Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 20187 yıl comment_490614 16.12.2018 - 19:09 tarihinde, Mehmet Şükrü Altunok yazdı: DÜn araca enjektör ve yakıt temizleyici ve partikül filtre temizleyici kattım depoya ve depoyu fulledim Bugün 4. Viteste 3500 devirde en az 1 saat çevre yolda bastım araca sıkıştırdım ama hiçbir değişiklik olmadı hala aynı araba 4. Viteste 3.500 devirde araba 120 yaptı normalde 2. Ve 3 viteste falan koltuğa yapıştırırdı ama şimdi zerre kımıldatmıyor kafama takılan yol bilgisayarı ne turbo hatası ne motor hatası ne dpf sorunu veriyor yarın bilgisayara bağlatıp baktıracam bir kafama takılan konu bu partikül filtresini temizlemek işe yarar birde sıvısı varmış bunun o bitmiş olabilir mi yoksa bunu iptal mi ettirsek muaneye giderken egzoz ölçümünde sıkıntı yaşarmıyım Enjektör temizleyici ve dpf temizleyiciyi kullandım ama hiç bir etkisini görmedim boş ürünler bana göre. Dpf sıvısı için ben de zamanın da çok araştırdım ama f2,5 kasalar da 2011 modelleri kuru tip dpf imiş. Yani dpf sıvısı yok bizim araçlar da. Zaten sıvılı olsa ve bitse motor arızası diye yol bilgisayarın da uyarı veriyor, şu km ye kadar en az 2-3 defa bitmiş olması gerekirdi zaten. Motordan çok anlamam ama bence de önce bir bilgisayara bağlatın arıza kodu vs var mı baktırın, enjektör değerlerini felan kontrol edin ona göre yol izleyin. Bir de dpf basıncına da bakabilirsiniz forscan programı ile, bildiğim kadarıyla boş bir dpf de rolantide ki basınç değeri 0.4 civarı olması gerek. Değer 3 civarında ise komple tıkanmıştır büyük ihtimalle demişti otokoçta ki ustam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 4, 20197 yıl comment_497333 Ustalar kolay kolay turboyu sökmez. Bunun için Turbo ustasına gitmeniz gerekir. Eğer Turbo'nun içinde yamukluk, çatlak, kurum varsa bu çekişi etkiler... İkinci konu turbo borularında çatlak patlak var mı, buna baktıracaksınız. Boru patlarsa hem çekişten çok düşer, hem de araç çok yakar. 3.cü konu enjektörlerin tıkanması olabilir. Enjektörlere baktırmanız gerekir. Bir de Selenoid valfine baktıracaksınız. Üstünde Pierburg yazan parça. Bunlarında dışında herhangi bir sebep olacağını düşünmüyorum. Ondan sonra bir daha konuşalım. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın