Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 201214 yıl comment_49808 Hepimiz lastik seçimi konusunda araştırma yapıyor ve kararsız kalabiliyoruz. Bireysel tecrübelerin kuşkusuz değeri çoksa da saygın kuruluşlarca yapılmış nesnel incelemeleri de göz ardı etmemek lazım. Bu başlıkta karşımıza çıkan lastik inceleme ve karşılaştırmalarını barındıralım. Ben başlamış olayım. Sanırım forumda en yaygın kullanılan ebadlardan biri 205/55-16. Alman Otomobil Kulübü, ciddi ve yönlendirici çalışmaları ile saygınlık kazanmış bir kuruluştur, geçtiğimiz günlerde bu ebad lastiklerde bir toplu inceleme sundu. Aşağıda özetini paylaşıyorum: Tabloyu değerlendirmek için bazı ip uçları: 1. Notlarda en iyi 1, en kötü 6'dır, yani rakam ne kadar küçükse o kadar başarılı demektir. 2. Trocken - Kuru, Nass - Islak; Geräusch - Gürültü, Kraftstofferbr. - Yakıt Tüketimi, Verschleiss - Aşınma demektir. İzlenimlerim: - Tüketim ve aşınma değerlerini bir kenara bırakabilirsek incelemenin en iyisi Yokohama C.drive 2 - Uzun ömürlü lastik arayanlar için GoodYear Optigirp, Pirelli P7 ve C Formula (???) biçilmiş kaftan - En iyi ıslak performansı Yokohama ve Uniroyal'de - En dengeli lastil performans ağırlıklı düşünülürse Conti Premium Contact 5, Bridgestone Turanz T001, Dunlop SP SPort ve Yokohama C.drive 2, buna karşılık ekonomi ağırlıklı düşünülürse Pirelli P7 Bazı lastikler henüz ülkemizde satışta değil ama eli kulağındadır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 201214 yıl comment_49817 Seçeneklerden P7 C heves ettiğim model, test sonuçlarına göre Pirelli nin bu serilerindeki sessizlik iddialarının doğruluğu da ispatlanmış gibi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 201214 yıl comment_49830 Bu testte Michelin niye yok acaba, ya bu testteki lastiklerden daha üstün bir lastik, ya da ilk yazdığım tamamen bir hurafe ! Gerçekten ben Michelin'in performansını merak ettim. Pirelli gayet sessiz görünüyor tabloda, halbuki pirelli için çok sert ve gürültülü lastik derler. Conti sanırım son yılların parlayan yıldızı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 201214 yıl comment_49837 Conti zaten ekonomist kullanım özellikleri ve önceden sezilen sürüş limitleriyle başarılı mühendislik özellikleri sunar. Pirelli ise serttir ama en üstün yüksek performans taleplerini doğrudan karşılayabilir, memleketlerindeki üst düzey asfalt kaliteleri yüzünden uzunca süre yumuşak hamur tercih etmediler ama yeni nesillerinde en azından akustik konfora önem verir hale geldiler. Michelin ise bu teste P. HP 2 modeliyle katılabilirdi, 3. nesli çıkana kadar klasik Michelin özellikleri gösterecekti; konforlu, sessiz, ortalama sürüş özellikleri ve zayıf su tahliyesi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 201214 yıl comment_49924 4 mevsim lastik alıyorsam Good Year eagle nct 5 ( Şu an aracımdaki lastiklerdir memnunum kendilerinden ) Performans lastiği alıyorsam Toyo proxes t1-R ( tavsiyedir Isındıktan sonra yola sakız gibi yapışır ) Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201214 yıl comment_50052 4 mevsim lastik almak ne kadar doğru bilmiyorun, konfor ve yakıt ekonomisine olumsuz etki edecekmiş gibi geiiyor bana. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201214 yıl Yazar comment_50063 4 mevsim lastik alıyorsam Good Year eagle nct 5 ( Şu an aracımdaki lastiklerdir memnunum kendilerinden ) Performans lastiği alıyorsam Toyo proxes t1-R ( tavsiyedir Isındıktan sonra yola sakız gibi yapışır ) Ogün yanlışın var, NCT-5 GoodYear'in tedavülden kaldırdığı bir yaz lastiği, ben de bir dönem kullanmıştım, şikayetim olmadı hiç. GoodYear dört mevsim lastikleri Vector serisi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201214 yıl comment_50093 4 mevsim lastik almak ne kadar doğru bilmiyorun, konfor ve yakıt ekonomisine olumsuz etki edecekmiş gibi geiiyor bana. 4 mevsim lastik tam tersine daha konforlu ve ekonomiktir diye biliyorum,tabi kışın karda kalıpta yerinde saydırırsan ekonomi kalmaz o ayrı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201214 yıl Yazar comment_50097 Bu da ÖAMTC, yani Avusturya Otomobil Kulubünden... Michelin niye yok diyenler için... Almanca'yı zaten epeyi Öğrendiniz bir daha açıklama koymuyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201214 yıl comment_50100 Michelin,brigstone,continantel ve nokian öne çıkanlar arasında,ben lastik değişiminde brigstone ve michelin arasında kalmıştım ve tercihimi michelinden yana kullanmıştım,verilerdende anladığım kadarıyla iyide bi tercih yapmışım,brigstone nun ıslak zemin performansının çok iyi olduğu söyleniyodu tabloya bakınca abartılmamasının gerektiğini anladım. Danke for Austausch Cem abi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201214 yıl Yazar comment_50134 Bu da Alman Teknik Denetleme Kurumundan (GTÜ)... Puanlar bÜyÜkten kÜçÜğe kötÜleşiyor, ilk sÜtunda kategorinin maksimum puanı var. Almaca Rehberi: Sicherheit=GÜvenlik; Bremsen=Frenleme; Kapitelwertung=ARa toplam; Rollwiederstand=Yuvarlanma direnci Sehr empfehlenswert=Kesinlikle tavsiye edilir Empfehlenswert=Tavsiye edilir Sehr empfehlenswert=Kesinlikle tavsiye edilir Bedingt empfehlenswert=çekincerle tavsiye edilir Continental'in iyi çıkmasına şaşırmadım ama Pirelli P7'nin revizyondan sonra bu kadar başarılı çıkmasını hele ki Almanya'da beklemiyordum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201214 yıl Yazar comment_50135 Bu da yine ADAC'tan kış lastikleri testi, ebad çok uygun olmasa da fikir verir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201214 yıl Yazar comment_50136 Bir de bilgilendirme. Bir süredir beyaz eşyada uygulanmakta olan sınıflama Avrupa Birliğinde Kasım 2012'den itibaren lastikler için de kullanılacak. üç kategoride lastik değerlendirilecek: 1. Yakıt tüketimine etkisi: A en iyisi, her sınıf düşmede 100 km'de 0.1 l daha çok tüketim olacak. 2. Islakta fren mesafesi: A en iyisi, her sınıf düşmede mesafe 3-6 m uzuyor 3. Yol gürültüsü: Dışarıdan duyulan ses dB cinsinden, 80dB sakıncalı sınırı. Her lastiğinde aşağıdaki gibi bir etiketi olacak: Araştırmacı-yazar kardeşiniz şimdiden bilgilendiriyor forumdaşları Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201214 yıl Yazar comment_50137 Sonuçlar ve ürünler farklı değil, bu da İsviçre Turing Kulübü (TCS) test sonuçları Büyük hali için tıklayınız- http://s6.postimage.org/ab1ae43xr/lastiktcts.jpg Bu yaz lastik seçimi yapacaklara yeterli ipucu var sanırım... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201214 yıl comment_50156 Devlet A+ yakıt ekonomisi sunan lastiklere de indirim yapacak mı? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın