Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358177 İyi akşamlar, geçen gün başıma gelen bir olayı sizinle paylaşıp görüş ve önerilerinizi almak istiyorum. Focus 3 aracımla Ankaranın işlek bir caddesinde sağa çekip park ettim, arkamdaki aracın çıkacağını farkettim ve ileri gidip geri geri park yapmayı düşündüm. Kaldırım ile yol arasında bir lastik genişliğinde yol boyunca devam eden yağmur drenaj kanalı var, solumda araç trafiği akışını sürdürüyordu. Ben ileri gitmeye kalktım fakat araç zorlandı, lastiğin drenaj kanalına düşürdüğümü sandım ve biraz daha gaz vererek kurtulmaya çalıştım, araba zorlandı, sürtünme sesi geldi , jantın kaldırım taşına sürtündüğünü düşünerek sağ ve sol manevra yaparak kurtarmayı denedim buna rağmen sürtünme sesi devam etti. Biraz zorlayarak ileri gittim bir de ne göreyim el freni çekik vaziyette. Stop ettirmeyecek kadar zorladım. Bir metre ilerlemedim ama aracı biraz fazla zorladım gibi. İnsanoğlu işte kafası karışık olmaya görsün. 18 yıllık sürücüyüm, acemiliğim de dahi böyle bir hata yapmadım. Bu durum sonucunda kafamda soru işaretleri oluştu, bu ihmalim aracımda ne tür arızalara yol açar, nelere dikkat etmeliyim? Saygı ve sevgiler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358179 Sürtünme sesini anlamadım. Genelde çok gidilirse arka taraftan yanık kokusu gelebilir. Bu balataların artık yanıyorum çığlığıdır. Sonuç itibariyle bir şey olmaz kolay kolay. Driftci arkadaşlar hep yapar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl Solution comment_358184 Şu durumda arıza olacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358185 Bu durumda el freni çekili şeklinde bir uyarı vermesi gerekmez mi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358189 12 dakika önce, Özer Aksu said: Bu durumda el freni çekili şeklinde bir uyarı vermesi gerekmez mi Mekanik fren var ortada havada asılı oluyor genelde Ayrıca kadranda da uyarı var. Elektronik olmadan sesli uyarı vs mantıksız olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl Yazar comment_358190 37 dakika önce, Murat Kavuk said: Sürtünme sesini anlamadım. Genelde çok gidilirse arka taraftan yanık kokusu gelebilir. Bu balataların artık yanıyorum çığlığıdır. Sonuç itibariyle bir şey olmaz kolay kolay. Driftci arkadaşlar hep yapar. Jantın kaldırıma sürtünmesi gibi bir ses. El freni telide olabilir. 1 metre ilerlemedim bile sadece dalgınlıktan inadına kalkış yapmaya çalıştım. Stop ettirmedim 3000 d/d i bile geçmiş olabilirim. 22 dakika önce, Yakup Çağatay said: Şu durumda arıza olacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun Olayın sıcağıyla el freni teli ile balata ve disklere zarar vermiş olabileciğimi düşünmüştüm. 12 dakika önce, Özer Aksu said: Bu durumda el freni çekili şeklinde bir uyarı vermesi gerekmez mi Işıklı uyarı elbette var ama farkına bile varmadım. Sesli uyarı olsa hiç fena olmaz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358191 Hiç bir şey olmaz. Debriyaj balatasının ömründen bir ay yemişsinizdir çok çok. Unutun gitsin... Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358198 Aynı miktarda zorlamayı normal kalkışta yapan insan tanıyorum. Relax, bi kereden bişey olmaz ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358214 3 saat önce, Yakup Çağatay said: Elektronik olmadan sesli uyarı vs mantıksız olur. neden? puntoda vardı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358215 Şimdi, Ozan Kar said: neden? puntoda vardı. Bir nedeni yok. Çünkü 10 yıldır araba kullanıyorum hiç ihtiyaç duymadım belki bu neden sayılabilir. Kaldırdığın şeyi indirmeyi unutmak, daha sonra gözünün önündeki kırmızı uyarıyı görmemek; bunları yapan sesi de normal karşılar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201610 yıl comment_358217 Bir nedeni yok. Çünkü 10 yıldır araba kullanıyorum hiç ihtiyaç duymadım belki bu neden sayılabilir. Kaldırdığın şeyi indirmeyi unutmak, daha sonra gözünün önündeki kırmızı uyarıyı görmemek; bunları yapan sesi de normal karşılar. Genel bir mantıksızlık değil yani, senin için öyle. Ok Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 201610 yıl comment_358229 Ben Zincirlikuyudan Haliç köprüsüne kadar el freni ile gittiğimi bilirim. Kırmızı uyarı ekrandaymış ama herhangi bir sesli uyarı olmadığı için hiç farketmemişim. Bu arabanın bu sabah nesi var diye söylenip durdum bu süre boyunca. Trafik açılıp, ben bir türlü hızlanamayınca farkettiydim (yeni yeni araba kullanmaya başladığım zamanlardı) Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 201610 yıl comment_358231 trafikdesin aniden önüne bir araç çıktı ve sıkı bir fren attın buradaki aşınma sizin arabayı zorlayarak 1 metre sürmenizden kat ve kat daha fazla. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 201610 yıl comment_359808 Bizim arabalar uyarı veriyor diye hatırlıyorum. Az el freni çekik gidin, uyarı tonuyla ekranda el freni çekili diye yazı çıkıyor. Siz çok gitmediğinizden dolayı uyarı vermeye gerek duymamış olabilir. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın