Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus III'de tercihler - Almanya'dan istatistikler


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Hiç anlamam.. Bilmediğim bir konu. Gelsin kullanılsın biraz zaman geçsin üzerine konuşuruz. Şimdilik kapalı kutu onlar benim için. Yazacak birşeyim olmadığı için oraya da yazmamıştım zaten.

konu Tatadan cıktı...gelecekteki bu tip projelerin dünya genelinde yer bulup bulmaması...alternarif enerji kaynakları üzerine sohbet dönüyordu ondan dedim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce o konudaki kişisel düşüncemi ve öngörümü yazmıştım diye hatırlıyorum. Ben hiçbir zaman tamamen elektrikli araçlara sahip olacağımızı düşünmüyorum. Batarya hem pahalı hemde lityum kaynakları çinlilerin kontrolünde. Eğer çinliler dünyayı ele falan geçirip hepimizi köleleştirmezlerse pilli araba falan hikaye. Muhtemelen orada gözüken Tata'dan daha küçük otomobillerimiz belki sadece scooterlarımız olabilecek. Muhtemelende komposit olacak. Ancak bunlar sadece zenginlerde olacak.. Biz sıradan marabaların toplu taşımaya mahkum yaşayacaklarını düşünüyorum açıkcası.

Kaldı ki bugün 250 cc den 22-23 hp çok rahat alınabiliyor. (atmosferik olarak) Biraz daha kastırıp 300-400 cc aşırı beslemeli 50-60 hp motorlu 70-80 nm civarı torka sahip gene komposit malzemeden üretilmiş küçük smartcıklarımız ya da megapixelciklerimiz olabilir. Downsizing böyle devam ederse bu süreç o kadarda uzun sürmeyecek demektir. 2.0 turbolardan 1.6 lara geçtik.. Tam alışır gibi olduktan 2-3 sene sonra 1.4 ardından 1.2 şimdide 1.0 lt motorlu araçlar çıktı ortaya.. Smarttaki motor zaten 800 cc miydi neydi. Yıllardır kullanılıyor. Bir sonraki aşama 600-700 cc hacime sahip arabaları fiesta benzeri araçlarda falan görmek olur herhalde..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.