Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

AdemÖztürk

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

AdemÖztürk tarafından yazılan her şey

  1. bneimde aracım 2011 focus 2,5 makyajlı kasa istanbul ilk kaskom sordum 1830 TL çıktı niye bukadar yüksek dedim bu full ve orjinal parça garantisi var dedi sanırım yetkili servis hizmeti varmış. diğerleri yansanayi kullanıypr ve anlaşmalı yerle çalışıyor bu yüzden fiyatları biraz aşağıda olması normal dedi, yalan yok bende düşününce mantıklı geldi ama yinede 1800 küsür vermek insana koyuyor ama kötü tarafınıda düşününce allah korusun pertlik bir durum olduğundada aracımız buhar olmuyor allah kimseye kaza bela vermesin.
  2. aynı sıkıntılar bendede var 2011 collection 110'luk araç gitmediğim usta kalmadı herbiri ayrı birşey söylüyor ne dedilerse değiştirdim , bir değil birkaç ustaya gittim 2 yıldır böyle EGR değişecek dediler onuda değiştik birşey değişmedi aynı devam ediyor ensonunda otokoç yenibosnaya gittim orda test ettiler yakıt basınç müşüründen dediler değiştirdiler motor kulağı bozulmuş onuda değiştirdiler aracı aldım 3 gün sonra aynı sıkıntı yine devam etti tekrar götürdüm araç ikigün onlarda kaldı detaylı teste tabi tuttular, üçüncü gün araç hazır diye aradılar gittim ne yapıldığını sordum aracın yazılımı güncellendi hego ısı sensörü temizlendi dediler yaklaşık 1 ay felan pek yapmadı yapsada anlık hafif şiddetli yaptı geçti fakat şaun yine aynı şekilde eskisi gibi şiddetlendi silkelemeler başladı açıkcası bu sıkıntının giderilmemesi ve yine içeriye aşırı derecede motor sesi alması beni iyice soğuttu diye bilirim, normalde aracımdan memnunum aslında ve okadarda bakım yaptım triger volant baskı balata yeni lastikler, vs vs ama bu sıkıntılar benide bezdirdi.
  3. bendede vardı kaç ustay gittiysem bulmadılar biara otokoça gitmiştim başka arızadan dolayı gitmişken motor kulagıda değişmesi gerektiğini söylediler değişti ve bu ses gitmişti motor kulağu takozu işlevselliğini yitirdiği için motor vibrasyonunu içeriye yansıtıyor bilginiz olsun.
  4. Değişim yapmadım halen bu şekilde idare ediyorum, İptal işine hiç sıcak bakmıyorum orjinalden yanayım ben, yapan adam bence boşuna yapmamış [emoji5] bide iptal edenlerin arka komple simsiyah oluyor bildiğin karatiren sanki [emoji28]
  5. Sizin sıkıntılar benimkiyle birebir aynı, dediğiniz gibi devirli olduğunda yapmıyor, arıza uyarısı yoksa demekki sadece egr değişecek, temizlik felan yaptırmayın boşa masraf edersiniz önerim sıfır şart, ben temizlettim fakat boşa 2 gün sonra aynısı oluyor temizlik yapıldığı zaman.
  6. Evet anlatmaniza göre sizdekide aynı sorunların sebebi EGR valfi, birde aracınızda arıza ışığı uyarısı varmı eğerki varsa bilgisayardan baktirin P0234 arızası ve aşırı basınç uyarısı veriyorsa kesinlikle selenoid valfide değişecek ve birebir orjinali olmasınada dikkat edin.
  7. Sorununuzun düzeldiğine sevindim benim tekleme genelde hafif seyirlerde oluyor uzun yolda olmuyor ama tabiki bence aynı parçadan Kaynaklaniyor, ben selenoid valfini değiştirdim artık p0234 arızasını vermiyor sırada EGR var oda değiştimi bende kurtulacağım hayırlısıyla benim video burda çekmiştim daha önce
  8. Aracımın teybi Sony evet. bide telefonuma aldığım sony marka bluetooth kulaklık var 2 yılı geçti bu kulaklığı aracımın aux girişine bağladığım vakit telefonumu müzik kutusu gibi kullanıyorum, BURADAN BAKIP inceleyebilirsin kulaklığı, ama şuan daha yeni modelleri vardır tabiki. --20 dakika sonra eklendi-- Bir site buldum bu site fordun kullandıgı oem parçalar galiba, mesela şöyle birşey buldum bu sanırım orjinal USB modülü sanırım, ama bulunurmu BURDAN bakabilirsiniz.
  9. USB'den mp3 dinlerken ekranda dosya ismini yani parça isminimi yazıyor yoksa klasik track diyemi okunuyor acaba eğer dosya isimleri yazmıyorsa bana pek cazip gelmiyor doğrusu, benim kendi aracımda Sony var Birtane kaliteli bir bluetooth (Sony) aldım ses aktarım kalitesi gayet başarılı ve Parçaları ileri geri ve duraklatma oynatma özellikleride var bunu aux girişine bağlıyorum kablo uzun olduğundan vites koluna rahat yetişiyor bu sayede herdaim elimde kumanda oluyor ve telefonumdaki bütün parçaları gayet kaliteli bir şekilde dinliyorum buna bukadar para verene kadar benim gibi bir sistemde deyebilirsin ama dediğim gibi parça bilgilerini ekranda görebiliyorsak tabiki usb daha mantıklı.
  10. Öncelikle geçmiş olsun 2011 focus tdcı 104.000 de aynı sorunu bende yaşadım halende yaşıyorum 8 aydır böyle kaç ustaya gittiysem hepsi farklı şeyler söyledi turbo değişecek diyenler bile oldu ama hiç alekasi yok, neyse 2 ay önce selonid valfini değiştirdim parçacı aynısını değilde aynı işi yapan ama daha iyisi diyerekten farklı bir parça vermeye kalkarsa sakın aldanmayın birebir aynısını alın markası ve üzerindeki kodlar dahi aynı olacak, neyse selonid değişiminden sonra hem tıslama kesildi hemde arıza uyarıları kayboldu birinci aşama bitti ama egr daha önce temizletmistim bir.müddet tekleme azaldı hatta olmadı gibi lakin bir müddet sonra meselâ 1 ay gibi sonra yine teklemeler başladı, zaten bir usta demişti bana kesinlikle temizlik işiyle uğraşma boşa masraf edersin egr kesinlikle değişim yaparak çözüm alabilirsin demişti neyse ben daha değiştirmedim maddi durumlardan dolayı askıya aldım lakin şu aralar çok fena teklemeye başladı en kısa zamanda degistirmem şart EGR. Sizde tekleme sorunun devam edip etmediğini sizde belirtirseniz bilgilenme açısından iyi olur.
  11. fiestam aracımınkini değiştirirken evet dediğiniz gibi volant taşlandı lakin 2010 dizel volant sistemi farklı çift kütleli bunlar içinde mümkünmü acaba.
  12. Titanyumlarda mp3 var sizin teyibin okuyucusu tozlanmış iyi görmüyor olabilir birde aynı cd'yi başka cihazda başka bir araçta deneme şansınız oldumu belki yazım hatası olabilir başka bilgisayarda yazdırmayıda deneyin sorunun hangisinde tesbit etmek açısından.
  13. bozuk yol sesi muhtemelen Z rotu yapıyor olabailir benim 2008 fiesta collectionda öyleydi Z rot değişti sesi kesilmişit, hatta şuanki aracım focustada aynı sesler başladı bozuk yollarda,4 Tekleme sebebine gelince oda benim araçtada var focus 2011 10 aydır çekiyorum okadar ustaya gittim hepsi başka birşey söyledi ama bütün araştırmalarımın neticesinde selenoid valfinin yani EGR subabı arızalı olduğu teşhisini koyduk ilk olarak o değişecek yine devam ederse EGR valfi kendisi değişecek, aracınızda gaza yüklenip bırakırken tıslama sesi varmı dikkat ettinizmi hiç, özellikle dik rampada tırmanırken gaza ara ara yüklenip kesin ve camınız aralıklı olsun.
  14. Triger değişti demeseydiniz ondan olabilir diyecektim, aslında video veya ses kaydını alırsanız daha iyi olur ve tabi sessiz bir ortamda kayıtma yapmayı deneyinki sadece sizin aracın sesini alabilsin daha iyi anlaşılması açısından. --1 dakika sonra eklendi-- konu tarihine bakmadan yorum yaptım bayağı olmuş konu açılalı.
  15. Teşekkürler, aynen zaten genelde orjinalden yanayım.
  16. Aynen dediğiniz gibi, yani ozaman egr'den önce selonid valfinimi değiş diyorsunuz doğrumu anladım
  17. Sizin şikayetlerinizin aynısını bende yaşıyorum herhalde 10 aydır yaşıyorum Bu sıkıntıları ramazan bayramından önce EGR temizliği yaptırdım fazla sürmedi 2 hafta sonra yine aynı oldu gitmedigim usta kalmadı, hatta birisi demişti temizlemeyi denemeyin boşuna masraf etmiş olursunuz demişti hakkaten öyle oldu sizde bence mutlaka sıfırını alın taktirin neticede temizliğe verilen para çöpe gidiyor bu resimdeki kodlarıda 2 hafta önce aldım hep çıkıyor bunlar bazen araba rampada felan sıkıştırınca o seside yapıyor selenoid sesini, yani bende en kısa zamanda EGR ve selenoid valfini değiştirecegim, birde sizin araçta vuruntu oluyormu silkeleme gibi 15 20 ile giderken sakin sakin. --3 dakika sonra eklendi-- Birde servisin size verdiği fiyat gerçekten çok abartılı olmuş orjinali ortalama 600 tl bulunuyor size verdikleri fiyata sıfır turbo yada baskı balta volant set halinde yaptırılır pes yani gelde yetkili servise git gidebilirsen. --11 dakika sonra eklendi-- Benim araçtada aynı sıkıntılar var Hatta bazen dikkat ediyorum park ederken felan kapıyı açınca motor sesine sanki motor boguk gibi yada manifoltun oralarda kaçak varmış gibi garip bir ses geliyor sanırım egr'mi takılı kalmış oluyo bilmiyorum kontağı kapatıp biraz bekliyorum sonra ses düzeliyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.