Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali Er

Üye
  • Toplam İleti

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ali Er Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bandirma
  • Arabam:
    2012 Focus 1,6 Tdci Style
  • Meslek:
    mak tek
  • Cinsiyet:
    Bay

Ali Er's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

18

Toplam Beğeni

  1. Ahh Yakup bey, kullanıcı umutları boşa çıktı. Hızlı cevap için teşekkürler.
  2. Artık yeni Ford dikine girebiliyor ama bizim 2012-2013 focuslara bu yazılım güncellenebilir mi bilmem! Benim gibi kaşınan veya gidip soran varmı acaba?
  3. Sayın Aydın Baran, ufak büyük her fikrin olgunlukla paylaşıldığı bu ortamda sana söyleyecek lafım yok.
  4. Manevra yapabilecek alanı bulana kadar durmasın mesela. İnsanların anlayışının gelişeceğine umudum var. Aynı şeyleri düşünmedim değil hani. Navigasyonlu geniş ekran, Bluetooth telefon kiti vaya aux tercihim olurdu. Kesinlikle her ikiside çok iyi fikirler. Bazen uyguluyorum bunları.
  5. Herkese merhaba, Şimdi birçok kişi bulmuşta bunuyor diyecek ama ben para verip aldığım teknolojinin faydalı olmasını isterim. 2012 style focusum var. Benimle birlikte birçok kişinin şikayeti aynı aslında ama dile getirilmiyor olabilir. Otomatik park için yer bulundu ikazını alıp durduktan sonra "lütfen ileri sürün" uyarısı beni deli ediyor. Çünkü o trafikte zor bela bulunmuş yere; durup tekrar ileri gidince arkana dayanan biri "haa bu parktan vazgeçti" deyip hemen giriveriyor. Doğal olarak önce Ford'a sonra arkandaki ...ya sayıyorsun içinden. Lütfen bu durumdan benimle birlikte şikayet edenler dilekçe mi,mail mi her ne yol varsa Ford'a toptan ulaşalım. Yazılım değişebilir. Hatta belki dikey park bile eklenebilir. Bizim jettadan, oktaviadan ne eksiğimiz var?
  6. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bizim 2012 ikinci çeyrek araçlara göre çok şanslısınız. Bizim kim sorarsa aynı focus daha yeni olmasına rağmen konfor özelliklerinin %50 si eksiltilmiş durumda. Kader...
  7. Orjinal veya yan sanayi olsun paspasları yerleştirirken lütfen dikkat !!!!! Özellikle fren pedalı ve gaz pedalları sonuna kadar rahat hareket etmeli ve bırakınca takılma ihtimali bile olmamalı. Lütfen hayatınız sizin dikkatinizde.
  8. Merhabalar, orjinal kauçuk paspaslar kalite ve görünüş olarak çok güzel ama malum memleket şartlarına göre hiç iyi değil. Adamlar Avrupa temiz sokaklarına tasarlamışlar sanırım. Yeni aracım bir haftalıkken pedal altları halı tüylenmeye başlamıştı, yanlardaki çamurları hiç söylemiyorum. Şimdiye kadar kullandığım tüm arabalar gibi bunada araştırdım ve modele uygun havuzlu paspasla bagaj havuzunu (HB)den aldım. Biraz ince malzeme ama heryeri kapatıyor. En güzeli sol ayak dayama yerini. Özellikle çamurlu fotoları koyuyorum, ayaklar ençok nerelere değiyor görünsün. Merak edenlere; Hepsiburada'dan, Tarz marka, Focus 2012 ve sonrası için
  9. Torpidoyu sökmeden arkasını fotoğraflayıp aux soketini göremeyince (Yakup'un da söylediğini aklımda tutarak) USB nin olduğu yere yöneldim. Kol dayama olması gereken yer bizde (style) boş. USB nin bağlandığı plastik parça ayrı olarak kolay çıktı.Umutlarım boşa gitti, çünkü sadece USB kablosu vardı. Aux soketi yoktu. Konsolun arka tarafında oval delikli civata bağlantısı görünce hemen söktüm. Ama kolay kalkmayınca (parçalı olmasına rağmen önlere kadar bütün olarak oynuyor) bıraktım. Yan plastikleri biraz aralayarak cepfoto ile içersini röntgenledim. Yine hayal kırıklığına uğradım. Aldığım jaka takılacak bir soket yoktu. Vitesin altlarında usb kablosununda girdiği büyükçene bir soket var. Sanırım aux için bu girişlere ayrıca kablo çekilmesi gerek. 2012 ikinci çeyrek focuslardan alıp aux taktıran olursa bizimle paylaşsın lütfen. Turuncu soket çakmak için.
  10. Eğer USB ile AUX kabloları beraber çekiliyor ise haklı olabilirsin Yakup. İyi fikir verdin bana. Bizim USB girişi kol dayama konması gereken yerdeki çukur bölmede. O halde o bölümü nasıl sökeriz araştırmasına girmek lazım şimdi.
  11. İlk bir haftalık kullanım sırasında orjinal ses sisteminden hiç memnun değildim. Neredeyse arkadaşlar gibi bende hoparlörleri değiştireyimmi diye düşündüm. Birgün canım sıkıldı, ayarları biraz kurcaladım. Sonuç harikaya yakın oldu. Anfili cıstak gibi olmasada çok düzgün, temiz ses alınıyor. Ekolayzer ve ön arka, bas-tiz ayarlarını kendi kulak zevkinize göre düzenleyin.
  12. Aux jakım geldi.Torpido girişine şöyle bir alıcı gözüyle baktım, daha önce forumda sökülüşü fotolarla anlatılan gibi değil. Vazgeçtim, uygun bir zamanda servise gideceğim. Açık yerlerden telefonumla birkaç foto çektim ama söylenen soketleri göremedim. Acaba 2012 focus style de (haziran sonrası) aux soket tesisatı yokmu? Hiç bu model arabanın torpidosunu söken varmı? Alttaki resimlere sizde bakın, soketi bulana müjdeyi veririm.
  13. Hakkaten klavuza bakmak hiç aklıma gelmedi, pardon. Bizim araç 2012 style, bizden birkaç ay önceki tüm üretimlerde olmasına rağmen maalesef bizim araçta aux yok. Evet USB var ama aux telefon kiti olarak kullanmak için lazım. Torpido içinin arkasındaki bazı kablo toplulukları açık yerlerden görünüyor ama hiçbiri auxa gelen kablolardan değil. Forumda bir arkadaşın fotoğraflı anlattığı gibi yedi vidayı sökerek halledicez gibi. Ama önce serviste bir şansımı denemek istiyorum. Umutlu değilim, çünkü 14 TL ye aldığım orjinal jak için 50 TL istediler (işçilik hariç) demeyide ihmal etmediler. Araba bir ay önce onlardan alındı üstelik.
  14. Ali Er

    Depo Kapağı

    Baktım baktım da o motorlusunu, tesisatını getirip monte etmek yemedi. Serviste sorduğumda yardımcı olmak yerine "yok böyle birşey" cevabı yeterince kızdırmıştı beni.
  15. Küçük ekrandaki o işareti görünce (hernekadar bluetoot a benzemesede) bende bir heyecen yapmıştım. Ses sisteminin radyoda olduğunu gösteriyor iç içe yuvarlak antenler. CD ve flash diğer seçenekler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.