Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Volkan Bilezikçi

Üye
  • Toplam İleti

    38
  • Katılım

  • Son ziyaret

Volkan Bilezikçi Hakkında

Güncel Profil Ziyaretleri

799 profil görüntüleme

Volkan Bilezikçi's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Toplam Beğeni

  1. Artık bar mıdır psi mıdır, benim lisanımla "lastik havasını" çektik 32'ye.
  2. Dün hasbelkader bir benzincide lastikleri kontrol edeyim dedim, 36 bar basın çıktı, demek ondan arnavut kaldırımlarda falan ön takımlardan ses geliyormuş...
  3. Arkadaşlar, sizce Focus 3 için en ideal ön ve arka lastik basıncı kaç olmalı?
  4. Bakabildiniz mi acaba? Sessiz bir ortamda deneyince belli oluyor.
  5. pedalı basınca, tam pedal ortalardayken çok ince çıt diye bir ses...
  6. Peki arkadaşlar, debriyaja basınca çok inceden bir "tık" sesinin duyulması normal mi? Sanki bir mandalı tetikliyormuş gibi...
  7. Araca daha yeni alıştığım için, vitesi altta mı üstte mi kavrıyor onu pek anlayamayabilirim. Ama dediğiniz gibi inşallah büyük bir hasar yoktur. Normalde bu baskı balataların ömrü ne kadardır? Ve serviste değişim ücreti kaç TL'dir acep?
  8. Teşekkürler Yakup, yüreğime biraz su serptin. yani baskı balata böyle 1 seferde bitecek veya bozulacak birşey değildir midir?
  9. Arkadaşlar merhaba, Ben bu focus'um ile birlikte ilk defa kendime ait vitesli araç kullanıyorum. Öncekiler hep otomatik vitesli idi, yani şimdiye kadar hep emaneten kısa sürelerde vitesli araç bindim. Vites kavrama olaylarına falan yeni alışıyorum. Bugün başıma bir olay geldi, biraz panikledim. Ana yola çıkan yokuş yukarı bir garaj girişi düşünün. O garajdan ana yola geri geri çıkıyordum, yoldan devamlı arabalar geçtiği için aşağı yukarı yarım dakika kadar arabayı debriyaj ve gaz ile olduğu yerde tuttum. Aslında el freni çekmem gerekiyordu, yani debriyaj ile yapılmaması gereken bir hareketmiş bu. Ama tabi ben bunu balatalarımdan ağır yanık kokusu geldiği zaman anladım. Sonra yola çıktım, ilk anda debriyaj sanki yarım takılı kalmış gibiydi, ayağımla yukarı doğru çekip düzelttim ve yola devam ettim. Aşağı yukarı 50 km falan yol yaptım, koku bir müddet daha arabanın içine gelmeye devam etti ama şu anda kesildi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama psikolojik midir bilmem, debriyaj sanki biraz daha yumuşamış gibi geldi bana. GÖrmeden tahmin etmek mümkün değil tabi ama sizce durum nedir? Servise gÖtürmem gereken bir durum var mı? Araç daha 1200 km'de...
  10. Resimler için teşekkür ederiz. Az çok anlaşılabiliyor ama Yakup'un dediği gibi, biraz daha uzaktan birkaç resim çekerseniz koltukların arasındaki boşluk daha iyi görülebilir. Bir tane arka koltukta oturarak uzaktan, bir tane de eğer olabiliyorsa ön camın dışından içeriye doğru çekebilir misiniz?
  11. Hmm, o zaman dedikleri doğru. O kolçak focus 3 için küçük kalabilir.
  12. Arkadaşlar, Focus 3'e sonradan kolçak taktıran biri resim çekip koyabilir mi mümkünse?
  13. Evet Emre ve Tolga tam da benim bahsettiğim problemi anlatmışlar. Arabayı zevk olsun diye titreterek sürmüyorum tabi Yakup ama bazı hallerde düşük devirdeyken vitese dokunmadan ufak ufak hızlanmak ve devri yakalamak istiyor insan. işte o arada motordaki titreşim torpidoyu titreştirip o bahsettiğim sesi çıkartıyordu. Sesin torpidonun tutma mandalından geldiğini çok iyi biliyorum, çünkü onu elimle tutunca ses kesiliyor.
  14. Arkadaşlar, düşük devirle giderken (Mesela 6. Viteste 60-70 km hız ile), motordaki titreşimden dolayı torpido kapağından cızırtı geliyor. Dikkat edeniniz oldu mu hiç? Az bir tıkırtı sesi, ama yine de uyuz edebiliyor bazen. Belki de benim araca has bir problem olabilir.
  15. Dün servise gittim aracın birkaç şeyini göstermek için. Bu arada kolçak da taktırayım dedim. Ustabaşı dedi ki: "Abi Focus 3'ler için kolçak çıkmadı daha. Şu an satılan kolçaklar, montaj olarak uyuyor doğrudur, ama FOCUS 2 için yapılan yan sanayi kolçağın aynısı. Sadece alttaki aparatını değiştirdiler. Focus 3'lerde ön koltukların arasındaki boşluk, 2'dekine göre daha fazla. Bu kolçağı taktırırsan hoş durmayacak. Bence sabret, birkaç zaman içinde mutlaka Focus 3 için olanı çıkacaktır" Buradan kolçak taktıran arkadaşlara sesleniyorum, var mı bu işin aslı astarı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.