Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 201511 yıl comment_314605 Aracım bu aralar mesela 2500 devir bandında gidiyorum vites farketmiyor rampaya gelince bu 2200-2100 e kadar düşüyor.Düzde pek hissetmedim.Ek olarak tam cc aktif iken devir düşüşü oldugu an gazı manuel verince araç ivmeleniyor.bakıma az kaldı diye pek önemsemedim ama sizlerin düşüncelerinizide almak istedim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 201511 yıl comment_314607 Cc ile tırmanırken yakıt tüketimi en fazla 15 lt civarı tırmanmaya çalışıyor. Bu tüketimle devir 100 devir ksdar azalırsa gazı keser. Araba yavaşlar artık manuel sürersiniz, gaz verirsiniz ivmelenmezse vites düşürürsünüz, sıkıntı olmaz. Tırmanırken viraj yoksa cc ile 6 olmadı 5 le full araba tırmanıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 5, 201511 yıl Yazar comment_314608 Sürekli aynı güzergahda gidiyorum aynı vites ve aynı hız hiç başıma gelmedi.tahminim bujiden yada yazılımla ilgili. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314619 Aynı düzergah ama aynı Yük mü, zira cc de kullanırken gerekli hallerde gaza basarak yardımcı olmak gerekir, Örnek de olduğu gibi düşük devirde dik yada benzeri Yokuş çıkarken, tabii araç ihtiyaç duyduğu nefesi alamıyor olabilir hava filitresi gibi, Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl Yazar comment_314632 Aynı düzergah ama aynı Yük mü, zira cc de kullanırken gerekli hallerde gaza basarak yardımcı olmak gerekir, Örnek de olduğu gibi düşük devirde dik yada benzeri Yokuş çıkarken, tabii araç ihtiyaç duyduğu nefesi alamıyor olabilir hava filitresi gibi, Evet aynı yükte. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl Yazar comment_314633 Arabada bir sorun yok tamamen normal ve buji ile alakası yok :) Peki buji değişim ne kadar sıklıkla olmalı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl Solution comment_314644 Hiç anlamadığım bir sürü şey yazılmış: Yokuş tırmanırken devir düşüyor, yani hız azalıyor denilmiş, bu durumda motorun gücü/torku o viteste hızı korumaya yeterli gelmiyor diye düşünürüm. Ama sürücü ayakla gaz verince hızlandığını yazıyor. Mantıksız. Mehmet Hoca tüketimle ilişkiyi dillendirmiş, hız sabitleyicinin felsefesine aykırı, hızı sabitlemek için gerekirse 30L dahi yakabilir, yani en azından benim arabamda durum böyle, tüketimle ilişkisi yok, ama 1.0'larda özel durum varsa bilemedim. Konu sahibi bu durumun yeni olduğunu eskiden bu sorunu yaşamadığını söylüyor, Yakup'da herşey normal diyor. Yani benim ziyadesiyle kafam karıştı. Neyse çalıştığım yerden gelen soruyu cevaplayayım: Bujiler 45.000km/3 yılda bir değişiyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314645 1.0 kullanıcısıyım. Cem abinin de dediği gibi cc aktifken yokuşa geldiğimde araç zorlanınca devir düşüyor cc devreden çıkabiliyor vites düşürmezsem. Ama devir düşerken zaten gaza basınca gidecek olsa araba cc de iken araç kendisi gaza basıp devri yükseltirdi. Aslında motorun gücü yetmediğinden devir düşüyor. Vites düşürüp devri yükseltip tekrar vites artırılabilir. Yakup unda dediği gibi araç normal sıkıntı yok. :) Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314646 CC otomatik vitesle CC'dir... manuel viteste eziyet yokuşlarda. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314647 CC otomatik vitesle CC'dir... manuel viteste eziyet yokuşlarda. Yok beee.CC nimet nimet.Manuelde de gayet başarılı bir alet.Tabiki otomatikte rahatlığı bir başka Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314649 eminim öyledir itirazım yok... ama otomatikteyken gerçekten otopilotta gidiyorsun. ereğliden izmite kadar hiç gaza basmadan geldim desem yeridri... playstation gibi + - artırıp azaltıyorm hızımı ne fren ne gaz... kendi kendine gidiyor valla ve ben bu özelliği yaklaşık 10.000 km kullanmadım, aferim bana neyse baltalamayalım konuyu... manueldeki etkisinin bilemiyorum bişi demeyeyim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314652 eminim öyledir itirazım yok... ama otomatikteyken gerçekten otopilotta gidiyorsun. ereğliden izmite kadar hiç gaza basmadan geldim desem yeridri... playstation gibi + - artırıp azaltıyorm hızımı ne fren ne gaz... kendi kendine gidiyor valla ve ben bu özelliği yaklaşık 10.000 km kullanmadım, aferim bana neyse baltalamayalım konuyu... manueldeki etkisinin bilemiyorum bişi demeyeyim. 6. vitese takınca bizimki de otomatik kimin oluyo ama Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314655 yokuşta görürüm ben sizi... Kesin görürsün.Önce dikiz aynanda sonra solunda sonra önde giderken.Sonra göremezsin sanırım .Çok mu acımasız oldu ne Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201511 yıl comment_314661 @Cem Boneval Abi sende haklısın ama belki ben farkında değilim.. Cc ile arabanın 19 lt yaktığını hiç görmedim 6.viteste. Ama manuel belki devrim ve hızım yüksekti, öyle olunca çekiyordu, 25 lt ile tırmanmışımdır. Bir dahakine bakarım. Cc manuel farkı var mı? @Mert Yürüyen Kusura bakma kardeşim takılmadan edemeyeceğim. Bizi 5 e düşüren yokuş seni 3 e düşürür, aramızda en az 30, 40 km hız farkı olur. Ben tüm 1.6 atm leri geçiyorum tırmanırken, hemde full araba ile. İ30 132 bg lik 1.6 gdi denk gelmedi henüz, onların torku da iyi. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın