Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kerem Bozdoğan

Üye
  • Toplam İleti

    1.542
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    11

Kerem Bozdoğan tarafından yazılan her şey

  1. Nasıl bir sistem sıfırlama uygulaması yaptılar? Enjektör öğrenme verilerini sıfırlayıp adaptasyon mu yaptılar acaba?
  2. 1.5 motor için forscan ile tetikleyebiliyor muyuz rejenerasyonu? Ben karavan çekince ne zaman stop etsem rejenerasyon yapıyor oluyor. 😁
  3. Keşke sync 3'lü focus 3 için de mümkün olsaydı göstergede google maps navigasyon yönlendirmelerini görmek. 😞
  4. Kıymetli bir deneyim ve çözüm paylaşımı. Teşekkürler.
  5. Benzer voltaj durumunu 2015 model focus ile 2 yıl önce yaşamıştım. Aynı voltaja düşüp marş basmamış, sonraki gün hava daha sıcak olunca marş basmıştı. Risk almayıp aynı hafta aküyü yenilemiştim.
  6. Bosch enjektör fabrikasında öğrenciyken çalıştım. Şirket içi sipariş ile automove aftermarket deposundan babamın focusuna getirttiğim silecek de kısa sürede ses yapmaya başlamıştı. Bence bosch sarf malzeme olarak iyi kalite ürün üretmiyor genel olarak. Her yıl silbak alıp takmak (bazen 2 yılı sorunsız çıkarıyor) bence pahalı silecek almaktan daha mantıklı, daha az riskli ve genel olarak sıkıntısız. Polen filtresinde orjinal hariç hiç kullanmadım, yorum yapamıyorum. Sadece geçen yıl orijinal diye bilmedğim yerden aldığım filtrede bir enayilik var gibi, onu da bu ay değiştireceğim, güvenilir yerden yenisini aldım.
  7. Geçmiş olsun, sorunun çözülmüş olması güzel. Farlara ayar da yaptırdınız mı sensör değişimi sonrası? Yaptırdıysanız, halojen farlara ayar yaparken uygulanan klasik yöntem mi uygulanıyor acaba xenonlar için?
  8. Çalışmadığına hangi parametreye dayanarak karar verdiniz? Ön cam ısıtma buz çözme ve buğu gidermeyi desteklemek için kullanılan bir donanım bildiğim kadarıyla. Çalıştığı zaman camın ulaştığı ısıyı cama dokununca hissetmezsiniz ama buz varsa çözülür diye tahmin ediyorum. Bu bağlamda aslında normal çalışıyor olabilir aacınızın ön cam ısıtma fonksiyonu. Aracında bu donanım olan arkadaşlar da yorum yapacaktır. Beni doğrulayacak ya da yanlış biliyorsam düzelteceklerdir.
  9. Şu an araba değiştirme imkanım olmasa da sizinle bir senary paylaşıp fikirlerinizi sormak istiyorum. Piyasanın alışverişe uygunlaşması halinde karavanımızı ranzalı bir modele geçerek değiştirmeyi düşünüyoruz. Aklımızıda da Weinsberg 480QDK var. Bu karavanıın yüklenmiş yürür ağırlığı kabaca 1500 kg civarında oluyor anladığım kadarıyla. Mevcut çekici araç 1450-1500kg ağırlığında Focus Sw, 1.5 tdci motor, 120bg, 300nm tork. Karavan değişikliği yaparsak çekici aracı da değiştirmemiz gerekecek ve genel kabuller gereği en az 1800-1900kg civarı ağırlığı olan, 400 tork ve üzeri bir çekici araç almak icap edecek. Böyle bir kombinasyon için C segment dışına çıkmak şart olacak diye tahmin ediyorum. Bu kombinasyona uygun, tavsiye edebileceğiniz araç var mı? Yoksa hiç kafanı karıştırma, bu konu bir pick-up alıp kapanır mı dersiniz? * Pick-up ile ilgili sorunumuz, eve ikinci araç alacak bütçemiz yok, pick-up alırsak gündelik kullanımları da onunla yapmak zorunda kalırız.
  10. Şu ana kadar ayar kontrolü yapmadım ve yaptırmadım. Paylaşacağım güncel durum doğru referans olmayabilir ama yine de çekip paylaşırım. Bu vesileyle ben de baktırayım bakalım ayarları düzgün mü diye.
  11. Duvar çizgisinin yüksekliğini doğru mesafeden kontrol ettiniz/ettirdiniz mi? Belki de olması gereken yükseklikte olduğu için daha fazla kalkmıyordur. Bu arada bu farın ayarını nereden yapıyorsunuz? benim aracımda da aynı far var ama ayar yapıldığını bilmiyordum.
  12. Hayırlı olsun, güle güle kullan. 🙂 Benim de hevesim olup paramın olmadığı yıllarda yeni çıkmış CBR250 alasım vardı Honda'dan ama almak bir yana, eldeki chopperdan olmuştum. CB250R de güzelmiş. Takip etmiyorum artık pek marka/model.
  13. Bu yazdığınız durum internet sitesine baktığınız satıcıların güvenilirliği ile alakalı. İlanda Fomoco yazıp farklı ürün gönderen çıkabilir, emin olmamakla birlikte üründe fomoco yazıp sahte ürün olabilir. (Ben hiç fomoco yazan mazot filtresi görmedim diye hatırlıyorum) 1.6 dizel 2015 Focus'um varken mazot filtresini forum sponsorumuz Erol oto'dan(İzmir) kargo ile alıyordum. Orijinal mazot filtresi Ufi marka geliyordu diye kalmış aklımda. İsterseniz bir de onlardan telefonla fiyat alın. En azından referans fiyat olur.
  14. Bu problemi ve yetkili servisin bu tür konulardaki yetkinlik seviyesini düşününce kanım çekiliyor. Hani karşındakine anlamayacağını ve umursamayacağını bile bile derdini anlatırsın ya...
  15. Aynısı olmasa da benzer sorunu nadiren sync 2’den sync 3’e dönüşümlü Focus 3 ile nadiren yaşıyorum. Ufak bir sapma oluyor ama yan yol ya da tarlada falan gösterdiği için navigasyon kullanılmaz duruma geliyor. (Hem carplay üzerinden google maps ile hem de stok navigasyon ile) arabayı tamamen kapatıp kapı açma kapama ile sync 3 yeniden açılınca hep düzeldi şu ana kadar. Sync 4 test menüsünden sorun olduğu anda uydu durumlarına bakmak fikir verebilir. Bu menüye sync4’te nasıl ulaşılıyor bilmiyorum) Ya da garantili araç olduğu için servisi darlamak daha mantıklı.
  16. Ben de ilana koymuştum. Satılsa ranzalı weinsberg alacaktım. İyiki satılmadı çünkü elimde parayla kalacakmışım. Üzerini tamamlayacak kredi kalmadı.
  17. İkea'nın "Oftast" serisi tabak çanak çeşitleri var. Ağırlıkları kamp/karavan için gayet ideal ve sağlam yapıları var. Biz onlardan kullanıyoruz. Neden? Çelik için fiyatlar anormaldi biz alırken ve her tip çelik tabak çanak bulunmuyordu. (hala öyle mi bilmiyorum) Alternatifi olan melamin tabakları da melamin tabak üretiminde kullanılan malzemeler ve melaminin risklerinden dolayı tercih etmedik.
  18. Teşekkürler Ogün. Biz bu yaz kampa bir hayli doymuşuz. Henüz tatil dönüş temizliğini yapmaya elimiz gitmedi. (Fırsat olmadı) Eylül bitiyor, Ekim ayını da kampsız fuarsız geçme ihtimalimiz yüksek.
  19. Bu yay balata üzerinde gelen demir parça ise, ben takım halinde değiştrirken bu yay da balata ile değişmiş oldu. Takıldıktan hemen sonra bozulmadıysa sebep yay olmayabilir.
  20. Benzer sorunu Nisan ayı sonunda 4 disk 4 balata orijinal ile yeniledikten sonra sağ ön tekerden ben de yaşamaya başladım. Semptomlar tamamen aynı. Tek fark kaydettiğiniz sesin tonu ile benim duyduğum sesin tonu. (ben sesi biraz daha paslı demir sürtmesi gibi bas tonlarda duyuyorum) Ama sesin kesiklenmelkeri ve hızlanınca kesilmesi, bir süre seyirden sonra sesin yaşanıyor olması falan tamamen aynı bende de. Uğradığım birkaç yerde orijinal balatada bununolabildiğini, başka marka balata takıp disk araç üzerindeyken torna yaparlarsa sorunun biteceğini söylediler ama ben bu çözüme yanaşmadım. Bu çözümü deneyip sonuç alabilirseniz buradan da paylaşırsanız çok sevinirim. Frenleme performansını giderek bozacak bir durum sözkonusu ise ben de bir an önce sorunu gidermek isterim. Şimdilik "sadece ara sıra olan bir ses" diyip duymazdan geliyorum. Daha önce farklı diye yazmışım ama olayı bir süre deneyimledikten sonra aynı durum olduğuna kanaat getirdim.
  21. Arka kapıyı sonradan kapattığınızda o da kilitleniyorsa sıkıntı yok. Ön kapılar açıkken kilitleme yapmaz. Arkalar açıkken kilitleme yapar, açık kalan arka kapı da kapatıldığı anda kilitlenir.
  22. Detaylı ve aydınlatıcı yorumun için teşekkür ederim @Mertol Kip abi. Bu kısımla ilgili yaklaşımım aslında 2,5 yıldır bol bol Uludağ, Kocayayla karavanlı çıkışlarını yapmış ve şu an yaşadığım gibi bir çekişten düşmeyi hiç yaşamamış olmaktan kaynaklıydı. Ama gözümün gördüğü koşullar gerçek teknik koşullar ile tam örtüşmüyor olabilir güzergahlar bazında tabiki. 🙂 En azından ben karavan varken yaşadım skıntıyı diye avunayım. Karavanı sorumlu ilan edebiliyorum böylece. 😄😄
  23. Mertol abi cumartesi günü Aydın’dan Datça’ya geldim karavan ile ve çıcuklar + bagaj yüklü. Özellikle Marmaris-Datça arası yokuşlarda 1.5 dizel powershift focus fena bayıldı. Hatta ilerleyemeyip duracak mı diye korkuttu. Hava sıcaklığı 39 derece gösteriyordu. Sıcak havanın bu kadar etkisi olur öu bir yorumun var mı bu konuda? Daha önce Uludağa, Keles Kocayayla’ya kaç defa gittik kış aylarında hiç çekiş zorluğu olmamıştı karavanla.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.