Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Opet'ten motorin alma mecburiyeti


Volkan Bilezikçi

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yakup diyosa doğrudur

Benim ort tüketim 5,1 abicim şu anda şehir içi şehir dışı karışık bir modda kullanıyorum aracımı. Ve şöyle söyliyim evden iş yerine gidene kadar sokak köşelerinden dönüşlerim hariç hiç fren pedalına dokunmuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben ilk depoyu otobandaki shellden doldurdum şimdi çeyreğin altına inince tekrar nereden alsam derken bu konuyu gördüm. Bilinen bir benzinciden almak yeterli sanırım.

Bir de ilk alırken pompacı yeniyse GTL koyalım dedi de ben pek güvenmediğimden normal euro dizel aldım rodaja olumlu veya olumsuz etkisi olur mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Mertol beyin dediklerine aynen katılmakla beraber, benim focus'un da mazot ibresinin yavaş yavaş düşüşünü neredeyse takip edebiliyorum. Gayet normal trafikte, yani şehir içi fakat topu topu üç ya da beş kere dur kalk yaptığımda 6-6,5 hatta 7 ye kadar yakıyor. Şu an 1840 km de falan. Bakalım ne kadar böyle devam edecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Opetten yakit alma zorunlulugu diye birsey yokmus 2 gun once servise sordum ve opetten alinan yakitta sorun olursa servis kendi ilgileniyormus ama baska markadan alindi ise kendiniz ilgileniyormussunuz tek fark bu dediler birde euro dizel almak sarti ile sorun olmaz dendi.

Bu birazda Koç grubunun ticari dongusu ile alakali adam tum piyasayi eline gecirmek adina yapiyor bunu ancak sahsen sunu dusunuyorum adam yakiti opetten al dedigine gore kendine guveniyor olmali diye dusunuyorum ayrica opet her hafta denetimden geciyor diye duydum.

Temizlik konusunda da Nerdeyse tum opetler cok iyi duruma geldi.

Ayrica pazartesi yola ciktim sun itibari ile 900 km yol yaptim ve opet kartta 9tl bedava topladim aslinda bu guzel bir kampanya ve sanirim donene kadar 20 tl birikir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Koç paro kart ve benzeri otomasyon sistemleriyle pek çok şirketini birbirine bağlamayı hedeflemiştir. Ford'u nasıl Opet'e gönderiyorsa Opet'ten yakıt alanı da yine kendi markası olan Arçelik'e gönderip Paro puanlarıyla çok avantajlı alışveriş imkanı sunup sadık müşteri profili oluşturmayı hedefliyor. Bunda da gayet başarılı oluyor bence. Zaten Koç Grubu Demirdöküm,Migros vb. kendisine yük olan şirketlerini satıp enerji sektörüne ağırlık verdi opet yakınınızdaysa kullanın iyidir. Ben Petrol Ofisi bayisiyim 1992 yılından beri de bu firmanın bayiliğini yapıyoruz, bizim bölge müdürlerimizde de ford focus var, opetten almaları mümkün mü? Bölge müdürlerimizin araçlarında Petrol Ofisi taşıt tanıma sistemi var ve biz bayilerini ziyaret ettikçe yakıtlarını da bizlerden alırlar, bir keresinde bölge müdürünün aracının enjektöründe arıza oldu ve yakıttan kaynaklandığını söylediler, bölge müdürü depodan yakıtı aldırıp tahlile gönderdi ve raporuylada ford'a dava açıp davayı kazanmıştı.

Siz o opet kartını kullanırsanız ve yakıtla ilgili başınıza bir sıkıntı gelirse sisteme kartı takıp hangi tarihlerde nerden ne kadar yakıt aldığınızı görüp bunu aracınızın toplam km'siyle eşleştirip yakıttan doğan hasarı karşılıyorlar.

Bir akaryakıtçı olarak size bu konuda verebileceğim en büyük tavsiye istasyon değiştirmemeniz olur tabi tatile çıktığınızda yapacak birşey yok ama oralardada sirkülasyonu hızlı içerisinde yakıt almak için kuyruklar oluşan istasyonları tercih edebilirsiniz.

Biz 3 ayda bir hava ve elektirikle çalışan tank temizleme cihazımızla tank temizliği yaparız, akaryakıt topraktan çıkar ve ne kadar rafine edilirse edilsin yeraltı tanklarında zamanla biriken tortulardan dolayı yakıtın pisliği tankın dibine çöker, pompalarda yakıtı tankın dibinden çekerler.

Dolayısıyle tank temizliği çok önemlidir. Bunu yaptığından emin olduğunuz bir akaryakıt bayisi varsa ordan şaşmayın.

Firma çok önemli değil çünkü mersin ataşta rafinerisi olan bir firmanın samsunda dolum deposu yok samsunda yeri olanın mersinde yok yani tam hatırlamamakla beraber karadenizdeki totaller shell'den aldıkları yakıtı excellium diye, akdenizdeki sheller totalden aldıkları yakıtı v-pover diye satıyorlarmış, şuan Türkiye'de en çok istasyonu olan ve bütün rafinerilerde dolum deposu bulunup heryerde aynı yakıtı satan tek firma Petrol Ofisi buda devletten kalma olmasıyla alakalı şuanda yabancı OMW diye bir şirketin.

Bence Opette Koçun gücüyle çok büyüdü ve Türkiyede çok tercih edilen bir marka haline geldi.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sadece opet dayatması saçma geliyor bana. Hani dese ki, 4 büyük benzin istastonundan almanız gerek. Onu belki anlayabilirim. Shell, PO, BP gibi markalar muhtemelen OPET'den aşağı kalmaz hatta belki daha bile iyidir kaliteleri.

Mertol bey konuyu çok iyi izah etmiş, ama yine de benim gibi bazı pirpirikli adamlar opet aramaya devam edecek.

benim ist de bir arkadaşım da ford focud trend dizel vardı.aracının motorunda tekleme oluyordu.servise gitti servis yakıt pompası arızalı dedi.muhtemelen satın aldığın mazotla alakalıdır diye bildirmişler. tabi bu çoçukta hemen mazot aldığı Total e gitti ve hesap sordu daha sonra deposundaki tüm mazot u çektirip özel bir labratuara gönderdi.labratuar sonucunda mazot un içinde ''solvent ve yağ'' karışımı bir madde bulundu.Total e sonucu gösterdi ,total pek ilgilenmedi daha sonra arkadaşım aldığı mazot fişini,tahlil sonucunu ve servis kayıtlarıyla tüketici haklarına başvurdu 1 hafta sonra tüketici hakları Total i haksız gördü ve tüm masrafların Total in karşılaması yönün de karar verdi.Arkadaşım servis te aracı nı yaptırdı..makbuzunu da Total ödedi... oğuz mete tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benim ist de bir arkadaşım da ford focud trend dizel vardı.aracının motorunda tekleme oluyordu.servise gitti servis yakıt pompası arızalı dedi.muhtemelen satın aldığın mazotla alakalıdır diye bildirmişler. tabi bu çoçukta hemen mazot aldığı Total e gitti ve hesap sordu daha sonra deposundaki tüm mazot u çektirip özel bir labratuara gönderdi.labratuar sonucunda mazot un içinde ''solvent ve yağ'' karışımı bir madde bulundu.Total e sonucu gösterdi ,total pek ilgilenmedi daha sonra arkadaşım aldığı mazot fişini,tahlil sonucunu ve servis kayıtlarıyla tüketici haklarına başvurdu 1 hafta sonra tüketici hakları Total i haksız gördü ve tüm masrafların Total in karşılaması yönün de karar verdi.Arkadaşım servis te aracı nı yaptırdı..makbuzunu da Total ödedi...

Şimdi aynı olay Opet'te olursa servis bizi tüketici mahkemesi ile uğraştırmadan direkt tamiri yapıp parasını Opet'ten tahsil edecek yani normal şartlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kıssadan hisse: Opet düzgün çalışan ve denetlemelerini de düzenli yapan bir şirketse Ford kartı ile sürekli oradan almanın hiçbir sakıncası yok.

Petrol Ofisine de bu durumda ancak Karaman'dan geçerken Rafet'i ziyaret etmek üzere gireceğiz.

Not: Her yaz Antalya-Niğde yaparken Karaman'dan geçiyorum, hazırlıklı ol Rafet kardeş...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kıssadan hisse: Opet düzgün çalışan ve denetlemelerini de düzenli yapan bir şirketse Ford kartı ile sürekli oradan almanın hiçbir sakıncası yok.

Petrol Ofisine de bu durumda ancak Karaman'dan geçerken Rafet'i ziyaret etmek üzere gireceğiz.

Not: Her yaz Antalya-Niğde yaparken Karaman'dan geçiyorum, hazırlıklı ol Rafet kardeş...

Her zaman bekleriz efendim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dün gece motorine 1-2 kuruşluk bir ayar yapıldı buda en yakın zammı 1-2 hafta öteler, 10-15 gün sonra depoları dolu tutalım .)

Şimdi aynı olay Opet'te olursa servis bizi tüketici mahkemesi ile uğraştırmadan direkt tamiri yapıp parasını Opet'ten tahsil edecek yani normal şartlarda.

Opet'in yakıtı benden alacaksın diye bir zorlaması olamaz Çünkü bu rekabet kanunlarına ve EPDK kanunlarına aykırı, sadece benden alırsan ve akaryakıtla ilgili aracına bir zarar gelirse ben mesulüm, masraflar bana ait diyor, bu sayede sadık müşteri kazanıyor.

Alışveriş yaptığınız istasyonla ilgili problem yaşamadıysanız, ''istasyon değiştirmeyin''

Zaten artık dolum yaparken önce otomasyon bilgisayarlarına giriş yapıyoruz fatura-irsaliye numaraları, yakıt cinsi, birim fiyatı, toplam miktarı vs. yani depoya girecek ürünü otomasyona tanıtıyoruz otomasyon hem uydu, hem telefon, hem 3G hem de GSM hattıyla firmaya bağlı (her halukarda bağlı yani).

Deponun iÇinde elektronik şamandra var sen bilgisayara giriş yapmadan ürünü boşaltırsan elektronik şamandra bunu algılayıp otomasyon yoluyla firmaya illegal boşalım sinyali veriyor yani deponun kapağını aÇıp iÇine tükürsen :mad: firmanın haberi oluyor, sonra arada bir maliye,epdk,sanayi tic. il müd. ve emniyet personelinden oluşan bir ekip numune almaya geliyorlar, numuneyi alıp bir cihaza katıyorlar cihazın hiÇ töleransı yok yakıtta yabancı madde varsa ve marker Çıkmıyorsa anında EPDK ya rapor ediyor ve o pompanızı mühürlüyorlar.

Çok aÇıklama yaptım siz şimdi memleketimizdeki yakıtları iÇilecek kadar temiz zannedebilirsiniz ama aynı teknolojileri kullanarak bir tuşla aynı pompaya bağlı 2 ayrı depodan ayrı ayrı yakıt Çekebilenler de var , yani denetÇi geldiğinde bir tuşa basıp pompayı diğer depoya yönlendirebiliyorlar, adamlarda yerin altındaki depoyu göremedikleri iÇin tahlili yapıp marker testi tamam diyip gidiyorar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.