Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2006 Focus Fan Açmıyor.


Oğuzhan Aslan

Soru

2006 model 1.6 Tdci Focus aracımda sanırım hararet yükselince fan çalışmıyor. 3 yıldır aracı kullanıyorum gerek uzun yolda  gerekse kısa mesefede aracı devirli kullandığımda dahi durunca fan çalıştığını görmedim. Klimayı açınca klimada problem yok gayet güzel çalışıyor. Gösterge tam ortaya geldiğindede ortayı geçtiğindede fan çalıştığını daha görmedim araçta. Bugün gösterge 90’ı geçti yine çalışmadı, fotoğrafı durduğumda çektim biraz düştü çektiğimde. Neden böyle yapıyor aracım ? 

32A38F39-EC6C-4DB9-A6D3-04F753631994.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aracı 3 yıldır bu şekilde fan açmadığını bile bile kullanmanız iyi cesaret.Araca hararet yaptırıp kapak contası yakmadığınız için şanslısınız.Araç normal şartlarda fotoğraftaki hareret ibresinin olduğu yerin üzerine çıkmaması lazım.Klima açtığınızda fan açar her zaman.Hatta fan açmayıp hararet yükselen arabalarda tamirciye gidene kadar bu yöntem kullanılır.Klima çalışırken fan açtığı için hararet kontrol altında tutulur.Muhtemelen müşürde sıkıntı vardır.Ama tekrar diyorum aracı fan açmadığını bile bile kullanmak harbi cesaret işi :dont:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracın fan açmadığını ben yeni farkettim hararet son 1,5 aydır çabuk yükseliyor. havalar ısındığından sanırım. belkide açıyordur ama ben daha durduğum zaman denk gelmedim fan sesine. Klimada sıkıntı yok çalışıyor ama sanırım araç harareti algılayamıyor. sensörü falan varsa ondan olduğunu düşünüyorum fanda problem olsa klimada çalışmaması lazım değilmi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Fan motorunda sıkıntı yok.O yüzden klimayı açınca fan açar.Fanı çalıştıran iki şey var.Birisi klima,diğeri hararet müşürü.Hararet müşüründe sıkıntı varsa fan açılmaz.Tamirci basit bir şekilde çözecektir.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.