Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 20197 yıl comment_507008 7 saat önce, Yunus Emre Öztürk yazdı: Bu durumda GPS ya da aracın gösterdiği değerin en az biri hatalı olur. Aynı yolu gidip hız farklı çıkıyorsa, zaman da farklı olmalı teorik olarak ama aynı araç olduğundan zaman da sabit. (x=v.t ?) sabit hız varsayıyorum. araba gerçek hızı biliyor ama sürücüye olduğundan daha yüksek gösteriyor. yani mesafe hesabını gerçek hız ile yapıyor. eski cmaxte ortalama hızı sıfırlayınca bir süre gerçek hızı gösteriyordu, birde yine eski cmaxte gauge menude gerçek hızı gösteriyordu diye hatırlıyorum. GPSte x=vt olarak hesaplıyor tabi ki ama doğruluk payının artması için bağlantı kalitesinin iyi olması gerekiyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 20197 yıl Yazar comment_507010 5 saat önce, Fikret Ö. yazdı: Sorun büyük ihtimalle sizin telefonda olabilir. Zaten normal olan 96 - 97 olmalı. Zaten iki aracında km sayacının aynı oranda yüksek gösterme ihtimali oldukça düşük. Telefondan kaynaklı olduğunu düşünürsek eğer hem benim telefonum mevcut hızı yüksek ölçüyor hem de deneme yaptığım diğer 4 aracın göstergeleri de olması gerekenden oldukça yüksek gösteriyor.. 3 saat önce, Mehmet Demir yazdı: iphone ların haritaları iyi değil, demek ki gps de.. bildiğim kadarı ile iphonelu çoğu arkadaş google haritaları kullanıyor... siz ölçümü iphone harita mı yoksa google ile mi yaptınız? çevremde çok iphone lu arkadaş var, uzun yolda kaybolanda ? lastik orjinal olupta göstergeden hızlı giden araba hiç duymadım.. yollarda hız göstergeleri var digital, hızınızı gösterip yavaş gidin der.. oraya göre 2, gps e göre 3-4 km eksik benim 1.0 Ölçümleri hem yandex haritalar ile yaptım hem de farklı speedometer uygulamaları ile.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 20197 yıl comment_507025 05.07.2019 - 13:56 tarihinde, Hüseyin Uyar yazdı: Belirttiğiniz excele nasıl ulaşabilirim? Birde örnek vermek gerekirse 6.vites 2000 devirde göstergeler 108-110 arası birşey gösteriyor, buradan yola çıkabiliriz belki Kopyasını oluşturup kendim aracınızın şanzıman oranlarını girerek hesaplayabilirsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 20197 yıl Yazar comment_507038 3 saat önce, Mertcan Çelik yazdı: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BZ_la3Hub1dc-RSNGij7g3w9MXQ82z0o/edit#gid=2019570957 Kopyasını oluşturup kendim aracınızın şanzıman oranlarını girerek hesaplayabilirsiniz. Teşekkürler, ancak linke tıkladığımda erişim izni istiyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 20197 yıl comment_507044 2 saat önce, Hüseyin Uyar yazdı: Teşekkürler, ancak linke tıkladığımda erişim izni istiyor Şuradan indirip değiştirebilirsiniz: 15.07.2014 - 21:50 tarihinde, Cem Boneval yazdı: Genel geçer tablo https://www.dropbox.com/s/ztst4lvz68e9kfn/devir-hiz.xlsx veya https://drive.google.com/file/d/0B8UPPqjJ7qWTWGxXOFhQSWpNV1k/edit?usp=sharing Buraya da ekledim buradan indirdiğim excel'i devir-hiz.xlsx Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 20197 yıl comment_507045 Bölünmüş yollarda 120 hız sabitleyici ile giderim sürekli. Çok defa hızımı hiç değiştirmeden radarın yanından geçmişliğim vardır ama hiç ceza gelmedi. Aracım 1.5 tdci Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 20197 yıl comment_507127 06.07.2019 - 01:07 tarihinde, Ozan Kar yazdı: araba gerçek hızı biliyor ama sürücüye olduğundan daha yüksek gösteriyor. yani mesafe hesabını gerçek hız ile yapıyor. eski cmaxte ortalama hızı sıfırlayınca bir süre gerçek hızı gösteriyordu, birde yine eski cmaxte gauge menude gerçek hızı gösteriyordu diye hatırlıyorum. GPSte x=vt olarak hesaplıyor tabi ki ama doğruluk payının artması için bağlantı kalitesinin iyi olması gerekiyor. Peki arabadaki yakit hesaplamasi gercek hiza goremi gosterge hizina goremi yapiliyor? Ornegin katalog verisine gore 90km/h ile giden bir araba farzedinki 5 lt mazot yakiyor. Bu 90 aslinda 90 degilki o zaman araba mesela 86-87 ile giderken 5 lt yakiyor gercek 90 ile gidildiginde (gosterge 93-94 vs. olacaktir) arac biraz daha fazla yakmis olmazmi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 20197 yıl comment_507129 05.07.2019 - 19:03 tarihinde, Fikret Ö. yazdı: Ölçüm hep aynı GPS cihazı ile mi yapıldı? Gerçi mutlaka değişik cihazla da yapılmıştır ama bahsedilmediği için bir hatırlatayım dedim. Ben de GPS chazı olarak cep tel kullanıyorum. IGO kurulu. 115 km hıza sabitleyince devir 2000 de sabitleniyor ve GPS 112 falan gösteriyor. İki araçta da olaması biraz ilginç olmuş. GPS i bilmem ama tam 2000 devirde bizim araçlar 109 km hız yapıyor,yani dijital göstergede öyle gösteriyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 20197 yıl comment_507131 2 saat önce, Eser Ekinci yazdı: Peki arabadaki yakit hesaplamasi gercek hiza goremi gosterge hizina goremi yapiliyor? Ornegin katalog verisine gore 90km/h ile giden bir araba farzedinki 5 lt mazot yakiyor. Bu 90 aslinda 90 degilki o zaman araba mesela 86-87 ile giderken 5 lt yakiyor gercek 90 ile gidildiginde (gosterge 93-94 vs. olacaktir) arac biraz daha fazla yakmis olmazmi Katalog verileri 90 ile giderken 5 lt yaktığını söylemiyor hocam ? Burada çok fazla etken var araç da tahmini olarak hesaplama yapıyor sadece hız vs değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 9, 20197 yıl comment_507185 20 saat önce, ANIL Ö. yazdı: GPS i bilmem ama tam 2000 devirde bizim araçlar 109 km hız yapıyor,yani dijital göstergede öyle gösteriyor. Olabilir aslında dijital göstergeden bakmadım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 20197 yıl comment_507718 Ben de de böyle bi problem var en az 5km eksik gösteriyor eminim Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 20197 yıl comment_507892 16.07.2019 - 15:42 tarihinde, Caner YC. yazdı: Ben de de böyle bi problem var en az 5km eksik gösteriyor eminim Bu bahsettiginiz bir problem veya ariza degil. Bundan onceki arabamdada (opel vectra c elegance) ayni olay vardi.Balikesir -Manisa arasi iki aracla arkali onlu giderken ben 100 km hiza ayarli hiz sabitleyici ile yol alirken clio aracla takip eden arkadas hep 95 ile gittigimi hizimin hic artmadigini kendisinin takipte kaldigi anlarda hic zorlanmadigini hayranlik duydugunu belirtmisti.simdiki arabamda 2012 focus titanyum dizel.bundada ayni durum var.hatta 2 gun once manisa-kahramanmaraş arasinda 1000km yol geldim. Multimedyada navi gezinti modu acikti. 70 ibre hizina karsilik gps 68, 85 ibre hizina karsilik gps 81 gosteriyordu. Hiz sabitleyiciyi 115 km ye ayarladigimda gps 109-110 arasinda gitti geldi. Pozanti otobanina girdigimde 125 km ayarladagimda gps ekrani 119 km gosteriyordu.bu duruma takilmadan hatta hiz koridoru uygulamasi yapilan yerde ibreyi dikkate alarak gitmeniz cok.daha guvenli bir seyir sürati verecektir. Temmuz 18, 20197 yıl Eser Ekinci tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 18, 20197 yıl comment_507896 geçenlerde test menü açık kullandım arabayı.. 1.0 eb için devir kadranda 750-800 iken test menüde 900..yaklaşık 100 devir eksik kadran.. hızda sorun yok.. kadranla test menü aynı.. genel anlamda ise araba hızı kadran hızından 3-4 km kadar eksik.. Temmuz 18, 20197 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın