Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ali Mert Erdoğan

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ali Mert Erdoğan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İzmir
  • Arabam:
    2013 Focus 1.6 Tdci Trend X
  • Meslek:
    ÖĞRENCİ
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ali Mert Erdoğan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Ürünü iade ettim ürün adında ELM327 yazıyor ama ürün resminde nal gibi OBD2 yazmasına rağmen almışım. Switch'li olanlar modifikasyonlu diye geçiyor ve fiyatlar 150 liradan aşağı değil. Bana düz ELM327 adaptörü lazım. Link veren olursa hayır demem.
  2. Çok başarılı olmuş. Şurada yaptığınız gibi lehimsiz halledemiyor muyuz? Ben mi bişeyleri atlıyorum yoksa? Pek elektronik bilgim yok da.
  3. Şu an çalışırsa da iade edebileceğim aklıma geldi.? Şaka bir yana umarım çalışır.
  4. Hayırlı Cumalar hepinize. Bu ürünü sipariş verdim ve her zaman yaptığım gibi ürün açıklamasını ürün kargoya verildi mesajından sonra okudum. https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/elm327-usb-v1-5-ariza-tespit-teshis-cihazi-turkce-elm-327-2018-370716228 Açıklamada yazan şu: " Bu cihaz sadece okumaya yapar. Veri yazamaz. Çünkü içinde pic18f25k80 çipi barındırmıyor. Anlık verileri görebilirsiniz. Adaptasyon kodlama vs işleri yapamaz. Cihaz ile daha fazla işlem yapmak ve daha fazla uygulama ile kullanmak istiyorsanız pic18f25k80 çipli olan ürünlerimizden satın alınız" Yapmak istediğim otomatik kapı kilitlemeyi açma ve aux ekleme. Acaba yanlış ürünü mü aldım?
  5. Adem bey foCCCus programından aux input değerini 03 yaptıktan sonra araçta aux tuşuna basınca normalden farklı bir menü mü geliyordu? bir de kabloların renklerinin önemi yok mu?
  6. Nette boş boş gezerken şöyle bi kanal buldum. https://www.youtube.com/channel/UCLQb2UdBzX_lgTzaz4Ua1IA Arkadaş eline geçen bütün yağları 100 derece ısıp 5 dakika boyunca bi düzenekte test edip aşınmaları video sonunda ölçüyor. Açıklamaya da sonuçları ekliyor.Aşınma değerleri Mobil'in 5w30 yagı 0,10 birim, Motulun 0,8 birim Lotus diye bir markanın da 0,01 birim olarak kaydediyor. Daha bir çok markanın testi var. Bana çok reklam kokmuyor gibi geldi. Ama aradaki fark da çok mantıklı değil. Siz ne dersiniz?
  7. F3'lerde direksiyon hidrolik değil, elektrik destekli. Yüksek hızlarda direksiyonu zaten kendi kol gücünüzle çeviriyorsunuz. Kilitlenme söz konusu değil. Ama ilk çalıştırmada hemen devreye girmesi gerek. Servise göstermenizde fayda var.
  8. İlk uzun yolum Eskişehir- İzmir arası 4 kişi ve bagaj ağzına kadar doluyken 4,8 le eve vardım ancak araçta şöyle bir anormallik vardı. Yolun ilk iki saatini ekonomik gideyim deyip 90 120 arası devirsiz sakin kullanarak geçirdim, tüketim 5 litrenin üstündeydi. 120 km'nin üstüne çıktıkça 4.7 ye kadar düştü. Hatta yol boşken 160 larda seyrettiğim oldu. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan var mı?
  9. Kayış veya zincir olması kaliteyi göstermiyor. Motor tasarımıyla alakalı muhtemelen. Hyundai crdi motorlarda zincir, benzinli motorlarında kayış kullanıyor.
  10. İzmir Çetaş'ta 1700 lira fiyat aldım. Bosch servisinde 1600 lira dediler. Gittim eski ustamızda 950 tl'ye yaptırdım. Aracım 100.000 km'deydi ve ikinci el aldığım için erken yaptırdım, kayışta tel tel kopmalar başlamıştı. Aracı 0 aldıysan 130.000 km idealdir. İkinci el aldıysan güvendiğin bir serviste olabildiğince erken yaptır, için rahat olsun.
  11. Gecen ay 2013 model beyaz F3 1.6Tdci Trend paket 100 bindeki boyasız darbesiz aracımızı 53.250 liraya aldık.
  12. Birkaç defa başıma geldi bu olay genelde park yerinden cıkınca hata veriyor ve direksiyon kazık gibi oluyor. Stop edip çalıştırınca gidiyor. Daha önce forumlarda yaşayan olmuş. Kimisi garantiden direksiyon kutusunu degiştirmiş, kimisi bir daha yaşamamış veya kafaya takmamış. Ben de ilk olarak servise gösterdim. Klasik, direksiyon kutusu değişecek deyip başlarından savdılar. Ben de eski aracımızın ustasının yolunu tuttum. Bana elektrikli aksamlardan pek anlamadığını ama sorunun parktan çıkarken olması direksiyonun sonuna kadar döndürülmesinden kaynaklanabilecegini söyledi. Benim düşüncem de direksiyonun elektrikli aksamı, direksiyon sona kadar çevirilince başka organlara temas edip oynuyor ve koruma amacıyla kendini kapatıyor. Kontağı kapatıp açınca da eski haline dönüyor. Böyle birşeyin olma olasılığı varmıdır?
  13. Öncelikle herkese merhabalar, focus ailesine yeni katıldım. Yakın zamanda ailemiz için ikinci el Focus 3 aldık. Şu zamana kadar bir tek bu sorunu yaşadım. Birkaç defa başıma geldi bu olay genelde park yerinden cıkınca hata veriyor ve direksiyon kazık gibi oluyor. Stop edip çalıştırınca gidiyor. Daha önce forumlarda yaşayan olmuş. Kimisi garantiden direksiyon kutusunu degiştirmiş, kimisi bir daha yaşamamış veya kafaya takmamış. Ben de ilk olarak servise gösterdim. Klasik, direksiyon kutusu değişecek deyip başlarından savdılar. Ben de eski aracımızın ustasının yolunu tuttum. Bana elektrikli aksamlardan pek anlamadığını ama sorunun parktan çıkarken olması direksiyonun sonuna kadar döndürülmesinden kaynaklanabilecegini söyledi. Benim düşüncem de direksiyonun elektrikli aksamı, direksiyon sona kadar çevirilince başka organlara temas edip oynuyor ve koruma amacıyla kendini kapatıyor. Kontağı kapatıp açınca da eski haline dönüyor. Böyle birşeyin olma olasılığı varmıdır? Açıkçası daha önce 96 model Şahinimiz vardı hiç masraf çıkarmadı sağolsun. 10 yıl boyunca kullandık. Yeni araçların daha fazla masraf çıkarabildiğini biliyorum. Ama direksiyon kutusunun 5 bin lira olduğunu duyunca da biraz gözüm korktu. Bu sorunu yaşayıp çözüm getiren var mı acaba?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.