Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

muzaffer şirin

Üye
  • Toplam İleti

    21
  • Katılım

  • Son ziyaret

muzaffer şirin Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    izmir
  • Arabam:
    12 focus trend tdci
  • Meslek:
    kimyager
  • Cinsiyet:
    Bay

muzaffer şirin's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Toplam Beğeni

  1. arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama titreme yaklaşık 10.000 km sonra yine başlayacak ve eski haliyle devam edecek. aracımda 40.000 km de yan sanayi sağ üst takoz ve alt motor kulağını değiştirdim 4.000 km sonra yine eski aşırı titreme başladı bunun üzerine servise 45.000 bakımı için gittim ve garantiden orjinal takozları taktılar. aracın gerek çalışıp stop etmesi gerekse rölantide titremesi minimuma indi ama şuan 54 bin küsür olan aracımda titreme yine eski haline döndü. takozlar zamanla yüke binmesi ve aşınması sebebiyle işlevini kaybediyor.
  2. aydın bey aracınızdaki ses, motor soğukken yapmayıp sıcakken yapıyorsa, yolda viteste giderken ses gelip debriyaja bastığınızda ya da vitesi boşa attığınızda kesiliyorsa bunun sebebi devirdaim'dir bilginiz olsun.
  3. ücretsiz yapıyorlar vural bey..
  4. vural bey öncelikle hayırlı olsun. aracınızdan çokta fazla bi performans beklemeyin biraz hantal bir araç. son sürat olarak araç 200 km hızda stabil olarak seyir yapıyor. yani bu söylediklerim benim aracım için geçerli. çünkü bahsedilen süratlere aracın çıkması için birçok detayın araçta sorunsuz olması gerekiyor. aracınızın sarsıntılı çalışması enjektörlerin çalışma peryotlarındaki ayarsızlıktan kaynaklanıyor buda aracın sarsıntılı çalışmasına neden oluyor. serviste konu ile ilgili uzman bir arkadaşa denk gelirseniz yazılım ile problemi çözüyorlar. aracın rölantideki titremesine alışmanız lazım. ne yazık ki bu durumu çözemedim ve birçok araçta var bu durum. chip konusunda da benim araştırmalarım bizim araçlarımıza henüz sağlıklı chip uygulaması yapılamadığı yönünde. illaki yapanlar var ama ne derece randıman verir o düşündürücü. ayrıca araçların beynine direk giremedikleri için aracın beynini açıp işlem uyguluyorlar ve bunun sonucunda da araç garanti dışı kalıyor diye duydum..
  5. murat bey sürtme sesinin frenlerden geldiğine emin misiniz. düşük hızla giderken vitesi boşa attığınızda da aynı ses geliyor mu. bunun testini yapmanızı öneririm. eğer vitesi boşa attığınızda ses kesiliyorsa boş yere fren tertibatına masraf etmeyin. test ettikten sonra durumu bildirirseniz olabilecek sorunları masaya yatırırız. ayrıca yahu arkadaş bu servisler fren balatalarına 30.000 km de değişmesi gerekir diyorlar. benim aracıma da dediler ama balatalara bakıyorum daha değişecek duruma gelmemiş. bence servisler bu balata işini rutine bağlamışlar.
  6. arkadaşlar ilk çalıştırmadaki sarsıntı tamamiyle enjektörlerin kalibrasyonundan kaynaklanıyor. yani 4 enjektörün çalışma peryodunun birbirine uyumsuz olmasından kaynaklı benim arabada da bi hayli vardı. zaten aracı çalıştırmadan önce kaputu açıp motorun üstündeki kapağıda çıkarıp marşa basarken dinlerseniz enjektörlerin şakırdama sesini rahatlıkla duyuyorsunuz. eğer şakırdama sesi düzensiz geliyorsa yada sesin periyotunda farklılık oluyorsa bu enjektörlerin kalibrasyonundan kaynaklanıyor. yazılım ile enjektörlerin periyodunu ayarlıyor servisler. en azından benim aracınkini düzelttiler. bu yazdıklarım kendi yaşadıklarımdan tecrübedir. herkesin problemi budur diyemiyecem. inşallah sorunu çözmenizde faydası olur.
  7. valla aracı 3 gün yatırarak ne yapacaklar aklım almıyor inşallah üzerine düşerler ve sorununuz hallolur. gelişmeleri bekliyoruz
  8. merhaba arkadaşlar en son yazımdan sonraki gelişmelerden biraz bahsedeyim. aracı 2 ayrı servise götürdüm. ilk servis eğer doğruysa yazılımı silip tekrar yükledi ama hiçbir değişikli olmadı. daha sonra diğer servise gittim ve aracın başında akşama kadar bekledim. servisin baş teknisyeni arkadaş yazılımı sildi ve yeniden yükledi. ama aracın rölantideki titremesi halen devam ediyor. ama bu arada şunuda söyleyim aracın çalıştırma ve stop etmedeki sarsıntısı azaldı ve rölantideki titreme bazen azalıyor bazen artıyor. ama hiçbir suretle tamamiyle kesilmedi. serviste beklerken 4 ayrı tdci focusu kontrol ettim. 3 ü ama az ama çok titriyor. sadece sıfır olan titanyum araç titremiyordu. bunun bir sorun olduğu aşikar ama çözümünü daha bulamadım. bu arada arkadaşlar ben volant üzerinde yoğunlaşmaya başladım. çünkü benim araçta titremenin haricinde motor iyice ısındıktan sonra 2. veya 3. viteste ortalama 30-40 km hızla giderken camları kapattığımda bariz şekilde duyulan bir sürtme sesi geliyor. ama bu ses kesinlikle motor iyice ısınınca geliyor. ayrıca debriyaja basınca ya da vitesi boşa alınca ses kesiliyor. bunu aracınızda deneyip bu sesin varlığını tespit eden arkadaş olursa durumu paylaşırsanız sevinirim. bu iki problemden ötürü aracın volantını servise kabul ettirebilirsem garantiden değiştirecem. tabi kafanda soru işareti kalmasın diye debriyaj setinide cebimden para verip değiştirecem. Volantı değiştirme düşüncesi olan arkadaşlara şunuda söylemek istiyorum. izmirde özel ford servisi sahibi bi ustamın dediğine göre ford'a volant üreten sachs markasının orjinal ford volantı ile kendi markasıyla sattığı volant aynı kalitede değilmiş. debriyaj setlerinde bi fark olmuyormuş ama volantlarda farklılık dolayısı ile ses ve titreşim yapma durumu olabiliyormuş. sonuç itibariyle bu problemleri çözme sürecinde bunlarıda dikkate almanızı öneririm. Herkese Allah sabır ve kolaylık versin.
  9. valla bende 31 psi yaptım lastik havalarını ama pekte bişey değişmedi zaten önceden de 33 müş haftaya servise gidecem bakalım Allah sonumuzu hayır etsin
  10. valla servet bey chip işi konusunda hem fikir değilim düzelme ihtimali yüksek. bacanağımın focus 2,5 a izmirdeki, hatta türkiyede bu chip işinin en iyilerinden olduğunu duyduğumuz birine yaptırdık adam yazılımla aracın turbo, enjetörler v.s. birçok şeyine müdahele edebiliyor ve yaklaşık 1 buçuk senedir gerek performas gerek yakıt tüketimi gerekse motorun genel çalışma seyrinde beklentilerimizin çok üzerinde bir sonuç aldık, e tabi bunların titreşim problemiyle alakası yok ama genede serviste düzelmezse denemede fayda olacağını düşünüyorum.
  11. valla servet bey ben bu konuları çözmede azimliyim. inşallah bu sorunları çözer ve araçlarımıza gönül rahatlığıyla bineriz. yazılım işi tam bir yılan hikayesi eğer serviste çözemezsem araca chip tuning yaptıracam. belkide farklı yazılımla sorunu çözerim.
  12. cem bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. lastik basınçlarını 3-4 farklı yerde kontrol ediyorum 32 psi yapıyorum basınçları. ama sorunda bi değişme olmuyor. 30 psi demişsiniz ama araçta 32 psi de bile yanaklarda açılma yapıyor ama yinede deniyecem tavsiyenizi teşekkür ederim. Cem bey çok doğru diyorsunuzda işte ben bir araba bana huzur verince kolay kolay hiçbirşeyini duymam ama konu yürüyen aksam, motor v.b. şeyler olunca huzursuz oluyorum. aracın içinden gelen bikaç seste var ama inanın bunlar rahatsız etmiyor beni. 2 kere servise gittim ikisindede bu seslerden bahsetmedim. çünkü sesin kaynağının tehlike oluşturmayacak şeylerden geldiğini biliyorum. ama müzik tavsiyeniz çok doğru açınca insan hiçbişey duymuyor gelişmeleri paylaşırız servet bey. ayrıca şunuda belirteyim benim aracın amörtisör takoz ve rulmanları değişti zaten. takozların düzgün olup olmadığını araç dururken direksiyonu tam sağ ve tam sol yaparak anlayabilirsiniz. direksiyonu çevirirken gırç gırç ses yapar. eğer böyle bi ses varsa servis başvurun. benim araçta vardı bu sesler takozlar değişti ve tek çözebildiğim çözüm bu oldu arkadaşlar, 25 farklı yazılımla müdahele edildiği bir otomobilde direksiyon kutusunda üretim ya da montaj hatası olması sizlere inandırıcı mı geliyor ? şahsen bana inandırıcı gelmiyor bu durum.
  13. zaten benimde tek umudum o aydın bey artık ilk fırsatta götürecem aracı inşallah derdime çare olurlar...
  14. arkadaşlar ben aracın süspansiyonunda problem olduğuna eminim ama bunu birde servise anlatabilsem servis insanı resmen salak yerine koyuyor sabır zorluyor. aracın bi problemini gösteriyorsun, kontrol ediyorlar hiç bir sıkıntı yok bütün civataları sıktık bu araçlar böyle diyip insanı geriyorlar. izmir manisa aydın bu yörelerde alttakımdan anlayan bir servis görevlisi bilen varsa bana (bu arada izmirde adını vermeyeceğim ankara yolundaki servisin söyledikleri bunlar) bildirirse sevinirim. artık sorun çözülsünde türkiyenin heryerine götürecem valla arabayı..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.