Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Debriyajda Boşluk Hissi Ve Pedalın Yerine Kademeli Gelmesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

baskı balata ya da volant ile ilgili bir sorun olup olmadığını anlamanın daha kesin bir yolunu bilen var mı? (Sökmek haricinde ? )

yokuş yukarı yüksek vites (5 6) 1500 devir civarı gazı kökleyince devir artıyor ancak araba aynı oranda hızlanmıyorsa kaçırıyordur.

tamamen kullanımla alakalı tabi ancak focus 85000deydi, cmax 100000 olmuştur herhangi bir belirti yok.

• Yanıt 49
  • Görüntüleme 34,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• hidrolik merkezlerden yapma ihtimali yüksek. iyi niyet garantisini zannetmiyorum.

• belki fikir verir. havasını almayı anlatıyor.  

• Güncel durum:   Yağlanmış dediğim yerlerdeki yağ, bakımlarda yağ filtresi değişirken filtreden akan yağ. herhangi bir kaçak yok. (zaten hiçbir yağ eksilmesi olmadığından kaçak ihtimali zayıf

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
14 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

yokuş yukarı yüksek vites (5 6) 1500 devir civarı gazı kökleyince devir artıyor ancak araba aynı oranda hızlanmıyorsa kaçırıyordur.

tamamen kullanımla alakalı tabi ancak focus 85000deydi, cmax 100000 olmuştur herhangi bir belirti yok.

Eve dönüşte bu senaryoyu deneyeyim.

Şu an düzde hız/devir oranı her zaman olduğu gibi. 6. Vites, 2000 devir 110km gibi. 

Yanıtlama zamanı:

Bursa ya gitme riskini göze almazdım. İzmir de aracın işini hallet bence. Tek başına olsan neyse çoluk çocuk yolda kalma. 

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
18.08.2018 - 14:53 tarihinde, Kerem Bozdoğan yazdı:

Eve dönüşte bu senaryoyu deneyeyim.

Abi nedir durum, bir gelişme var mı? 

Ben hala ara ara aynı durumu yaşıyorum. Bayram ve sonrasında 2500 km yol yaptım, aynı şekilde devam ediyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 dakika önce, Erdem B. yazdı:

Abi nedir durum, bir gelişme var mı? 

Ben hala ara ara aynı durumu yaşıyorum. Bayram ve sonrasında 2500 km yol yaptım, aynı şekilde devam ediyor.

Bende ara sıra pedal yumuşaması hissediyoeum. Pedal boşalması olmadı bir daha. Bu sabah serin ve yağmurlu hava vardı, sıcaklık hızlı düştü. Pedal yumuşaktı. Yağ değiştirmek var aklımda ilk hamle olarak.

Yanıtlama zamanı:

Çok dengesiz bir durum, bende ara ara nerdeyse dipte kavrama yapıyor. Tam kavramadan tekrar basıp kavrama yapınca düzeliyor bu aralar.

Yazıları okuyunca ben de şüphelendim kaçırma olayından. Arabayı Aralıkta 33.xxx km de aldım şu an 43.xxx km de. 1 ve 2 aşırı hantal, tamam araba ağır motor küçük geliyor vs. biliyorum ama emsalini hiç kullanmadığım için benimki normal mi değil mi bilmiyorum. Acaba bu hantallığın bu durumla da alakası olabilir mi?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
34 dakika önce, Erdem B. yazdı:

Çok dengesiz bir durum, bende ara ara nerdeyse dipte kavrama yapıyor. Tam kavramadan tekrar basıp kavrama yapınca düzeliyor bu aralar.

Yazıları okuyunca ben de şüphelendim kaçırma olayından. Arabayı Aralıkta 33.xxx km de aldım şu an 43.xxx km de. 1 ve 2 aşırı hantal, tamam araba ağır motor küçük geliyor vs. biliyorum ama emsalini hiç kullanmadığım için benimki normal mi değil mi bilmiyorum. Acaba bu hantallığın bu durumla da alakası olabilir mi?

devirde arabanın ivmesine oranla absürd yükselme oluyorsa, hantallık bu şekildeyse baskı balataya yoğunlaşmak gerekir bence. yoksa bence farklı sebebi vardır ya da psikolojiktir.

ben pedaldaki sıkıntı dışında sorun yaşamadım. kavramada sıkıntı olmadı, varsa da ben farkında değilim belki.

Yanıtlama zamanı:

Servise veya ustaya gitmekten nefret ettim artık, çözemedikleri durumların hepsi ya normal ya da bunların hastalığı bu. Sanırım çok titizlenmeden kullanmak en güzeli, çok üzerine düşünce oluyor bunların hepsi.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Garanti bitmeden önce son bir kez daha aynı şikayetle servise bıraktım. 

Bugün telefon geldi ve debriyaj üst merkezinin arızalı olduğu ve garantiden değişeceği söylendi. Umarım bu sorunu çözer.

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
04.10.2018 - 00:03 tarihinde, Erdem B. yazdı:

Garanti bitmeden önce son bir kez daha aynı şikayetle servise bıraktım. 

Bugün telefon geldi ve debriyaj üst merkezinin arızalı olduğu ve garantiden değişeceği söylendi. Umarım bu sorunu çözer.

Üst merkez değişince düzeldi mi?

Dün bir özel serviste mca focus vardı. Hikayesi aynı boşluk ve pedalın yerine gelirken takılı kalması.

Üst merkez, alt merkez ve pedal yayı değişmişler ama düzelmemiş. Pedalı değiştireceğiz diyorlardı. Servis tanıdığım olunca; tam teşhisi koyup sorunu giderince bana haber vermelerini istedim.

Bu aralar yine yapıyor yarıda takılıp yerine geç gelme olayını.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

Üst merkez değişince düzeldi mi?

Değişimden sonra bende tekrarlamadı, düzeldi sanırım. Umarım tekrarlamaz.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşlar bu konuda bahsettiğim sorunum devam ediyor. Çoğunlukla hava soğuk olunca yaşıyor olmak üzere zaman zaman debriyaj kavrama açısından sorun yaratmasa bile pedalı yarıda falan, dibe yakın yerlerde takılı kalma yapıyor(tam basma bırakmayı 100 birim düşünürsek, basıp bıraktığımda 30-35 birim gelip duruyor, sonrasını takılma yaptıktan sonra geliyor). bazen hemen kendi atıp geliyor yerine, bazen de beklemeyip ayakla müdahale ediyorum. zaten dokununca atıyor yerine geliyor kendi.

Fren balatalarını değiştirdiğim servis tanıdığım birine ait. Bizim balatalar değişirken aynı sorundan gelmiş bir Focus vardı. Sırayla üst merkez, alt merkez, pedal yayı değiştirmişlerdi ama çözememişlerdi. O gün pedal değişimi yapacaklardı. Çözdükleri zaman bana haber vermelerini istemiştim.

Bugün tekrar görüştüğümde servisin sahibi olan tanıdığım, problemi volant değiştirerek çözdüklerini söyledi. (baskı balata da değiştirmişler ama volant değişince bunlar değişmeli miydi yoksa bağımsız ayrı bir değişim mi yapmışlar sormadım)

Sorum ise; volant nedir? Ne işe yarar? Debriyaj pedalına böyle bir etki oluşturma ihtimali sizce var mıdır fonksiyonu açısından?

Yani sorunu asıl çözen şey volant değişimi mi olmuş baskı balata değişimi mi olmuş onu anlamaya çalışıyorum.

Bu arada bahsettiğim servis sahibinin bana tavsiyesi; 100k daha kullan konfor açısından sorunun yoksa, bu sorundan dolayı yolda kalmazsın şeklinde oldu.

Sonuçta arabanın kavrama ile ilgili sorunu yok, bundan yana rahatım. Ama yine de pedalla ilgili kök sebep doğru teşhis edilebilirse problemin giderilmesini istiyorum.

Yanıtlama zamanı:
17 dakika önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

Arkadaşlar bu konuda bahsettiğim sorunum devam ediyor. Çoğunlukla hava soğuk olunca yaşıyor olmak üzere zaman zaman debriyaj kavrama açısından sorun yaratmasa bile pedalı yarıda falan, dibe yakın yerlerde takılı kalma yapıyor(tam basma bırakmayı 100 birim düşünürsek, basıp bıraktığımda 30-35 birim gelip duruyor, sonrasını takılma yaptıktan sonra geliyor). bazen hemen kendi atıp geliyor yerine, bazen de beklemeyip ayakla müdahale ediyorum. zaten dokununca atıyor yerine geliyor kendi.

Fren balatalarını değiştirdiğim servis tanıdığım birine ait. Bizim balatalar değişirken aynı sorundan gelmiş bir Focus vardı. Sırayla üst merkez, alt merkez, pedal yayı değiştirmişlerdi ama çözememişlerdi. O gün pedal değişimi yapacaklardı. Çözdükleri zaman bana haber vermelerini istemiştim.

Bugün tekrar görüştüğümde servisin sahibi olan tanıdığım, problemi volant değiştirerek çözdüklerini söyledi. (baskı balata da değiştirmişler ama volant değişince bunlar değişmeli miydi yoksa bağımsız ayrı bir değişim mi yapmışlar sormadım)

Sorum ise; volant nedir? Ne işe yarar? Debriyaj pedalına böyle bir etki oluşturma ihtimali sizce var mıdır fonksiyonu açısından?

Yani sorunu asıl çözen şey volant değişimi mi olmuş baskı balata değişimi mi olmuş onu anlamaya çalışıyorum.

Bu arada bahsettiğim servis sahibinin bana tavsiyesi; 100k daha kullan konfor açısından sorunun yoksa, bu sorundan dolayı yolda kalmazsın şeklinde oldu.

Sonuçta arabanın kavrama ile ilgili sorunu yok, bundan yana rahatım. Ama yine de pedalla ilgili kök sebep doğru teşhis edilebilirse problemin giderilmesini istiyorum.

volant kaynaklı olması %1 gibi diyelim profesyonel kişilerce sırasıyla pedal yay kontrolü üst merkez alt merkez hidrolik seviyesi baskı balata seti ...

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

Volan krank milinden aldığı hareketi baskı balataya iletir. Dolayısıyla debriyaj ile bir alakası var. Volan ve baskı balata yüzeylerindeki bozulmadan kaynaklanıyor olabilir mi acaba sorun? Yani baskı balata ile volan tam olarak kapanmadığı için debriyaj yarım kalıyor, sonra uygun pozisyonu buluyor gibi...

Semih O. tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.