Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hangi modeli almalıyım?


Ayhan Demircioğlu

Önerilen Mesajlar

Burdaki herkesi referans olarak görüyorum , bunu yağ çekmek için yazmıyorum emin olun.

 

Şimdi 2 alternatifimi yazayım

1. seçeneğim 

ford focus 1.0 Ecoboost style paket 2013 model 40 bin km de fiyat 47 bin TL (Sıfır bir araç kadar temiz diyebilirim.)

 

2. Seçeneğim 

jetta 1.2 tsi  comfort paket  2012 model 50 binde fiyat 48 bin TL (2000 TL nin altında hasatı var far değişmiş sol bölgede işlem görmüş onun dışında herşey orjinal)

 

Arkadaşlar sizden tavsiye bekliyorum bu 2 seçeneğe kadar eledim. 

 

Her ne kadar satmayı düşünmesemde bir gün mutlaka satılacaktır , 2. elde jetta çok daha rahat satılabilir gibi geliyor Comfort paket olduğundan donanım olarak fokustan üstün olduğu yanlar var, fakat bulduğum focus ta gerçekten çok temiz. Öyle bir karasız kaldım ki anlatamam. Acil tavsiye bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Acil olarak neyi bekliyorsunuz anlamadım :) Focus ve motoru hakkında fikirlerimiz ortada. TSI kullanan kişilerde -görenler dahilin- cevaplamış.

 

Kara size kalmış artık. Bundan sonrası kişisel tercihler şahsen 1.2 tsi almazdım. 1.4 tsi manuel tercih ederdim. Focus'da ise Titanium olursa alırdım. Bence hiç biri :( Bu sebeple artık ipler genel olarak sizin elinizde.

 

Şu var misal tertemiz, Sedan şart mı? İç mekan olarak farkları yok. Bagajı iyi düşünün HB fena değil. Litre olarak bakmayın sadece.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-boyasiz-ilk-sahibinden-servis-bakimli-full-plusfull-18-faturali-253824719/detay

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sizinle aynı durumda bende kalmıştım 3 sene önce, jetta 1.2 tsi ve 1.0 focus arasında. Tercihimi focustan yana yaptım  çünkü motor olarak vw ye çok güvenmiyordum. 1.0 ecoboost ödüllü bir motordu ayrıca. Motor sesi ve direksiyon hissi fıcusta daha başarılı idi. Benim tercih nedenlerim bunlar. Titanyum smart paket focus aldım ve hiç pişman olmadım. Tercih ve önceliklerinize göre kararı siz vereceksiniz. Ama focusta titanyum öneririm çünkü 2. Elde fiyat farkı style ile çok fazla değil.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Amaç verilen para ile daha donanımlı bir araca binmekse focus tercih ederdim ve tabiki titanium hatta x paket :)

Focusun en dolu hatasız modeline vereciğiniz paraya hemen hemen jettanın comfortline hatta bikaç parça boyalısını alırsınız.

Şu bir gerçekki vw daha fazla prim yapıyor.

Servis konusuna gelirsek yetkili servisteki fiyatları kıyaslarsak fark yok gibi (1.0 da yağdan dolayı) özel servislerde ise ford daha uygun denebilir.

 

Performans konusunda bence 1.0 daha başarılı.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam jettada bağımsız süspansiyon falan da yok. her şekilde focus daha dolu

Ben vw aşığı biri olarak bu iki seçenek arasında kesinlikle focus derdim.

Ama tekrar ediyorum ihtimal varsa biraz daha üstüne koyup titanium-x alın

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar konuyu açtım havada kalmasın diye sonucu yazıyorum.

araba işi direkten döndü, ama 1-2 ay içinde mutlaka almam lazım. 

focus 1.0 Ecoboost almama sebebim yoğun mahalle baskısı, Eniştem ve diğer arabadan anlayan herkesin genel tavrı şu oldu, 1,0 motora o kadar para verilmez, ne 3 silindir mi? gibi durumlar. En mantıklı ve beni etkileyen yorumda şu oldu, Ford kötü bir motoru üretip bu kadar reklamını yapmaz mutlaka bir bildikleri vardır, Hatta dedikleri gibi performansı da oldukça iyi olabilir, fakat arabayı alırken satmayıda düşün  dedi, mutlaka satılacak, işte satacağın zaman sana 1,0 a para verilmez ne 3 silindir mi gibi aşağılayıcı müşterilerle muhatap olacaksın, bir müddet sonra arabayı hurdaya bile verebilrisin o kızgınlıkla dedi. Bu açıklama çok mantıklı geldi. 1,0 ecoboost tan kesin vazgeçtim.

 

Diğer seçeneğim jetta 1,2 de ;

Genel ikinci el piyasası ölü olmasına rağmen jetta Piyasası inanılmaz hızlı ve fiyatlar oldukça yüksek, pusuya yatmış durumdayım, uygun araç bulduğumda 2012-2013 model 50 bin km altında fiyatta 45-50 arası temizliğine göre bulabilirsem alıcam. (Fordu eleştirenler vw nn 1,2 tsi motoruna da soğuk, performans iyi olabilir ama motor ömrü konusunda daha henüz bir bilgi yok diye bir algı var)

 

Aynı şekilde yine focusta bakıyorum bütçem max 50 bin , tavsiyenize açığım düşük km yüksek model parolası ile aramaya devam. Hatta forumda da satan varsa daha iyi olur.

 

Pusuya yatmış durumdayım uygun araç bulduğumda alacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Yani siz buradaki tecrübeleri dikkate almadınız mahalle baskısı ile para harcayacaksınız :D 

 

Ne diyelim ülkenin hali bu şekilde, keyifli pusular :) 

Üstadım emin ol burdaki görüşlerin hepsini çok dikkate aldım , ama en sonunda ben aldığım arabayı satacağımı düşündüm, genel müşteri kitlesi hangi yöndeyse bende o tarafa dönmek zorunda kaldım yoksa maddi kayba uğrayacağım korkusu sardı.

 

Focusun 1,6 veya bütçeme göre sizin tavsiye edeceğiniz modelleride dikkate alırım. Yeni bir konu açmak istemiyorum, bütçem max 50 bin siz olsaydınız bu paraya ne alırdınız? Gerçekten tavsiyeye açığım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Son mesajlarınızı okudum, 5 dk dır ne cevap yazsam diye düşündüm. Ama çevremdekilere 3 yıldır anlata anlata yorulduğumdan ve kararınızı da mahallenize göre vermiş olmanızdan olsa gerek açıklama yazmak içimden gelmedi. Gönlünüze göre olsun herşey.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu yorumları yapan kişiler 20. yüzyılda kalıp 1.6 100hp arabalarla ömür geçirip hala aynı teknolojinin devam ettiğini en iyisininde o olduğunu sanan kişilerdir. Yıllarca üst üste yılın motoru ödülünü almış bir motora bunları demek otomobil konusunda kusura bakmayın ama cahillikten başka bir şey değildir. Araba kullanmak için alınır,satmak için değil bunu kafamıza yerleştiremedik yıllardır bu yüzdendir ki 20 yaşındaki arabalara halen piyasada 25bin TL gibi rakamlar isteniyor...

Bırakın bu lafları eden kişilerin geçen yüzyılda kalan laflarınıda bu araçların asıl kullanıcılarının yorumları ve tecrübe etmiş kişilerin önerileri yol göstersin size.

Golf deseniz olabilir derdim ama Meksikalı çakma alaman jetta'ya o kadar para vereceğime kesinlikle Focus 1.0 alır arkamada bakmazdım. Yakın zamanda tüm üreticiler bu denli küçük hacim motor işine girecekler, Vw'nin 1.0 tsi motoruda yolda. Oda mı satmayacak? İmkanı yok sırf Vw diye sıra olacaktır önünde peki Ford'a yapılan yorumlar onada yapılacak mıdır? Hiç sanmıyorum ama asıl ve ne yazık ki Vw de bu işe girince bu motorun kıymeti bilinecek ve varmış ki bir hikmeti Vw'de yapmış denerek yönelim artacaktır. Eh Vw'nin piyasa fiyatlarıda düşününce Ford alıcılar için güzel bir alternatif olacaktır. Bunu da düşünerek gönül rahatlığıyla almalısınız derim,yok hala mahalle baskısı dersenizde napalım forumlar boşuna kuruluyor demekten başka bir şey kalmıyor geriye :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mahalle baskısı sizi TR'de çok satılan plastik kaporta aksamı olan Fransız arabasına yönlendirmediyse iyi bari [emoji4]

Size 1.6 Focus bulacağız öyleyse [emoji4]

Yalnız hocam plastik kaportanın zararı yok yararı var :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İkinci el için alacaksanız VW alın. Kullanmak ve keyif almak için alacaksanız Focus 1.0 HB veya Golf 1.2Tsi alın. Golf daha rahat ve daha iyi bir iç hacim sunuyor. Focus daha iyi sürüş dinamikleri sunuyor. Haftada iki gün kullanım veya yılda on günlük tatil için sedan araba almak gerekli midir? Bu saatten sonra atmosferik 1.6 benzinli araç almak doğru değil bana göre. Ne az yakar, ne çok gider. Bir avantajı yok, kullanımı keyifsiz.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 saat önce, Gürkan Çakıroğlu said:

Mahalle baskısı sizi TR'de çok satılan plastik kaporta aksamı olan Fransız arabasına yönlendirmediyse iyi bari :)

Size 1.6 Focus bulacağız öyleyse :)

Üstadım Açık konuşayım ön yargılı olduğum markalar var, Peugeot, renault, citroen gibi. Bunları kesinlikle düşünmüyorum. En baştada yazdığım gibi vw jetta yada focus düşünüyorum. vw ithalatçısını ve ülkemizde haketmediğini düşündüğüm bir pazar payını yakalamış olmasından dolayı en çok ta ithalatçısından pek haz almadığımdan dolayı Focus için daha çok istekliyim. 

 

Mahalle baskısından dolayı almaktan vaz geçtiğim araç, ecoboost 1,0  motorlu olan focus. Bana yapılan telkinlerden benim en çok kafama yatan, aracı elden çıkartmak istediğimde kolay kolay müşteri bulamayacağım korkusu, Çok zengin varlıklı biri değilim, her açıdan düşünmem gerek. Şimdilerde focusun 1,6 olanlarına ve yine jettaya bakıyorum.

 

Birazda ağırdan alıyorum, çünkü Önümüzdeki günlerde Doların istikrarlı bir şekilde artacağını düşünüyorum, Bugün 3 TL yi geçer, Ocak  sonu şubat ortasında 3,10 ları görme ihtimalimiz çok yüksek. bunu kara tablo çizmek için söylemiyorum. Hatta bu en iyi tahminler. 

 

Ekonomik veriler ve göstergeler özellikle devletin açıkladığı rakamlar kesinlikle doğru değil. Artık yabancı yatırımcılar ne yazıkki devletimizin rakamlarda oynadığını farketmiş durumda, Ekonomik verilerin anlaşılacağı en iyi yer  parakende sektörüdür. Hani bir insanın ateşi çıktığında ateşi ölçülür ya koltuk altından , alnına elle bakılır, ekonomide de bu iş parakende sektörü ile anlaşılır. ve ne yazıkki bütün sektörlerde ciddi bir sıkıntı var. Bakkallar marketler hatta alışveriş merkezleri de dahil, şunu söyleyebilirsiniz AVM ler her hafta tıklım tıklım, evet kalabalık ama kuru kalabalık demek doğru olur. Son tüketiciye sunulan ürünleri Tüketici ne kadar alabiliyor, alım gücü ne kadar bunlar çok önemli.  2015 kayıp yıl oldu bir çok firma için. 2016 nasıl olacağı tam bir muamma. Ama herkesin ortak fikri 2015 den daha iyi olmayacağı yönünde. Bunları neden yazdığımı düşünebilirsiniz,

 

2.el piyasası ilerleyen günlerde çok daha durgunlaşacak gibi. Ekonomi bozuk olduğundan ve faizlerin artmış olmasından yeni araç satışları azalacak dolayısıyla 2.el araç piyasası da bağlı olarak yavaşlayacak. En büyük beklenti yaz aylarına doğru ekonomide bir canlanma olması yönünde eğer buda olmazsa, yani  yaz aylarında da beklenmedik gelişmeler yüzünden yine ekonomi işlemez hale gelirse zaten zor durumda olan esnaf çok sıkıntı çekecek gibi.

 

Bütün bunları anlatma sebebim, paramın dolarda olması ve ikinci el piyasasında özellikle kış aylarında 2 aya kadar fiyatların biraz daha ucuzlama ihtimali.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.