Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Cruise Control (Hız Sabitleyici) ne kadar gerekli?Yokluğu eksiklik mi? Olmasa da olur mu?


Özgür Görür

Önerilen Mesajlar

Uzun yolda sabit gitmek isteyenler için güzel bir sistem...Sıkılanlar için değil sadece :(

Ş.içinde de yeri geliyor kullanıyoruz ama dediğim gibi rahatlığı sevenler için 10 numara..

Bilgi olsun diye bu başlığımızı hatırlatmak istiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tamamen size bağlı. Kişisel bişey yani. ama ben şehir içinde bile kullanıyorum. Uzun yolda da çok büyük rahatlık oluyor

Aracınıza hız sabitleyici takabilirsiniz. İsterseniz bayii çıkışında donanım olmasada alt yapısı aracınızda mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hız sabitleyici başlarda lüks gibi gelsede uzun yollarda keyfini çıkartınca insanın vaz geçesi gelmiyor.Aynen manuel araçtan otomatik vitese geçenlerin geri manuele dönmemesi gibi.Bu arada hız sabitleyici bi miktar rehavetede sebeb oluyor bunuda unutmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hııım araştırdım bende... Direksiyon değiştirmem lazım.Yazılımı var alt yapı mevcut. Servis hız sabitleyici modunu aktif yapıyor. İzmir^'de Bornova sanayisinde çıkmacılarda gani direksiyon... 2011 focus perte ayırmışlar tek tek parçalarını satıyolar. Gönlümde sıfır direksiyon almak... Tanıdık 2. el alıp yapmış bu işi 250 tl mal etmiş. fiyat nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Guest Sadık Taşyürek

Arabamı almadan Önce hep cruise control olsun dedim.Ama nasip olmadı hız sabitleyicili almak....Ne kadar gerekli onuda bilmiyorum...Yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum..

CC gerçekten çok faydalı bir donanım ve de sürücü için Özellikle uzun yolda çok büyük kolaylı ve rahatlık.

Özgür bey, profilinizde gÖrülen 2011 model focusların bütün donanım seviyelerinde CC olması lazım, sizin Focusta CC yok mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aracım 2011 trend-x paketi dizel. Alt yapısı var. Direksiyonun değişmesi lazım. 2011 model çıkma veya sıfır direksiyonla servise gidersem. beyindeki cc modunu aktif hale getiriyorlar...çıkmanın pazarı Bornova sanayisi bakalım ...Vaktim olursa gidecem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

şehir içi kullanımda bu donanımla yakıt tasarrufu yapmak mümkün insanın kalp atış hızına göre değişen gaz tepkileri yüzünden ya gereğinden fazla basıyoruz yada az buda motor ile şanzıman arasındaki yüklenme dengesinin istikrarsız olmasına neden oluyor ben ş.içi kullanımda ana yollarda yokuşlarda sıksık kullanırım ve neredeyse 100 km de 1 ile 1,5 litre farkettiğini gözlemledim ş.arası yoldaki verdiği rahatlık için söyliyecek bişeyim yok çünkü arkadaşlarım yeterince yorum yapmış foruma yansımayan bir diğer avantajından bahsetmek istedim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olmasa olur, ama olsa çok güzel olur. Çok uzun kullanınca sıkıntı ve uyku yapıyor. Bir de tam hakkı ile konforundan yararlanmak için otomatik vitesli araç lazım. Otomatikte hızı sabitleyince araba vitesleri değiştirse bile cc devre dışı kalmıyor. Manuelde malum debriyaja basınca devre dışı kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cruise candır,yakıt tasarrufudur,sakin kullanımdır hele yeni versiyon kamera kontrollü "akıllı" cruise'ler can ötesidir .. pamuklara sarılasıdır,değerli bir eserdir.

fosfoslardaki adaptif hız kontrolünden bahsediyorsunuz sanırım.. bence de güzel bir özellik.. ama o olmasa bile normal cruise control bile dediğiniz gibi candır, canandır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.