Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Fren şişmesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar 2011 2.5 kasa dizel focusum var. 3-4 gündür sabahları aracıma oturuyorum henüz çalıştırmadan bir bakıyorum fren taş gibi şişmiş. çalışınca yumuşuyor ve kullanırken herhangi bir sıkıntım yok. yalnız stop halde iken 2-3 saat sonra bile araca binsem fren yine şişmiş vaziyette buluyorum. bu bir sorun mudur sizlerde durum nasıl bunun için servise gitmeli miyim?

Yanıtlama zamanı:

Normali zaten bu değil mi? Fren motor çalışınca yumuşar. 

Yanıtlama zamanı:

Durduğu yerde ard arda bir kaç kere basılınca her araçta şişyor diye biliyorum. Birde bizim Mondeo'da bazen dediğiniz gibi ilk binişte bile sert oluyor (otomatik vites ama) Normal gibi.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 dakika önce, Serdar Eryürekli said:

Durduğu yerde ard arda bir kaç kere basılınca her araçta şişyor diye biliyorum. Birde bizim Mondeo'da bazen dediğiniz gibi ilk binişte bile sert oluyor (otomatik vites ama) Normal gibi.

12 dakika önce, Murat Kavuk said:

Normali zaten bu değil mi? Fren motor çalışınca yumuşar. 

araç stop halde iken bir kaç kere basınca sertleşir onu biliyorum. fakat ben hiç basmamama rağmen araca binince sert vaziyette buluyorum. dediğiniz gibi bir kaç kere basınca sertleşir ben hiç basmadan sertleşmiş oluyor.

Yanıtlama zamanı:

Araç çalışırken hidrolik pompasıda çalışır, doğal olarak stop halinde iken basarsanız frene pompa çalışmadığından şişer. Fren hidrolik sıvısı ve seviyesi ne durumda acaba bir kontrol lazım. Daha tecrübeli olanların söyleyecekleride olur elbet.

Yanıtlama zamanı:

eminim bugüne kadar hidroliği değişmemiştir.. önce onunla işe başlayın..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bugün frenim sert değildi şaşırdım bende. Aynı araca sahip arkadaşlar neden yazmıyor sizde de arada oluyor mu normal mi. 

Yanıtlama zamanı:

Hiç böyle bir şey deneme gereği duymadım açıkçası. Bir de normal olsa da olmasa da araba çalışırken bir fark yaratmıyor ise ne kadar umrumda olurdu şüpheli. Deneyip yazan olacaktır tabi mutlaka.

Yanıtlama zamanı:

otomatik değilse frene basma gereği neden duyuyorsunuz boşa alın çalıştırın aracı. benim otomatikl aracımda çalıştırırken frene basmam gerekiyor. fren sert oluyor marşa bastıktan sonra yumuşama oluyor. düz fiteslerdede aynı olabilir. fren hidroliğini kontrol etmenizi tavsiye ediyorum ayrıca.

Alıntı

Yanıtlama zamanı:

Bizdede 2009 titanıum var stop ettikten sonra 4-5 basmadan sonra sertleşiyor ilk 2 basmada fıs fıs ediyor ve sertleşiyor direk sert fren pedalı ile karşılaşmıyorum

Yanıtlama zamanı:

Hidrolik yağı ve soğuk hava koşullarının ilişkisinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Şöyle ki, hidrolik yağı uzun süredir değişmemiş ise özelliğini kaybederek buhar yapar ve içinde sıvı oluşturması muhtemeldir.
Soğuk havalarda bu sıvının donma derecesine ulaşması ile fren sisteminin (pedal, fren merkezi vb) sorunlu hale gelmesi olasıdır.

Tercihim fren hidroliğinin kontrol edilmesinden yana.

Fatih Kuzal tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Arkadaşım dediği doğru olabilir. Havalar dünden beri çok iyi ve sabahları frenim yumuşak bir şekilde buluyorum. Dünden beri problem ortadan kalktı tşk ediyorum arkadaşlar

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.