne verdiyse bastı, ben ise maksimum hız sınırlarına uydum.

Ankara'ya vardığımız zaman aramızda ne kadar zaman farkı olur? Yarım saat'mi? Bir saat'mi? (fazladan tüketilecek yakıttan, adresinize gelecek trafik cezalarından , yolculuk bitminde çekeceğiniz yorgunluk hissinden -adrenalin nedeni ile- veya yol boyu alacağınız ve insanlara yaşatacağınız gereksiz risklerden bahsetmiyorum) eee? Zamanınız bu kadar mı değerli? Zamanınız canınızdan daha mı değerli? Hadi siz canınıza kıymet vermiyorsunuz, ya yoldaki diğer araçlar? Onların içindeki insanlar? 

...yüksek hızda algı/tepki zamanınız kısalır, düşmanımdan ırak olsun ... önünüze bir yaya çıksa? bir çocuk yola fırlasa? trafikteki diğer araçlardan biri saçmalasa ne olacak? Milisaniyeler içinde kaza olup bitecek, siz hala ne olduğunu anlamaya çalışacaksınız.

Otomotiv firmaları araçların aktif ve pasif güvenlik tedbirlerini arttırmak adına her yıl on milyonlarca dolar harcıyor ama hala sorumsuzluk ve/veya düşüncesizlik için bir tedbir alınamadı (ne yazık ki)

...ayıp ... ayıp ...yakışmıyor. 

Yanıtlama zamanı:

Tabii şunu da göz ardı etmemek gerek[emoji2]

İstanbul dan Ankara'ya gidenin isteği ile Ankaradan İstanbul a gitme arzusu heyecanı isteği farklı olacaktır [emoji2][emoji2][emoji2]

Yanıtlama zamanı:

Benim her zaman savunduğum birşey var Türkiye ola ki Avrupa ülkeleri gibi zengin ve satınalma gücü yüksek olsaydı ne olurdu ? düşünsenize bu gençlerin altında BMW M3'ler, Mercedes AMG'ler, Porche vs.. Kawasaki'ler, Suzuki Hayabusalar.... Allah biliyor da vermiyor bu ülkeye o imkanları, düşünsenize öyle bir durumu, vay halimize :)

Yanıtlama zamanı:

Benim her zaman savunduğum birşey var Türkiye ola ki Avrupa ülkeleri gibi zengin ve satınalma gücü yüksek olsaydı ne olurdu ? düşünsenize bu gençlerin altında BMW M3'ler, Mercedes AMG'ler, Porche vs.. Kawasaki'ler, Suzuki Hayabusalar.... Allah biliyor da vermiyor bu ülkeye o imkanları, düşünsenize öyle bir durumu, vay halimize :)

Böyle olurdu

İmrenilesi değil ibret alınası bir videodur, şansını çok zorlayan mevlasına kavuşur.

Yanıtlama zamanı:

olay adrenalin ise çok daha iyi yöntemler var. 

...öyle para yığmak falan da gerekmiyor, her bahar döneminde Türk Hava Kurumu Paraşütçülük kursları açıyor. O kurslara katılıp bröve alana kadar statik atlayış yaparsanız bir sonraki adımda Skydive'a geçebilirsiniz. İkinci kursun sonundan itibaren serbest düşüş denemenize izin veriyorlar diye hatırlıyorum. (yanılıyorsam lütfen düzeltin) Her ikisini de denemiş biri olarak yarım milyon dolarlık araçla pistte gazlama veya Skydive arasında seçim yap deseler bir kalp atışı kadar düşünmeden Skydive'ı seçerdim. 1,5 - 2 kilometre boyunca düşmenin verdiği adrenalin ayağınızdaki botları tepeleme dolduracak kadarsa araba gazlama onun yanında ancak çay kaşığı ile tarif edilebilir.

...hadi canım diyenlere serbest düşüş hız rekorunun 1,300km/h'yi aşkın olduğunu ve daha ilk bin metre'de 900 km/h'i aştığınızı belirtmek isterim.  üstelik bu tür sporlarda kimsenin canını / malını (kendiniz hariç) tehlikeye'de atmıyorsunuz.

Kuşkusuz benimkisi sadece bir örnek, trafiğe çıkıp gazlamaktan çok daha etkili eğlence ve adrenalin yöntemleri varken bazı insanların sergilediği umarsızlık, düşüncesizlik, bencillik resmen kafamın tasını attırıyor. Yıllardır bu işi yani arabacılığı profesyonel şekilde yapan birisiyim ve bu güne kadar en az üç tane "bana bir şey olmaz" diyen hızlı şoförü, daha doğrusu onlardan arta kalanı arabalarının hurdalarından çıkardım. 

Sonuç : Geberecesen bana uyar kardeş, ama bunu başkalarına zarar vermeden yap. 

Yanıtlama zamanı:

olay adrenalin ise çok daha iyi yöntemler var. 

...öyle para yığmak falan da gerekmiyor, her bahar döneminde Türk Hava Kurumu Paraşütçülük kursları açıyor. O kurslara katılıp bröve alana kadar statik atlayış yaparsanız bir sonraki adımda Skydive'a geçebilirsiniz. İkinci kursun sonundan itibaren serbest düşüş denemenize izin veriyorlar diye hatırlıyorum. (yanılıyorsam lütfen düzeltin) Her ikisini de denemiş biri olarak yarım milyon dolarlık araçla pistte gazlama veya Skydive arasında seçim yap deseler bir kalp atışı kadar düşünmeden Skydive'ı seçerdim. 1,5 - 2 kilometre boyunca düşmenin verdiği adrenalin ayağınızdaki botları tepeleme dolduracak kadarsa araba gazlama onun yanında ancak çay kaşığı ile tarif edilebilir.

...hadi canım diyenlere serbest düşüş hız rekorunun 1,300km/h'yi aşkın olduğunu ve daha ilk bin metre'de 900 km/h'i aştığınızı belirtmek isterim.  üstelik bu tür sporlarda kimsenin canını / malını (kendiniz hariç) tehlikeye'de atmıyorsunuz.

Kuşkusuz benimkisi sadece bir örnek, trafiğe çıkıp gazlamaktan çok daha etkili eğlence ve adrenalin yöntemleri varken bazı insanların sergilediği umarsızlık, düşüncesizlik, bencillik resmen kafamın tasını attırıyor. Yıllardır bu işi yani arabacılığı profesyonel şekilde yapan birisiyim ve bu güne kadar en az üç tane "bana bir şey olmaz" diyen hızlı şoförü, daha doğrusu onlardan arta kalanı arabalarının hurdalarından çıkardım. 

Sonuç : Geberecesen bana uyar kardeş, ama bunu başkalarına zarar vermeden yap. 

Sen kitap yaz ben okuyayım abi, o derece yani :)

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

aşırı hız sonuçunda ALLAH KORUSUN siz ölürseniz intihar, karşıdan birinin ölümüne neden olursanız cinayet.

1.şıkta sadece öbür tarafta cevap verirsiniz (verebilirseniz!) 2.şıkta hem burada hem orada cevap verirsiniz!

hey yıl yüzlerce kişiyi kaybettiğimiz trafik kazaları neden oluyor acaba?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.