Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 20169 yıl Yazar comment_397524 Neden mesela? Şirket aracı olan çoğu insanın aracı haftada 1 çalışıyor. Benim aracın biri de 1 hafta 10 gün kapalı garajda yattığı oluyor. Benimde öyle 10 ayda 6500 zor yaptım,batmaya başladı biraz araba durdukça.Şehir dışı olması hiç alınmazda Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397565 Araç yatıyorsa çalıştırılmaması daha iyi. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam 10 ya da 15 günü bulunca yüksek akü koruma devreye giriyor (Kapılar uzaktan kumanda ile açılmıyor vs). Çalıştırılırsa da biraz hareket ettirmeli ki hiç değilse tekerlekler yer değiştirsin. Tabi, 3-5 ay yatıyorsa sürekli, zaten o araca ihtiyaç yok demektir Aralık 31, 20169 yıl Murat Kavuk tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397594 14 saat önce, Ozan Kar yazdı: kaynak? kişisel fikirlerinizi yazdığınız mesajlarınıza "bence" ekleyin derim. focus ta yazmayabilir ama eski aracım hyundai era kılavuzunda vardı diye hatırlıyorum.. --1 dakika sonra eklendi-- 13 saat önce, Erdoğan G. yazdı: Neden mesela? Şirket aracı olan çoğu insanın aracı haftada 1 çalışıyor. Benim aracın biri de 1 hafta 10 gün kapalı garajda yattığı oluyor. herhalde yağlar iyice aşağı süzüldüğünden ilk çalıştırma aşınması fazla oluyordur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397596 2 saat önce, Murat Kavuk yazdı: Araç yatıyorsa çalıştırılmaması daha iyi. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam 10 ya da 15 günü bulunca yüksek akü koruma devreye giriyor (Kapılar uzaktan kumanda ile açılmıyor vs). Çalıştırılırsa da biraz hareket ettirmeli ki hiç değilse tekerlekler yer değiştirsin. Tabi, 3-5 ay yatıyorsa sürekli, zaten o araca ihtiyaç yok demektir bende bi türlü devreye girmedi o, 3 hafta yatırdım galiba en uzun hep kumandayla açıldı. 2 kere alakasız yerde (yarım saat - bir saat beklemeyle) açılmadı kumandayla. Şimdi, Mehmet Demir yazdı: focus ta yazmayabilir ama eski aracım hyundai era kılavuzunda vardı diye hatırlıyorum.. evet hocam focusta yazmıyor böyle bir şey. 3 gün çok kısa, 1dk anlamsız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl Yazar comment_397597 Valla benimki tekte kapıyıda açtı camlarıda açtı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397600 Şimdi, Ozan Kar yazdı: evet hocam focusta yazmıyor böyle bir şey. 3 gün çok kısa, 1dk anlamsız. az önce era kılavuzuda buldum, üç ve gün aramalarım sonuçsuz kaldı..belki o dönemde servis elemanı söylemişti.. şimdi tüm kılavuzu okumayayım Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397601 Şimdi, Mehmet Demir yazdı: az önce era kılavuzuda buldum, üç ve gün aramalarım sonuçsuz kaldı..belki o dönemde servis elemanı söylemişti.. şimdi tüm kılavuzu okumayayım hyundai bu tip şeyleri abartıyor galiba. sonatanın kapı içinde turbo için ilk çalıştırmada ve stop etmeden önce rölantide bekleyin diye uyarı vardı yanlış hatırlamıyosam. başka bir araçta duymadım görmedim böyle bi uyarı gereksizliğini ayrıca savunuyoruz tabi ama konu yeterince saptı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397607 Kia da sürücü kapısına öyle uyarı koyuyordu. Değişmediyse. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397610 Eski nesil dizel araçlarda ustalar; uzun yoldan gelindiğinde ya da motorun performanslı kullanıldığında stop etmeden önce 1-2 dk rölantide çalıştırın derlerdi. Büyük hacimli motorlu kamyon vs. kullanan şoförlerin yaptığını biliyorum. Motorun ve turbonun daha yavaş soğuması için olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397611 Usta aracında sıkıntı yok merak etme. Kendimde de denedim vites p dışında ise el freni çekik be ayağın frende olmadan kapını açarsan uyarı veriyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl Yazar comment_397613 Bugünde denedim, uyarı vermedi,büyük iht aküden sanırım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 20169 yıl comment_397615 Şimdi, Erhan Erten yazdı: Usta aracında sıkıntı yok merak etme. Kendimde de denedim vites p dışında ise el freni çekik be ayağın frende olmadan kapını açarsan uyarı veriyor aynı tepki benim araçta da deneyince oldu, normal bir uyarı muhtemelen Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın