Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kompakt sınıfın yeni üyeleri


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

2012'de kompakt sınıfta çok sayıda ilgi çekici yeni modelin tanıtımı gerçekleşecek.

Kısaca özetlemek gerekirse (fotoğraflar pek iyi değil, ama kaynak sınırlı idi):

Auid A3'ü yeniliyor. Haziran gibi satışa çıkacağı düşünülen model tek parça dev ön panjur, A6 stili üçgen farlar, belirginleşen omuz çizgisi, coupe tarzı tavan çizgisi ve geniş C sütünu ile belirgin makyajlanıyor.

İç mekanda da havalandırma ızgaraları ve direksiyon A1'den alınmış gibi. Ayrıca ön konsol ve kontroller küçültülerek sürücü ve yolcuya daha fazla yer açılmaya çalışılmış görünüyor.

Motorlarda 1.2 105 PS, 1.4 122, 150 ve 180 PS ve 2.0 211 PS benzinliler, 1.6 105 PS, 2.0 140 ve 180 PS dizeller devam edecek.

yeniaudi.jpg

Ekim'de ise VW Paris otomobil furaında 7.nesil Golf'ü görücüye çıkartacak.

Yeni model daha uzun, daha alçak, dingil mesafesi artmış ve 50 kg kadar hafiflemiş olacak.

Genel çizgisine sadık kalmakla beraber daha dinamik bir görüntü sunacak gibi...

yenigolf.jpg

Aralık gibi kardeş kuruluş Seat'ın yeni Leon'u tanıtması bekleniyor.

yenileon.jpg

A3 ile beraber Cenevre'de Mercedes bir sürprize hazırlanıyor: Yeni A sınıfı. Eski van görüntüsünden kurtulan model dinamik ve sportif bir çizgi sunacak.

B sınıfındaki motorları kullanacak ve bir süre sonra 350 PS'lik bir AMG sürümü de yollarda boy gösterecek.

ilginç...

yenimercedes.jpg

Yeni KIA Ceed de Cenevre'de meraklıları ile buluşacak. Orta sınıfın çekici modellerinden değişik tasarım unsurlarını barındıran model neye benzetmek istersen ona benzeyen bir bukalemun havasında ama en çok Astra'yı taklit etmiş gibi duruyor. Bununla beraber temiz ve güzel bir çizgisi var. Motorlarla ilgili net bir bilgi yok henüz. Rekabetçi fiyat poltikası devam ederse ilginç bir model olacakmış gibi görünüyor.

yeniceed.jpg

Uzakdoğu'dan kardeş modeli Hyundai I30'un resimlerini Frankfurt fuarında görmüştük zaten.

Artan işçilik ve malzeme kalitesi ile zengin donanım listesi güzel tasarımla birleştiğinden iyi satış rakamlarına imza atar gibi görünüyor.

yeni_I30.jpg

Rekabet kızışıyor....!

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Audi'nin dışı çok güzel olmakla birlikte içerisi güncel modele göre estetik anlamda düşüş yaşamış. A1 tarzı detaylar C segmenti bir araçta olmamalı bence.

VW yine aynı, 10 senedir aynı Golf'ü temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp yeniden çıkarıyor. Anlamsız olan şey ise piyasada halen bu kadar çok rağbet görmesi...

Mercedes bence bu sınıfta araç üretmemeli, önceki nesil A ve B classe araçlarında sanki o yıldız araca sonradan eklenmiş birileri tarafından diye düşünürdüm... Olmuyor yani.

Uzak doğululara diyecek birşeyim yok, belli bir çizgileri var. Benim çok tarzım olmayan markalar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler...bende hazırlamak istemiştim ama siz benden hızlı davranmışsınız sagolun emeğinize...vw....dergideki köşe yazarının dediği gibi İhtiyar heyeti nin aldığı kararlar nedeniyle...heyecan verici olmaktan uzak...sanırım birde B segmenti SUV yarısı başladı Nissan Juke ile Opel Mokka reno ve pj nin de benze modelleri ile bu segmentteki boşluğu dolduracakları anlaşılıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güncel BMW 1 serisi ile, yukarıdaki Mercedes A sersinin stopları bana nedense güncel Polo'nun stoplarını hatırlatıyor.

Audi A1 i de, yukarıda A3 ünde arka tasarımını beğenmedim.

Golf ise aynı eskisi gibi hb bir Jetta olmaktan öte gidemediği görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cem abi çok güzel bi paylaşım olmuş,A3 ün dışı bizi içi sahibini yakar cinsten olmuş,golf kasa olarak hemen hemen aynı çizgisinde donanım ne seviyede olur bilmiyorum ama yine çok tutulan araç olma özelliğinden bişiy kaybetmez,Kia copy-paste yapılmış astradan.Mercedes arkadan bayağa bi şuanki golfe benzettim ama yinede iyi olmuş eski versiyonlarına göre.Teşekkürler Cem abi paylaşım için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Audi zaten bu segmentte doğru dürüst birşey çıkaramamıştı. çok kötü değil sadece A1 den esintiler var. :)

Golf evrim geçirecek. Dışı değişicek. Daha sportif ve agrasif olacak.. :) Gösterge panelinde Audi A6'dan esintiler var. Aynı Audi'deki gibi yakıt ve sıcaklık göstergeleri led olacak. Platform değişiyor. 8-10 cm arası uzayacak galiba Golf. Kesin bilinmemekle birlikte ayak altı ışıklandırmalar led yerine neon olabilir aynı audi deki gibi. 4 vida ile tutturulan ve hırsızların hedefi olan radyo sistemi değişiyor gömme sisteme geçiliyor vs.... diye bayağı değişen var yani.. :)

Mercedes B sınıfını adam etmek için bayağı uğraştı. Bence bu sefer tutturacaklar.. :)

Kia, Hyundai bayağı ilerleme gösterdi. Hatta Vw başkanı i30'u incelemek için gitti. Adamın suratı cenaze gibiydi çıktığında. :D Yani kötü bir tarafı yok. Kia astradan biraz kopya çekmiş yanlız. çok belli etmiş kendini.. :)

Neyse gelsin hepsini görürüz. :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Golf'ün 7'nci neslini çok merak ediyorum.Hasan dış hatlarının daha dinamik ve sportif olacağını söylemiş ama Cem Abi'nin koyduğu fotoğrafta bu duyguyu yaşayamadım ben !

Acaba Golf Mk.7'nin kesin fotoğrafları yayınlandı mı ?

Yıllarca sınıfında referans olarak kabul edilen bir modeli yeniden canlandırabilecekler mi bakalım ?

Golf Mk.4'ün ruhunu yakalarsa çok iş yapabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Golf'ün 7'nci neslini çok merak ediyorum.Hasan dış hatlarının daha dinamik ve sportif olacağını söylemiş ama Cem Abi'nin koyduğu fotoğrafta bu duyguyu yaşayamadım ben !

Acaba Golf Mk.7'nin kesin fotoğrafları yayınlandı mı ?

Yıllarca sınıfında referans olarak kabul edilen bir modeli yeniden canlandırabilecekler mi bakalım ?

Golf Mk.4'ün ruhunu yakalarsa çok iş yapabilir.

onlar photoshop Mert abi.. :D Şu an arkası dışa doğru uzayan kamufulaşlı fotoları var. :D Referans olur mu bilmem ama bu sefer becerecekler heralde.. :D Hiç olmazsa ağır makyajlı bir hale girecek... :) Şunu Mk.4'ten alalım şunu 5 den alalım deyip 6 yı yaratmışlardı. Onun gibi olmayacak bu sefer inşallah.. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Golf ; dış görüntüsü,iç dizayn ve göstergeleri açısından çok eleştirilse de sorunsuzluk,konfor ve güven açısından her zaman tercih edilebilecek bir araçtır.

Volkswagen'in, mayıs 1974'ten bu yana tam 37 yıllık emeği ve tecrübesi vardır bu araçta.

O yüzden Golf'e büyük saygım vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

golf efsaneyim diye diye cepten yiyor, ben yıllanmış şarabım diye arabayı pazarlıyor.. ama son iki üç modelde sürekli bocaladı, arka stoplar değişti olmadı, tekrar değişti olmadı, kasa da makyaj yaptı olmadı.., vs vs.. cık olmuyor.. tarzını,ruhunu da kaybetmek istemiyor ve radikal değişiklikler yapmıyor.. neyse ki hayranları ona yetiyor... ben mi, almam, trilyonum olsa bu kasayı, bu havayı satın almam..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.