Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2012 4K Trend 1.6 Tdci 95Hp


Vural C.

Soru

Arkadaslar selam.

--Ben bundan 1 hafta once bir ford sahibi oldum. Dikkatimi aracin calisma anindaki sarrsintisi cekiyor. Ayni zamanda 1.3 75 lik 2013 corsa aracimda var ve bu tiitreme onda neredeyse yok... sizlerin aracinda varmi yoksa servisemi goturmeliyim?

--Bir digeri top speed denemesi yapamadim kisa alanda bi deneme yaptim ve 190 km gordum. Daha fazlasini uzun yolda goren varmi?

--chip dusunuyorum. Yapmalimiyim yapmamalimiyim. Aracim 19.750 Km de. Biraz bana sagir kullanilmis ve beni tatmin etmeyecekmis gibi geliyor. Aracimda 225 45 17" Lastikler var. Bu cok etkilermi?

Tavsiye ve tecrubelerinize ihtiyacim var. Bulusma organizasyonlari ne siklikla oluyor katilip sizlerle birebir tanismak isterim.

Iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 13 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

vural bey öncelikle hayırlı olsun. aracınızdan çokta fazla bi performans beklemeyin biraz hantal bir araç. son sürat olarak araç 200 km hızda stabil olarak seyir yapıyor. yani bu söylediklerim benim aracım için geçerli. çünkü bahsedilen süratlere aracın çıkması için birçok detayın araçta sorunsuz olması gerekiyor. aracınızın sarsıntılı çalışması enjektörlerin çalışma peryotlarındaki ayarsızlıktan kaynaklanıyor buda aracın sarsıntılı çalışmasına neden oluyor. serviste konu ile ilgili uzman bir arkadaşa denk gelirseniz yazılım ile problemi çözüyorlar. aracın rölantideki titremesine alışmanız lazım. ne yazık ki bu durumu çözemedim ve birçok araçta var bu durum. chip konusunda da benim araştırmalarım bizim araçlarımıza henüz sağlıklı chip uygulaması yapılamadığı yönünde. illaki yapanlar var ama ne derece randıman verir o düşündürücü. ayrıca araçların beynine direk giremedikleri için aracın beynini açıp işlem uyguluyorlar ve bunun sonucunda da araç garanti dışı kalıyor diye duydum..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bundan sonra başlık ve içerik arasındaki bağlantıyı kurma konusunda dikkat edelim. Problem ve sorunun özeti şeklinde olmalıdır. Araç donanım motor gibi şeyleri profilinizde yoksa içerik bölümünde belirtmeniz yeterlidir.

Teşekkürler

 

Aşırı titreme yoksa gerek yok varsa gösterin.

Trend yani 95 ps için normal abartılacak eksiklik yok.

Değişik lastik tipleri ile düzenlenmeyen kadran hız ve tüketimde fark yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Varol bey nacizane tavsiyem derhal değiştirin o lastikleri benim aracımdada 215/55/16 var orjinal olarak. Bu ebatlar bile fazla gibi geliyor ki sizin aracınız 225 imiş.

 

Bmw 3.20d de kullanıyoruz o lastiği focus için çok çok abartı bir lastik.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dikkatimi aracin calisma anindaki sarrsintisi cekiyor.

Dizellerin sarsıntışı çalışması normal ama rahatsız edecek düzeyde olmamalı, rölanti devri sabit mi, oynuyor mu?

Rahatsız ediyorsa servise göstermekte yarar var, yazılımla düzeltilebilir.

Normal derlerse muadili bir arabada göstermelerini nazikçe talep edebilirsiniz... ;)

bi deneme yaptim ve 190 km gordum. Daha fazlasini uzun yolda goren varmi?

Aracınızın fabrika verisi son hızı 182 km/h, buna %10 gösterge sapmasını da eklersek düz yolda rüzgarsız ortamda göstergede 200 km/h görülebilir, ancak fark edilmeyen eğimler, hissedilmeyen bir ters rüzgar bile çok kolay sapmalara neden olabilir.  

chip dusunuyorum. Yapmalimiyim yapmamalimiyim.

Yanlış programlanmış bir chiple sıkıntı yaşamanız olası, bu konuda da forumda çok başlık var. Aratın. 95-115 PS motorlar arasında yanlış bilmiyorsam yapısal değil yazılımsal fark var, bu nedenle yazılım işe yarayabilir, ama emin değilim. Araştırmak lazım.

Aracimda 225 45 17" Lastikler var.

Normalde 17" jantla kullanılması önerilen ebad 215/50-17. Şu andaki ebadla %2 kadar bir çevre azlığı var, bu da ivmelenmeyi azıcık arttırır, son hızı pek etkilemez, bir de 1 cm daha geniş tabanlı olması tüketimi önemsiz oranda arttırabilir. 

215/55/16 var orjinal olarak. Bu ebatlar bile fazla gibi geliyor
 

Neye istinaden böyle bir yorumda bulundunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Oncelikle hayirli olsun. Standart 95hp 230nm olan araciniz yazilimla 130hp 300nm degere ulasir ve sizi tatmin eder fakat focus3 lerde malesef yazilim icin beyin sokulup aciliyor. Ornegin focus2 lerde buna gerek olmuyor.

 

Onlar zaten iyi değildi yakında direkt gelecek gibi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Onlar kim, nesi iyi değil, direkt gelecek olan ne?

Şifre çözücün var mı?

 

Duydum ki unutmuşsun :P zırapgsmbalmş şifre çözücü girdi devreye :P

 

Superchips ekleyecek sanırım yakında sorunsuz eskisi gibi yükleme şeklinde.Öyle duydum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Herkese tesekkurler bir yerle gorustum 120 hp aliriz dedi beyin sokuluyor ama araca yay bile taksaniz garanti disi kaliyor zaten :) ondan dolayida inanin garanti beni korkutmuyor. Hatta soyle bir teklifleride var sikinti olursa veya serviste yazilim guncellemesi gelirse veya orjinale donmek ister sonra yine vazgecer ve yuklemek isterseniz ayni sraca 2. Ucreti almiyorlar. Yani basimiz aqricagini dusunduk gittik resetlettik sonra servisten ciktik ve yeniden yaptik ama para vermedik. Fiyat olarakta hersry dahil 600 tl fakat dyno yok

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.