Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ayhan Demircioğlu

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ayhan Demircioğlu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus 1.0 GTDi Style
  • Meslek:
    İşgüvenliği uzm
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ayhan Demircioğlu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Abi eğer bu fiyata sattıysa çok iyi satmış. 60 bine neler var neler (Golften bahsediyorum) daha yüksek model bile bulunur bu bütçeyle.
  2. Üstadım Araba yatırım aracı olmaktan çıkalı çok oldu. ÖZellikle büyük markalar üretim hızını ve adetlerini artırdığı yıllarda bu durum belli olmuştu. Yatırım aracı olarak görüldüğü yıllar, Ülkemize ithal araçların çok az olduğu , yerlisininde üretilirken siparişlere yetişilemediği dönemlerde parayı ödeyip 6 ay sıra beklediklerini anlatanlardan dinliyorum bazen. İşte o zaman paranız olsada ulaşamadığınızdan zaman zaman satmak için arabaya yazılan verdiği paradan daha pahalısına satan kişiler oluyormuş. Günümüzde de şu mantık var, Arabayı alırken TL hesabı yapıp satarkende TL hesabı yapıp kar ettiğini düşünenler var, bu son derece yanlış. TL bazında kar etmiş gibi görülürsünüz ama alıp sattığınız dönemdeki enflasyon farkını hesaplarsanız mutlaka zararda olduğunuzu göreceksiniz. Bu araba işinde galerici değilseniz yada bu işten para kazanmıyorsanız kar zarar hesaplarına girmenin çok mantığı yok, İhtiyaç varsa alınır yoksa alınmaz (paranız varsa), bu cümle yeterli bence. Son olarak şunu belirteyim, her alışverişte alırken kazanmak diye bir söylem var ve bu sonuna kadar doğru söylenmiş bir söz. Sadece araba değil aklınıza ne geliyorsa, bakkal, manav, market, magaza, ev arsa , araba her ne alıyorsanız yaptırdığınız son indirim sizin net ve en somut karınızdır.
  3. Üstadım Şuna emin ol aynı fikirdeyiz, Yaşım 33 bu yaşıma kadar çok çeşitli araba kullanmadım ve şahsi arabam olmadı, Şuna eminim ben ne alırsam alayım diğerlerini çok bilmediğim ve kıyas yapamayacağım için mutlaka memnun kalacağımı düşünüyorum. (Araç arıza durumu olmadıkça) İstanbul içinde araç eksikliğini çok fazla hissetmedim, toplu ulaşım bir çok yere arabayla gitmekten çok daha cazip. Heleki yoğun olan bölgelere arabayla gidenleri hiç anlamıyorum. Araba ihtiyacım evlenmemden ve çocuklarımdan sonra ortaya çıktı. Çoluk çocuk biryerlere gitmek hakkaten çok zor gelmeye başladı. Bu nedenle araba almaya karar verdim. ilk başlarda 4 tekeri olsun yeter modundaydım, Sonraları almışken kötü bişey olmasın moduna geçtim, sonrasında da şu özellik olsun bu özellik olsun moduna geçtim, Daha sonra modeli düşük olmasın moduna geçtim, bir adım sonrasından korkuyorum, benim istediğim araç hala üretilmemiş vazgeçtim modu. Şaka bir yana insanoğlunun doyumsuzluğu her açıdan kendini gösteriyor. Ben 25-30 arası bir araç bakarken kendimi 50 bandında gördüm., hatta bazen korkuyorum 60-70 lik araçlara bakıyorum Bazen dönüp bakıyorum kendime buna gerek var mı diyorum, çünkü araç otoparkta yatacak. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum, arabamı satarken zorlanmayacağım çünkü km olarak kesinlikle çok düşük olacaktır. Araba aldığımda mutlaka burdan bilgi vericem. Bakalım bu serüven nerde sonuçlanacak. Abi 47 bine 1,0 ecobost sedan style bulmuştum, 2013 model sıfır gibi. alsaydım bunu alacaktım. Burdan ihtiyacı olan varsa bilgi verebilirim. Zaman zaman golfde bakıyorum ama golf bir aile arabası imajı oluşturmuyor bende, Her jetta araçlara baktığımda golf içinde 5-10 dk ayırıyorum. Golfü kalite dizayn işçilik tasarım kısaca her bakımdan vw nin vitrin aracı olduğunu düşünüyorum. Bu modele çok önem veriyorlar. Üretimin bütün aşamalarında ayrıntılara bile çok önem veriyorlar, sonuç olarak mükemmel bir makina ortaya çıkıyor. (Fabrika görüntüleri ve üretim aşamalarını izliyorum bazen) Golfün her tasarım değişikliğinde kendi kendime , tamam bundan sonra daha iyisini kendileri bile yapamaz diyorum, bir bakıyorum yeni tasarım çok daha güzel oluyor, klasik "Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu" cümlesini boşuna kurmadıklarını o zaman daha iyi anlıyorum.
  4. Üstadım Açık konuşayım ön yargılı olduğum markalar var, Peugeot, renault, citroen gibi. Bunları kesinlikle düşünmüyorum. En baştada yazdığım gibi vw jetta yada focus düşünüyorum. vw ithalatçısını ve ülkemizde haketmediğini düşündüğüm bir pazar payını yakalamış olmasından dolayı en çok ta ithalatçısından pek haz almadığımdan dolayı Focus için daha çok istekliyim. Mahalle baskısından dolayı almaktan vaz geçtiğim araç, ecoboost 1,0 motorlu olan focus. Bana yapılan telkinlerden benim en çok kafama yatan, aracı elden çıkartmak istediğimde kolay kolay müşteri bulamayacağım korkusu, Çok zengin varlıklı biri değilim, her açıdan düşünmem gerek. Şimdilerde focusun 1,6 olanlarına ve yine jettaya bakıyorum. Birazda ağırdan alıyorum, çünkü Önümüzdeki günlerde Doların istikrarlı bir şekilde artacağını düşünüyorum, Bugün 3 TL yi geçer, Ocak sonu şubat ortasında 3,10 ları görme ihtimalimiz çok yüksek. bunu kara tablo çizmek için söylemiyorum. Hatta bu en iyi tahminler. Ekonomik veriler ve göstergeler özellikle devletin açıkladığı rakamlar kesinlikle doğru değil. Artık yabancı yatırımcılar ne yazıkki devletimizin rakamlarda oynadığını farketmiş durumda, Ekonomik verilerin anlaşılacağı en iyi yer parakende sektörüdür. Hani bir insanın ateşi çıktığında ateşi ölçülür ya koltuk altından , alnına elle bakılır, ekonomide de bu iş parakende sektörü ile anlaşılır. ve ne yazıkki bütün sektörlerde ciddi bir sıkıntı var. Bakkallar marketler hatta alışveriş merkezleri de dahil, şunu söyleyebilirsiniz AVM ler her hafta tıklım tıklım, evet kalabalık ama kuru kalabalık demek doğru olur. Son tüketiciye sunulan ürünleri Tüketici ne kadar alabiliyor, alım gücü ne kadar bunlar çok önemli. 2015 kayıp yıl oldu bir çok firma için. 2016 nasıl olacağı tam bir muamma. Ama herkesin ortak fikri 2015 den daha iyi olmayacağı yönünde. Bunları neden yazdığımı düşünebilirsiniz, 2.el piyasası ilerleyen günlerde çok daha durgunlaşacak gibi. Ekonomi bozuk olduğundan ve faizlerin artmış olmasından yeni araç satışları azalacak dolayısıyla 2.el araç piyasası da bağlı olarak yavaşlayacak. En büyük beklenti yaz aylarına doğru ekonomide bir canlanma olması yönünde eğer buda olmazsa, yani yaz aylarında da beklenmedik gelişmeler yüzünden yine ekonomi işlemez hale gelirse zaten zor durumda olan esnaf çok sıkıntı çekecek gibi. Bütün bunları anlatma sebebim, paramın dolarda olması ve ikinci el piyasasında özellikle kış aylarında 2 aya kadar fiyatların biraz daha ucuzlama ihtimali.
  5. Üstadım emin ol burdaki görüşlerin hepsini çok dikkate aldım , ama en sonunda ben aldığım arabayı satacağımı düşündüm, genel müşteri kitlesi hangi yöndeyse bende o tarafa dönmek zorunda kaldım yoksa maddi kayba uğrayacağım korkusu sardı. Focusun 1,6 veya bütçeme göre sizin tavsiye edeceğiniz modelleride dikkate alırım. Yeni bir konu açmak istemiyorum, bütçem max 50 bin siz olsaydınız bu paraya ne alırdınız? Gerçekten tavsiyeye açığım.
  6. Arkadaşlar konuyu açtım havada kalmasın diye sonucu yazıyorum. araba işi direkten döndü, ama 1-2 ay içinde mutlaka almam lazım. focus 1.0 Ecoboost almama sebebim yoğun mahalle baskısı, Eniştem ve diğer arabadan anlayan herkesin genel tavrı şu oldu, 1,0 motora o kadar para verilmez, ne 3 silindir mi? gibi durumlar. En mantıklı ve beni etkileyen yorumda şu oldu, Ford kötü bir motoru üretip bu kadar reklamını yapmaz mutlaka bir bildikleri vardır, Hatta dedikleri gibi performansı da oldukça iyi olabilir, fakat arabayı alırken satmayıda düşün dedi, mutlaka satılacak, işte satacağın zaman sana 1,0 a para verilmez ne 3 silindir mi gibi aşağılayıcı müşterilerle muhatap olacaksın, bir müddet sonra arabayı hurdaya bile verebilrisin o kızgınlıkla dedi. Bu açıklama çok mantıklı geldi. 1,0 ecoboost tan kesin vazgeçtim. Diğer seçeneğim jetta 1,2 de ; Genel ikinci el piyasası ölü olmasına rağmen jetta Piyasası inanılmaz hızlı ve fiyatlar oldukça yüksek, pusuya yatmış durumdayım, uygun araç bulduğumda 2012-2013 model 50 bin km altında fiyatta 45-50 arası temizliğine göre bulabilirsem alıcam. (Fordu eleştirenler vw nn 1,2 tsi motoruna da soğuk, performans iyi olabilir ama motor ömrü konusunda daha henüz bir bilgi yok diye bir algı var) Aynı şekilde yine focusta bakıyorum bütçem max 50 bin , tavsiyenize açığım düşük km yüksek model parolası ile aramaya devam. Hatta forumda da satan varsa daha iyi olur. Pusuya yatmış durumdayım uygun araç bulduğumda alacağım.
  7. Burdaki herkesi referans olarak görüyorum , bunu yağ çekmek için yazmıyorum emin olun. Şimdi 2 alternatifimi yazayım 1. seçeneğim ford focus 1.0 Ecoboost style paket 2013 model 40 bin km de fiyat 47 bin TL (Sıfır bir araç kadar temiz diyebilirim.) 2. Seçeneğim jetta 1.2 tsi comfort paket 2012 model 50 binde fiyat 48 bin TL (2000 TL nin altında hasatı var far değişmiş sol bölgede işlem görmüş onun dışında herşey orjinal) Arkadaşlar sizden tavsiye bekliyorum bu 2 seçeneğe kadar eledim. Her ne kadar satmayı düşünmesemde bir gün mutlaka satılacaktır , 2. elde jetta çok daha rahat satılabilir gibi geliyor Comfort paket olduğundan donanım olarak fokustan üstün olduğu yanlar var, fakat bulduğum focus ta gerçekten çok temiz. Öyle bir karasız kaldım ki anlatamam. Acil tavsiye bekliyorum.
  8. Üstadım biraz yavaş derken neyi kasdettin tam anlayamadım, Ben hız yapacak biri değilim, Performans için almayı düşünmüyorum , aile aracı, 140- 150 yi aşacağımı düşünmüyorum Şöyle söyliyim 45-50 bin Bütçem var, işe giderken gelirken bu aracı kullanmayacağım , servisle gidip geliyorum, araba parkta yatacak deyim yerindeyse, hafta sonları yada arada lazım olduğunda elimin altında arabam olsun diye almak istediğim bir araç. Birde 45-50 bin lik bir bütçeyle şu motor seçeneğini alabilirsiniz gibi tavsiyeye açığım. tek şartım düşük km yüksel model olması 2012-2013 ün altına düşmemesi gerekli km de 50 bini aşmazsa iyi olur.
  9. Hocam sizin fikriniz bana yol gösterici olacak buna emin olabilirsiniz, fiyatlar bu aralıkta diyebilirim. Öncelikle aracınızdan memnunmusunuz , eşiniz memnunmu? ve daha önce ne kullanıyordu yani kıyas yapabilme imkanınız var mı? teknik açıdan ve özellikle jetta 1,2 ile. Sedan focus ile jetta arasında kalmıştım HB değil. Focusun HB si ile Golf kıyaslandığında açık konuşayım ben golf daha iyidir diyebilirim ama Sedan düşünüyorum. Focusa oldukça eğilimim fazlalaştı. Yedek parça servis biraz daha cazip geliyor bana ford. Fordun en boş paketi bile boş değil, nerdeyse vw nin comfortuna bişey kalmamış. Araç kalitesi işçilik bakımından da değerlendiriyorum. Hala focus diyorum 1.ayın sonuna kadar nasipse almış olacağım. Deyim yerindeyse bir atımlık barutum var , boşa gitmesin 12 den vurmam lazım Sonradan pişman oacağım bir iş yamak istemiyorum. Bilgi ve görüş bildiren herkese teşekkür ediyorum. Focus hakkındaki tek çekincem 2.eli biraz hareketsiz, olurda ilerde satmayı düşündüğümde kolay müşteri bulamayacağım anlaşılan.
  10. Şunuda merak ediyorum , pek bilgi bulamadım, jetta Almanyada üretilmiyor diye biliyorum, focusun bahsettiğim ecobosst motorlu araçları nerde üretiliyor. Almanya ise sırf bu yüzden tercih sebebidir aslında. Otomobil alanında Almanların isteselerde kötü araba yapamayacağını düşünüyorum.
  11. Arkadaşlar uzunca bir araştırma döneminden sonra alacağım araba için 2 modelden birine karar verdim, bunlardan biri jetta 1,2 tsi diğeri focus 1.0 Ecoboost , Sizden tavsiye bekliyorum, çok büyük bir ihtimalle focus alacağımı düşünüyorum bu nedenle buraya üye olarak başlamak istedim. Alacağım araç sıfır olmayacak 2012 2013 modeller arasında gidip geliyorum. Yaptığım araştırmalarda gördüklerimide paylaşmak isterim; vw nin her modeli gibi jettanında 2.eli oldukça hareketli, bütün ilan sitelerinde oldukça çok ilan var. focusun ecobost olanı ise oldukça az. Bunun nedenini bir türlü çözemedim. Ya fort alanlar çok memnun satmıyorlar yada sıfır araç satışlarında aradığım model az olduğu için 2.ele düşmüyor. Teknik olarak yukarda yazdığım 2 model arasında abartı bir fark olmadığını gördüm, focusun da çok az da olsa jettaya göre daha uygun bir fiyatı olduğunu biliyorum. Şimdi sizden tavsiye bekliyorum, düşündüğüm gibi kesinlikle focus 1.0 ecobost mu almalıyım? Fiyat olarak bana yardımcı olursanızda sevinirim 2012 model trend x veya style 30 bin km geçmeyecek şekilde fiyat aralığı 2013 model trend x veya style yine 30 bin km geçmeyecek şekilde. Şöyle söyliyim sıfır alacak param yok onun için sıfıra yakın 2.el almak istiyorum. Şimdiden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Not: imzamdaki arabayı üye olurken model sorduğu için yazdım, inş dua niyetine olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.