Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Euro 6 Sonrasında Ne Olacak?


Onur Ozan

Önerilen Mesajlar

Euro 7 için 2020 hedefi koyulmuş, ancak üreticiler bunu erteletmek için lobi çalışmaları yapıyor. Neden olarak da dizel motorlara getirdiği önemli maliyet olduğu söyleniyor. Bilindiği üzere son dönemde Avrupalı üreticiler turbo dizellerle büyüdü. Ancak Euro 6 epey bir maliyet artışı getirmiş ve bu artış Euro 7 ile daha da artacak görünüyormuş.

 

Tabi bir de gerçekler var, üreticilerin ve devlet yöneticilerinin hiç görmek istmediği: http://ec.europa.eu/environment/archives/greenweek2013/sites/default/files/content/presentations/5-4_walsh.pdf

Murat Kavuk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

euro 7 diyecektim neyse demiyorum. aslında çok önemli bir konu. içten yanmalı ve patlamalı motorların olduğu bir dönemde çevreyi kirletmeyelim demek oldukça komik.  fosil yakıtın yanması zaten başlı başına bir sorun.

bana en kestirme çözüm elektrikli motorlu araçlar gibi geliyor. menzil sorunu tabiki sıkıntı. ancak menzil arttırmak için küçük dizel veya benzinli motorlar hybrit edilebilir. eeee yine dizel veya benzinli motor kulandık derseniz hybrit araçlara organik rankin çevrimi yapan makinalar eklemek yakıt tüketimindeki %30-50 olan verimi %80 lere çıkartabilir diye düşünüyorum. 

cem aksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.