Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 20169 yıl comment_390683 merhabalar. aracım 2013 model, dizel 1.6 115 beygir titanyum x focus. aracımda nedenini bilmediğim bir sorunum var. aracımda anahtarsız çalıştırma mecvut. bazen çalıştırırken araç çalışacak gibi olup çalışmıyor. düğmeye basıp çektiğimde aynı şeyi tekrarlıyor. ancak düğmeye basılı tuttuğumda çalışıyor. buralar bayağı soğuk, bazen debriyaja basmadan start a basıyorum, yani kontak açıp kapatıyorum 2-3 kere, daha rahat çalışsın diye, öyleki sabahları -10 ları görüyorum. bana bu sıkıntı akü den yapıyor gibi geliyor ama burada ki sanayi ye de gitmek istemiyorum. en azından sizlerin görüşlerini almak istiyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 20169 yıl comment_390692 yazılımsal bir sıkıntı olabilir. yanlış hatırlamıyorsam son güncelleme sonrasında zaten basılı tutmak ve önce kontağı açmak gerekiyor. Eskiler böyle değil tabii. birde kontağı açmadan direk debriyaj+tuş yapınca gerektiği kadar bekliyor bende, hatta motor ön ısıtma diye yazı çıkıyor göstergede. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390721 11 saat önce, Hakan Serçe yazdı: merhabalar. aracım 2013 model, dizel 1.6 115 beygir titanyum x focus. aracımda nedenini bilmediğim bir sorunum var. aracımda anahtarsız çalıştırma mecvut. bazen çalıştırırken araç çalışacak gibi olup çalışmıyor. düğmeye basıp çektiğimde aynı şeyi tekrarlıyor. ancak düğmeye basılı tuttuğumda çalışıyor. buralar bayağı soğuk, bazen debriyaja basmadan start a basıyorum, yani kontak açıp kapatıyorum 2-3 kere, daha rahat çalışsın diye, öyleki sabahları -10 ları görüyorum. bana bu sıkıntı akü den yapıyor gibi geliyor ama burada ki sanayi ye de gitmek istemiyorum. en azından sizlerin görüşlerini almak istiyorum. Kontagi açmadan direk düğmeye basıyorsanız normal direk çalışmaması havalarda soğuk zaten önce kontağı açın yani debriyaja basmadan düğmeye basın motor ön ısıtma gerçekleşsin sonra ışıklar sönünce çalıştırın arabayı..Eger bu şekilde de yaparsa aynı durumu o zaman sorun var demektir.Eger direk düğmeye basıyorsanız ışıkları beklemeden çalışmaması normal.Havalar soğukken biraz daha uzun basmak lazım birde düğmeye Kasım 21, 20169 yıl çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390725 Çalışmadan evvel debriyajdan birazda olsa çekerseniz ayağınızı çalışma süreci kesilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390727 Ben şimdi şeyi anlamadım. Bu düğmeye biraz fazla bas olayını. Bedford kamyon mu arkadaş. Debriyaja basarken düğmeye bas bırak araba akıllı anlıyabiliyor yahu çalış komutu verdiğinizi. "Marş alana kadar düğmeye bas" değildir umarım uzun basmaktan kasıt. Benim yaptığım her zaman önce düğmeye basıp ışıkların sönmesini beklemek. Sonrada ayağımı debriyaja basılı tutarken düğmeye tek dokunuş bas çek yetiyor. Marşın ne kadar basacağına araba karar veriyor. Biz değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390755 Burada sabahları -10 civarı sabah debriyaja basıp marş düğmesine basıyorum araba beklemede yazıp kızdırma lambası sönünce(1-2 saniye sonra) kendi çalışıyor. -10 da rahat çalışması lazım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl Yazar comment_390781 Bir saat önce, Doğan Kurban yazdı: Ben şimdi şeyi anlamadım. Bu düğmeye biraz fazla bas olayını. Bedford kamyon mu arkadaş. Debriyaja basarken düğmeye bas bırak araba akıllı anlıyabiliyor yahu çalış komutu verdiğinizi. "Marş alana kadar düğmeye bas" değildir umarım uzun basmaktan kasıt. Benim yaptığım her zaman önce düğmeye basıp ışıkların sönmesini beklemek. Sonrada ayağımı debriyaja basılı tutarken düğmeye tek dokunuş bas çek yetiyor. Marşın ne kadar basacağına araba karar veriyor. Biz değil. Bende o yüzden sorun mu var acaba diye düşünüyorum. Normalde yazın bastığım an düğmeye çalışıyor. Kışın bazen 1-2 saniye bekliyor bazen de bahsettigim şekilde çalışmıyor kalıyor. Ama çalıştırmadan önce sadece kontak açıp manuel şekilde ısıtma yapıp çalıştırırsam hiç hata yok. Muhtemelen araç ne kadar ısıtması gerektiğini algılayamıyor. Yada bazen bu yanılgıya düşüyor. --1 dakika sonra eklendi-- Bu durumun akü ile bir alakası olabilir mi ? Yani akü yeteri kadar güçlü olmayabilir mi ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390783 Şimdi, Hakan Serçe yazdı: Bende o yüzden sorun mu var acaba diye düşünüyorum. Normalde yazın bastığım an düğmeye çalışıyor. Kışın bazen 1-2 saniye bekliyor bazen de bahsettigim şekilde çalışmıyor kalıyor. Ama çalıştırmadan önce sadece kontak açıp manuel şekilde ısıtma yapıp çalıştırırsam hiç hata yok. Muhtemelen araç ne kadar ısıtması gerektiğini algılayamıyor. Yada bazen bu yanılgıya düşüyor. Belki araç güncellemeleri eksik olabilir. Ya da değişmesi gereken bir sorunlu parça olabilir. En temizi servise bırakmak. Tabi servis araç kalacak diyeceklerdir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390800 Bence araçta bir sorun yok. Kışın soğukta marş biraz geç gerçekleşiyor. Araç çalışana kadar bazı modellerde düğmeye basılı tutmak gerekiyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl comment_390801 Bence araçta bir sorun yok. Kışın soğukta marş biraz geç gerçekleşiyor. Araç çalışana kadar bazı modellerde düğmeye basılı tutmak gerekiyor. Aynen abi -10 larda felan benimki 2 sn marş basıyor en az. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 20169 yıl Yazar comment_390814 Bence de sorun yok. Çünkü sorun olsa hiç çalışmaz. Öğrenmek istediğim şey diğer araçlarda bu olay nasıl oluyor kısmı idi. Cevaplarınız icin teşekkür ederim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın